HashiCorp kondigt beschikbaarheid Consul 1.9 aan

| HashiCorp | 2 min | 25 november 2020 10:12
Copyright: HashiCorp
HashiCorp heeft Consul 1.9 beschikbaar gesteld. Consul is het multi-cloudplatform van HashiCorp voor service networking. De focus van Consul 1.9 ligt op het bieden van fijnmaziger grip op service meshes, het verbeteren van overzicht op services binnen de mesh en een hechtere integratie met een groter aantal runtime-platforms die meer Kubenernetes-native is.

De nieuwe release bevat onder andere

Applicatiebewuste intentions: Het intentions-model van Consul is uitgebreid met ondersteuning voor Layer 7. Appliatiebewuste (Layer 7) intentions bieden operators de mogelijkheid om policies in te stellen die in het kader van de goedkeuring van HTTP-gebaseerde (HTTP/1.1, HTTP/2, gRPC) communicatie tussen services niet alleen de service-identiteit evalueren, maar ook informatie op de applicatielaag.

Visualisatie van de service mesh: De UI van Consul is uitgebreid met het tabblad ‘Topology’. Dit biedt topologiediagrammen en belangrijke indicators voor de service mesh, zoals verzoeken, foutpercentages en tijdstippen. Deze nieuwe functies stellen developers en operators in staat om de configuratie te verifiëren en problemen binnen de service mesh op te lossen.

CRD’s voor Kubernetes: Met deze versie biedt Hashi Corp een ‘Kubernetes-first’-ervaring op basis van custom resources definitions (CRD’s). Gebruikers kunnen Consul hiermee op eenvoudige wijze configureren met Kubernetes-achtige objects. Meer in het bijzonder biedt Consul 1.9 de mogelijkheid om de configuratie van de service mesh te beheren op basis van CRD’s.

Consul inzetten in OpenShift: Consul kan met behulp van een Helm chart in OpenShift worden geïnstalleerd
.
Actieve statuscontroles voor Consul binnen Kubernetes: Deze functie integreert statuscontroles voor Kubernetes met Consul om te voorkomen dat verkeer wordt gerouteerd naar pods die niet gereed zijn of storingen vertonen.

Streaming: In deze release introduceert HashiCorp streaming. Deze ingrijpende verbetering van de architectuur is van invloed op de manier waarop kennisgevingen over geblokkeerde query’s binnen de cluster worden aangeleverd. Streaming draagt bij aan een forse reductie van het verbruik van de CPU-capaciteit en bandbreedte in grootschalige omgevingen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HashiCorp
HashiCorp is een open-source softwarebedrijf en biedt open source-tools en commerciële producten waarmee ontwikkelaars, operators en beveiligingsprofessionals gedistribueerde applicatie-infrastructuur kunnen aanbieden, beveiligen en uitvoeren.
Meer over HashiCorp
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.