Eén op de vijf HR-professionals: in 2030 wordt men ontslagen via een systeem

39 procent verwacht in 2030 een volledig geautomatiseerde sollicitatieprocedure

| Nextmoves  | 2 min | 26 november 2020 11:25
Copyright: Nextmoves
Ruim één op de vijf HR-professionals (22%) verwacht dat uitdiensttreding vanaf 2030 volledig worden afgehandeld via een systeem. Dit blijkt uit onderzoek van Nextmoves, implementatiepartner van SAP SuccessFactors en SAP HCM, uitgevoerd onder ruim 300 HR-professionals. Van de bij het ontslag horende offboardings-procedure verwacht een derde (33%) dat deze volledig geautomatiseerd is. Daarnaast verwacht 39 procent van de HR-professionals dat de sollicitatieprocedure volledig geautomatiseerd zal verlopen.

Organisaties scoren ruime voldoende voor innovativiteit sollicitatieproces

Dat twee op de vijf HR-professionals verwacht dat de sollicitatieprocedure geautomatiseerd wordt, sluit aan bij de hoeveelheid HR-professionals die vindt dat hun organisatie innovatief is op het gebied van werving en selectie. Zo geeft bijna de helft (46%) van de HR-professionals hun organisatie een cijfer van een acht of hoger als het aankomt op de innovativiteit op dit gebied. In totaal scoren Nederlandse organisaties een 7,1 op het vlak van innovatieve sollicitatieprocedures.

Jeroen de Bruijn, Manager Sales bij Nextmoves: “De sollicitatieprocedure, onboarding en offboarding zijn goede processen om te automatiseren. Ze vinden namelijk regelmatig plaats en vragen veel aandacht en tijd. Tegelijk is het belangrijk dat het menselijke aspect bij deze processen niet vergeten wordt. Wij geloven dat HR-automatisering juist meer ruimte moet creëren voor het persoonlijke contact met (potentiële) medewerkers. Dat betekent daarmee ook dat het wat ons betreft belangrijk blijft om het persoonlijke gesprek in stand te houden en bijvoorbeeld een uitdiensttreding niet enkel via een systeem te laten verlopen. Ook werkgevers kunnen veel leren van de redenen waarom mensen de organisatie verlaten. Hier moet dankzij de automatisering van het bijbehorende administratieve proces ook voldoende ruimte zijn.”

Geen onboarding, crossboarding of offboarding geregeld

Hoewel HR-professionals verwachtingen hebben over het automatiseren van, onder andere, de offboarding, blijkt dat in veel organisaties hier nu nog helemaal niets voor is geregeld. Zo geeft 44 procent aan dat zij geen onboarding, crossboarding of offboarding hebben geregeld. De onboarding is in slechts een derde (36%) van de organisaties geregeld. De offboarding in nog geen derde van de organisaties: slechts 29 procent heeft dit geregeld.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nextmoves
Nextmoves is implementatiepartner van SAP SuccessFactors en SAP HCM. Het bedrijf heeft als missie om de best gewaardeerde SAP HCM dienstverlener van Nederland te zijn. De experts van Nextmoves zijn al jaren thuis in het SAP HR domein en voltooiden al veel SuccessFactors module implementaties bij vele klanten. Bovendien hebben de experts van Nextmoves ruime ervaring in human resources, sommigen wel twee decennia, waardoor ze de belangen en gevoeligheden van het vak goed begrijpen. Door de vakkennis en technische kennis samen te brengen, realiseert Nextmoves die ‘next move’ die jouw bedrijf nodig heeft. Het bedrijf bestaat sinds 2010 en is onderdeel van myBrand.
Meer over Nextmoves
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.