Voi zet als eerste e-stepbedrijf ter wereld baanbrekende technologie in om de veiligheid bij het gebruik van e-steps te waarborgen

| Voi | 3 min | 27 november 2020 11:22
Copyright: Voi
  • Het Zweedse e-stepbedrijf Voi, dat plannen heeft om de Nederlandse markt te betreden, gaat samenwerken met micro-mobility startup Luna om computer vision en kunstmatige intelligentie in de e-steps te integreren.
  • Met de technologie worden voetgangers herkent en kunnen de e-steps op bewegingen op straat anticiperen. Op deze manier wordt de veiligheid van zowel de bestuurder, als de voetganger gegarandeerd.
  • Ook stelt de technologie in staat om het verkeerd parkeren in steden beter te beheersen. Zo kan op de centimeter nauwkeurig worden bepaald waar de e-steps veilig kunnen worden geparkeerd.
  • Voi is het eerste e-stepbedrijf ter wereld die realtime voetgangersdetectie aanbiedt, vergelijkbaar met de detectie die nu beschikbaar is in high-end voertuigen.
Micro-mobility startup Luna en Voi, het toonaangevende e-stepbedrijf in Europa, gaan samenwerken om computer vision-technologie in de e-steps van Voi te integreren. Met de integratie van deze technologie, kunnen de voertuigen hun omgeving waarnemen en daarop reageren om bestuurders en voetgangers te beschermen. Voi, dat plannen heeft om de Nederlandse markt te betreden, is het eerste e-stepbedrijf ter wereld die realtime voetgangersdetectie aanbiedt, vergelijkbaar met de detectie die beschikbaar is in high-end voertuigen.

De technologie, die gebaseerd is op high-end camerasensoren en Edge AI-algoritmen, zorgt voor een geavanceerd niveau van voetgangersdetectie. Hiermee detecteert een e-step of die zich in een drukgebied bevindt en met vooraf gedefinieerde parameters, kan de step op bewegingen op straat anticiperen. Bovendien kan de e-step het soort ondergrond of rijstrook (fietspad, voetpad, weg) detecteren en zich hieraan aanpassen.

De samenwerking tussen Luna en Voi pakt ook andere slimme stedelijke technologieën voor gedeelde mobiliteit aan, waaronder een centimeternauwkeurige GPS om verkeerd parkeren van de steps te voorkomen. Daarnaast verbetert de technologie de operationele efficiëntie van de e-steps.

Fredrik Hjelm, mede-oprichter en CEO van Voi Technology, zegt: "We omarmen de We hebben tot nu toe meer dan 30 miljoen ritten gemaakt en zijn ons zeer bewust van de problemen die de veiligheid van e-steps met zich meebrengt. Daarom omarmen we de integratie van deze baanbrekende technologie, zodat we helpen bij het creëren van veilige steden en ervoor zorgen dat gemeenten zich zelfverzekerd voelen om e-steps op te nemen als onderdeel in hun slimme stadsstrategieën.”

In de plaats Northampton in Groot-Brittannië beginnen de eerste proeven als onderdeel van een eerste fase van de wereldwijde uitrol. De uitrol van e-steps in deze stad maakt deel uit van een door de Britse overheid geleid initiatief om e-steps aan het publiek te introduceren als een innovatieve, veilige, koolstof neutrale en ‘socially distanced’ vervoerswijze.

Ook Nederland kan als fietsland enorm veel voordeel halen uit micro-mobiliteit, aldus Voi. Onlangs deelde het e-stepbedrijf tijdens een webinar nog zijn ervaringen en kennis met beleidsmakers en vooraanstaande mobiliteitsexperts uit heel Europa om de voordelen van vooruitstrevende en duurzame mobiliteitsoplossingen te laten zien.

Andrew Fleury, mede-oprichter & CEO, Luna: "Omdat gedeelde e-steps worden uitgerold in steden over de hele wereld, moeten ze slimmer en veiliger worden. We zijn verheugd om met Voi samen te werken, vooral omdat zij vanaf het begin prioriteit hebben gegeven aan de veiligheid en slimme stadsinnovatie. Luna’s slimme steptechnologie stelt de bestuurders en steden in staat om e-steps beter te besturen en conflicten te vermijden."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Voi

Voi, opgericht in augustus 2018, is een Zweeds multimodaal micro-mobiliteitsbedrijf dat elektrische stepsharing en elektrische fietsen aanbiedt in samenwerking met steden en plaatselijke gemeenten. Wij zijn ervan overtuigd dat e-steps een sleutelrol spelen in de transformatie naar duurzamere mobiliteitsvormen. Door onze innovatieve technologie, dooropen en transparant het dialoog aan te gaan met steden en overheden en door onze producten aan te passen aan lokale behoeften zorgen we ervoor dat deze transformatie op de juiste manier plaatsvindt. Stap op een e-step wanneer je wil en rijd overal binnen de stad naartoe in slechts een paar minuten - volledig CO2-neutraal. Voi is sinds januari 2020 een CO2-neutraal multimodaal bedrijf en gebruikt de SDG's (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties als leidend kader. Daarnaast heeft Voi een heldere strategie opgesteld voor het verminderen en compenseren van C02-uitstoot.
Meer over Voi

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.