Nieuwe testkit van HBK voor snelle check van printed circuit board (PCB’s)

| HBM | 2 min | 26 november 2020 12:53
Afbeelding: De PCB Test Kit | Copyright: HBM
Hottinger Brüel & Kjær (HBK), specialist in meet- en weegtechnologie, heeft een kant-en-klare PCB-testkit ontwikkeld, waarmee fabrikanten in een vroeg stadium van de productontwikkeling printed circuit boards kunnen controleren, zodat schade of defecten voorkomen worden.

PCB’s worden tegenwoordig massaal in talrijke producten zoals auto’s, vliegtuigen, smartphones en consumentenelektronica toegepast. PCB’s zijn echter erg kwetsbaar voor schade door de mechanische impact en de thermische belasting waaraan ze worden blootgesteld tijdens de productie, het transport en het gebruik gedurende hun levensduur. Het is van groot belang dat fabrikanten zo snel mogelijk de oorzaken van defecten en storingen in PCB’s als gevolg van vervorming, incorrect gebruik, vibratie, schokken of thermische overbelasting identificeren. Daardoor kunnen ze kosten besparen en de kwaliteit van hun producten optimaliseren.

Veel OEM’s en fabrikanten van elektronica voeren daarom mechanische belastingtests op PCB’s uit conform de IPC/JEDEC9704 norm. Om het testen in de R&D-fase of tijdens het productieproces te vereenvoudigen, heeft HBK een compacte en schaalbare PCB-testkit ontwikkeld, waarmee de gebruiker snel rekmetingen kan uitvoeren om nauwkeurige testresultaten over de betrouwbaarheid van het product te krijgen.

De PCB-testkit bevat niet alleen het benodigde materiaal - waaronder voorbedrade rekstrookjes en installatiehulpmiddelen, maar ook een QuantumX MX1615B brugmodule en Catman-software voor de data-acquisitie. De PCB-testkit voorziet zo in een kant-en-klare en gebruiksvriendelijke software-oplossing en een volledig voorgeconfigureerd rapport met testcertificaat in Microsoft Word-format. De PCB-testkit kan gebruikt worden voor alle in de handel verkrijgbare standaardproducten.

Bij de kit hoort een éénjarig software-onderhoudsprogramma en gratis videotutorials voor het gebruik. Tevens is het HBK’s serviceteam beschikbaar voor eventuele ondersteuning op locatie.

Meer informatie over de PCB-testkit is te vinden op de website van HBK: www.hbm.com/en/9697/pcb-test-kit.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HBM

Hottinger Baldwin Messtechnik GmbH (HBM Test and Measurement), dat in 1950 in Duitsland werd opgericht, is een van de wereldwijde technologie- en marktleiders op het gebied van test- en meetapparatuur. Het productportfolio van HBM omvat oplossingen voor de complete meetketen; zowel voor virtuele als fysieke tests.

HBK - Hottinger, Brüel & Kjær, de moedermaatschappij van HBM Test and Measurement en Brüel & Kjær Sound and Vibration, is onderdeel van Spectris plc, dat gevestigd is in Groot-Brittanni?.
Meer over HBM

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.