ABB breidt cloudcapaciteit uit met Google Cloud

| Google | 2 min | 24 november 2020 11:52
Copyright: Google
Google Cloud werkt samen met ABB om de cloudcapaciteit van hun diensten voor informatiesystemen (IS) verder uit te breiden. Deze keuze is onderdeel van het initiatief 'Rationalizing IT Operations’ (codenaam: Program RIO). Daarmee wil ABB de schaalbaarheid en veerkracht van zijn infrastructuurdiensten vergroten.

Optimale cloudmigratie

Google Cloud stippelt samen met het team voor hostingservices van ABB een optimale cloudmigratie uit, afgestemd op de behoeften van ABB’s organisaties.Vervolgens wordt dit gestructureerd uitgerold aan de hand van het nieuwe operationele model van ABB. Met de migratie toont ABB toewijding aan cloudadoptie en het optimaliseren van zijn datacentercapaciteit.

Met Google Cloud’s technologie voor data science, Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) kan ABB hun kwaliteitscontroles voor informatiesystemen vereenvoudigen en verbeteren. De technologie helpt bij het verwezenlijken van een cloud-first-strategie en heeft als doel om de diensten van ABB in de eigen datacenters en op externe locaties te automatiseren en te integreren.

Dominik Wee, Managing Director Global Manufacturing and Industrial bij Google Cloud: “ABB staat als wereldwijde technologieleider al vele jaren in de Fortune 500. We zijn erg enthousiast dat Google Cloud ABB mag ondersteunen in het streven om zijn informatiesystemen naar de cloud te brengen nu het bedrijf een meer digitale toekomst tegemoet gaat.”

Danielle Lisetto, Head of IS Strategy Office en Sponsor Rio Prgram bij ABB: “We kijken ernaar uit om samen met Google Cloud niet alleen de concurrentiepositie van ABB’s services voor informatiesystemen, maar ook de flexibiliteit die we onze interne bedrijfsklanten bieden te kunnen verbeteren.”

Prabhu Chakravarthy, Group IS Program Leader bij ABB: “Onze keuze om met Google Cloud te werken zet onze strategische visie kracht bij en stimuleert innovatie nu we de voetafdruk van ABB in de cloud vergroten.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Google

Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.