Weronika Niemczyk wordt ABBYY’s eerste Chief People Officer

Nieuwe functie benadrukt noodzaak om een wereldwijde en virtueel verbonden organisatie tot één geheel te smeden om succes op lange termijn te garanderen

| ABBYY | 2 min | 24 november 2020 12:07
Afbeelding: Weronika-Niemczyk, Chief People Officer ABBYY | Copyright: ABBYY
ABBYY, dat gespecialiseerd is in Digital Intelligence, heeft Weronika Niemczyk aangesteld als de eerste Chief People Officer (CPO) in de geschiedenis van het bedrijf. Niemczyck zal toezien op het verbeteren van alle aspecten die te maken hebben met de “employee experience” bij ABBYY. Het bedrijf telt momenteel circa 1.200 medewerkers, verspreid over veertien landen en vijf continenten. Met haar passie voor het ontwikkelen van talent, diversiteit en inclusie leidde ze eerder al HR-afdelingen bij multinationals als Expedia, Google en Ascential.

“De Chief People Officer is bepalend voor het succes van de transformatie en de groei van ons bedrijf, zeker nu een wereldwijde pandemie het welzijn van onze medewerkers bedreigt,” zegt Ulf Persson, de CEO van ABBYY. “Zorg dragen voor onze mensen, hun veiligheid garanderen en hun gedrevenheid en betrokkenheid stimuleren, zijn van groot belang in ons personeelsbeleid. We zijn ervan overtuigd dat Weronika zal bijdragen tot de verbetering van onze programma’s om onze medewerkers meer te betrekken bij de gang van zaken, het ontwikkelen van hun talenten en de algemene bedrijfscultuur, en zo onze ambitieuze groeiplannen zal helpen waarmaken.”

Niemczyk beschikt over vijftien jaar ervaring in HR, waarbij ze teams leidde in verschillende bedrijven in diverse sectoren. Bij Ascentia, een bedrijf met meer dan 2.000 personeelsleden, was ze drie jaar actief als Senior Vice President voor HR en stond ze aan het hoofd van een wereldwijd team van HR-medewerkers, verspreid over EMEA, APAC, Noord-Amerika en Latijns-Amerika. Ze ontwikkelde er schaalbare en consistente initiatieven voor het verbeteren van de employee experience en het verhogen van de betrokkenheid van het personeel. Daar was ze Global HR Director bij een van de B2B-afdelingen van Expedia en werkte ze ook een tijdlang bij Google, waar ze HR-taken vervulde binnen verschillende afdelingen.

“ABBYY heeft een geweldige reputatie en ik ben dus zeer blij dat ik me als CPO mag ontfermen over de menselijke aspecten van het bedrijf,” zegt Niemczyck zelf. “Mijn doel is om de ambitieuze bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen door een cultuur te stimuleren waarin samenwerking, unieke medewerkerservaringen, blijvend leren, een hoge productiviteit en uitmuntende prestaties centraal staan. Samen met het management van het bedrijf willen we ervoor zorgen dat zowel onze huidige als toekomstige collega’s ABBYY zien als een plaats waar ze hun potentieel kunnen waarmaken in een inclusieve, attente omgeving.”

Niemczyck behaalde een masterdiploma in Psychologie aan de Universiteit van Gdansk en eveneens een master in Bedrijfsbeheer aan de Rotterdam Business School. Ze is geboren in Polen, maar woont momenteel in Londen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ABBYY
ABBYY is de wereldwijde leider op het gebied van Digital IQ voor bedrijven. ABBYY creëert een nieuwe klasse van AI-technologieën die digitale werknemers de skills bieden om zakelijke content en processen te begrijpen. Onze technologieën worden gebruikt door duizenden bedrijven in de financiële wereld, de verzekeringsbranche, transport, zorg en andere sectoren. Zij helpen organisaties slimme zakelijke beslissingen te nemen.
ABBYY and the ABBYY Logo are either registered trademarks or trademarks of ABBYY Software Ltd. Other product names mentioned herein may be trademarks and/or registered trademarks of their respective owners and are hereby recognized. 
Meer over ABBYY
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.