Royal Avebe stroomlijnt HR-processen met SAP SuccesFactors

HR-afdeling door automatisering meer aandacht voor strategische taken

| SAP | 3 min | 25 november 2020 10:04
Copyright: Avebe
Royal Avebe heeft een groot deel van zijn HR-processen geautomatiseerd en gestroomlijnd met behulp van SAP SuccessFactors. Dankzij het cloudplatform kan het HR-team van de aardappelverwerker meer tijd besteden aan strategische taken en het beste uit de medewerkers halen. SAP-partner Nextmoves verzorgde de implementatie.

Royal Avebe is een wereldwijd opererende coöperatie die producten levert op basis van aardappelzetmeel. Deze producten komen terecht in onder andere (dier)voeding, bouw, kleefstoffen, papier en textiel. De laatste jaren is het bedrijf ook actief met het winnen van eiwitten uit aardappelen, met name voor de markt van gezonde voeding.

Sinds eind 2018 voert het bedrijf een ‘HR to the cloud’-campagne. De focus ligt daarbij op het zo efficiënt mogelijk inrichten van de HR-processen. Deze processen verliepen voorheen soms traag, veelal op papier en waren niet altijd optimaal met elkaar geïntegreerd. Medewerkers waren veel tijd kwijt met administratieve, handmatige taken. Dankzij de komst van SAP SuccessFactors is dat verleden tijd: alle belangrijke HR-processen zijn gedigitaliseerd, gestroomlijnd en beschikbaar vanuit een centraal portaal.?

De juiste mensen op de juiste plek

Een belangrijk doel van het project is het verbeteren van het talentmanagement van Royal Avebe. Daartoe zijn processen rondom bijvoorbeeld onboarding & recruitment en het beheer van opleidingen en trainingen gestroomlijnd. SAP SuccessFactors geeft inzicht in de kennis en kunde van alle 1.300 medewerkers. Daardoor kan Royal Avebe gerichter de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plek inzetten.

Van het papier af

Een andere uitdaging van de HR-afdeling was het digitaliseren van papieren processen. Royal Avebe maakt hiervoor gebruik van twee door Nextmoves ontwikkelde ‘add-ons’ voor SuccessFactors: Document Generator en Digitaal Personeelsdossier. Met Document Generator kan HR op basis van sjablonen snel digitale standaarddocumenten opstellen. Betrokkenen kunnen deze documenten bovendien digitaal ondertekenen via koppelingen met oplossingen die daarin voorzien. Zeker in de coronacrisis, waarbij mensen steeds vaker niet fysiek aanwezig zijn op kantoor, is dat een uitkomst.

Via Digitaal Personeelsdossier is het dossiermanagement van medewerkers geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Zo kunnen HR-medewerkers eenvoudig vervaldata instellen en krijgen ze bijvoorbeeld een waarschuwing wanneer een kopie van een identiteitsbewijs op het punt staat te verlopen. Dankzij de add-ons is compliance met de AVG bovendien een stuk eenvoudiger.

Meer tijd voor strategie

“We willen net als het maximale uit de aardappel, ook het maximale uit onze medewerkers halen. SAP SuccessFactors helpt daarbij. Niet alleen is de kans op menselijke fouten verkleind, ook heeft het HR-team veel meer tijd gekregen voor meer strategisch werk. Denk aan strategische personeelsplanning en de inspanningen rondom duurzame inzetbaarheid van medewerkers”, zegt Marc van der Aa, manager HR Services, Processes & Systems van Royal Avebe.”

Van der Aa is lovend over de samenwerking met Nextmoves. “Zij stellen zich echt als partner op. Ze denken met je mee en wijzen je op aspecten waar je zelf snel overheen kijkt.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over SAP

SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.