Rockwell Automation neemt Fiix Inc. over, leverancier van cloudoplossingen voor onderhoudsmanagement

Fiix is leverancier van een AI-gebaseerd en geautomatiseerd onderhoudsmanagementsysteem voor werkplanning, projectmanagement en Equipment Failure Prediction

| Rockwell Automation | 2 min | 25 november 2020 10:18
Copyright: Fiix
Rockwell Automation, een bedrijf dat zich bezighoudt met industriële automatisering en digitale transformatie, heeft bekendgemaakt dat het een overeenkomst getekend heeft voor de overname van Fiix Inc. Fiix is een particulier bedrijf dat op AI-gebaseerde, computerized maintenance management systems (CMMS) levert. Het hoofdkantoor van het in 2008 opgerichte Fiix is gevestigd in de Canadese stad Toronto.

Nu de hoeveelheid met elkaar verbonden industri?le installaties en apparatuur toeneemt, neemt ook het belang om meer inzicht te krijgen in de onderhoudswerkzaamheden toe. Dat biedt mogelijkheden om concurrentievoordeel te behalen. Beter inzicht in de data en de processen maakt namelijk een andere manier van werken mogelijk als aanvulling op de normale automatisering.

Het cloudgebaseerde CMMS van Fiix creëert workflows voor het plannen, organiseren en volgen van onderhoud van installaties en apparatuur. Het kan naadloos met andere bedrijfssystemen geïntegreerd worden en maakt data-gedreven beslissingen mogelijk. De omzet van Fiix nam in 2019 met 70% toe en bestaat voor 85% uit terugkerende licentie-inkomsten. Fiix heeft meer dan twee miljoen industri?le installaties in beheer en genereert meer dan zes miljoen werkopdrachten per jaar.

‘’Wij geloven dat de toekomst van industrieel asset management gebaseerd is op het meten van prestaties,’’ zegt Tessa Meyers, vice-president Software & Control bij Rockwell Automation. ‘’Dankzij de toevoeging van het Fiix-platform en de expertise van het bedrijf zullen onze klanten profiteren van een compleet overzicht van geïntegreerde data over automatisering, productie en onderhoud. Zo kunnen we hen helpen de prestaties van hun assets te monitoren en verbeteren, maar bovendien de manier waarop het onderhoud wordt uitgevoerd.

‘’Vanaf het begin was het onze missie om onderhoudsteams en operationele teams te voorzien van tools, middelen en technologieën, die ze nodig hebben om hun werk te moderniseren en om over te stappen naar het onderhoud van de toekomst ”, zegt James Novak, CEO van Fiix. “Door ons aan te sluiten bij Rockwell Automation kunnen we nog meer bedrijven helpen bij het effici?nter maken van het onderhoud en het verbeteren van de prestaties van de assets door belangrijke industriële data, automatiseringssystemen en productiesystemen met elkaar te verbinden.”

De overname van Fiix past perfect in de softwarestrategie van Rockwell Automation. Daarnaast biedt ze Rockwell Automation meer mogelijkheden op het gebied van lifecycle services. Die omvatten nu een volledig assortiment industriële automatiseringsdiensten om klanten te helpen de waarde van hun productiemiddelen, systemen, plants en processen te maximaliseren. Dankzij een CMMS kunnen bedrijven efficiënter produceren, kunnen ze uitval en energieverbruik minderen en tegelijkertijd kosten besparen.

Fiix wordt ondergebracht bij de business unit Software & Control van Rockwell Automation. De verwachting is dat de deal eind 2020 wordt afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen en voorwaarden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rockwell Automation
Rockwell Automation Inc. (NYSE: ROK), is een van de wereldwijde leiders op het gebied van industriële automatisering en digitale transformatie. Het bedrijf verbindt de vindingrijkheid van mensen met de mogelijkheden van de technologie, waardoor de wereld productiever en duurzamer wordt. 
Allen-Bradley, ControlLogix, Kinetix, PlantPAx en PowerFlex zijn handelsmerken van Rockwell Automation.
Meer over Rockwell Automation
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.