Consument gaf weer meer uit op Black Friday

Uit betaalgegevens van Ingenico blijkt dat Black Friday een winkelfestijn is geworden dat een hele week duurt. In diverse Europese markten behaalden online bedrijven uit een groot aantal sectoren hun beste verkoopresultaten ooit

| Ingenico | 3 min | 11 december 2019 15:32
Ingenico Group, de wereldwijde marktleider op het gebied van betalingen, zag dat het aantal online transacties in Europa tijdens de winkelperiode rond Black Friday dit jaar aanzienlijk is toegenomen. In verschillende sectoren, dus niet alleen de detailhandel, werd meer verkocht.

Online transactiegegevens

Na analyse van de online transacties bevestigde Ingenico dat het verkoopvolume rond Black Friday 11% hoger lag dan vorig jaar en dat er in totaal 86% meer transacties waren dan op een gemiddelde vrijdag. Met € 135 was ook de gemiddelde transactiewaarde hoger. Omdat de gemiddelde transactiewaarde sinds 2016 afnam, is de nieuwe stijging een indicator van de groeiende populariteit van het evenement in de regio: een positief signaal voor Europese e-commerce bedrijven die in de toekomst Black Friday-acties willen houden.

Ook in de aanloop naar Black Friday waren er meer transacties dan vorig jaar. Van maandag tot en met donderdag lag het aantal online transacties in Europa 15% hoger dan in 2018. Omdat het winkelfestijn inmiddels een hele week duurt, adviseert Ingenico online bedrijven om de verkoopperiode aan te grijpen om vóór het einde van het kalenderjaar hun winst te verhogen.

Benoit Boudier, Managing Director SMB Online Europe van Ingenico: “Deze Black Friday werd een evenement van een week lang waarin we meer transacties voor onze klanten hebben verwerkt dan ooit tevoren. Omdat er wereldwijd zo veel wordt gekocht en er dus veel op het spel staat, is het essentieel dat ons betaalplatform 100% beschikbaar is. Het moet dus volledig stabiel zijn. Het laatste wat retailers willen, is dat ze geen betalingen meer kunnen verwerken. Zelfs één minuut uitval betekent dat er duizenden transacties verloren gaan. We zijn trots dat we hebben kunnen bijdragn aan de meest succesvolle Black Friday ooit.”

Na het succes van Black Friday merkt Ingenico ook dat er meer werd verkocht dan vorig jaar tijdens Cyber Monday. Die dag werden namelijk 15% meer transacties verwerkt dan in 2018. Om 12 uur ’s middags verwerkte Ingenico 28% meer transacties dan vorig jaar op dat tijdstip, met uitschieters van ongeveer 55% meer transacties dan op een gemiddelde maandag.

Bevindingen van de retailer

Hoewel de groei in de hele regio indrukwekkend was, nam Ingenico de prestaties van enkele individuele bedrijven onder de loep om de belangrijkste trends en processen vast te stellen.

Het Nederlandse Lampenlicht (een internationale verlichtingswinkel) vierde de succesvolle voorbereiding van alle processen toen de piekverkoopweek was afgelopen. Lucas Verhagen, Chief Financial Officer: “Dit jaar deden we voor het eerst een hele Black Friday-week om de orders over de dagen te verdelen. Met alle afdelingen troffen we de juiste voorbereidingen voor de ‘grote klapper’ die zou komen. Het magazijn, de klantenservice, de IT en onze IT-partners waren dus op volle sterkte gereed en stand-by. Er waren geen haperingen op Black Friday: alles ging goed en de verkoop steeg in alle markten waar we actief zijn.”

De inzichten van retailers tonen aan hoe belangrijk het is om vóór piekverkoopdagen alvast onderzoek te doen. Bedrijven die over de grens handel drijven, moeten weten wie hun klanten zijn, waar ze naar op zoek zijn en hoe ze willen betalen. Met de hulp van een betaalpartner als Ingenico kan een bedrijf aan die behoeften tegemoetkomen en piekverkoopdagen gebruiken als een strategie voor echte internationale groei.

Klik hier of ga naar www.ingenico.nl/peaksales voor meer informatie over hoe Ingenico retailers helpt om zich voor te bereiden op piekverkoopdagen, zoals Black Friday en Cyber Monday.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ingenico
Ingenico staat al meer dan 30 jaar aan de top van de betalingsindustrie en is wereldleider in draadloos betalen. Zij staan voor slimme, betrouwbare en veilige oplossingen voor ondernemers via alle kanalen: instore, online en mobiel. Ondernemers kunnen met hun producten en services betalingen accepteren via alle gangbare methoden, van creditcards tot alternatieve betaalwijzen en op die manier hun klanten de perfecte draadloze betaalervaring bieden.
Meer over Ingenico
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.