VMware kondigt beschikbaarheid van zijn Enterprise Blockchain Platform

https://www.vmware.com/products/blockchain.html

| VMware | 3 min | 30 november 2020 13:42
Copyright: VMware
VMware kondigt de commerciële beschikbaarheid van VMware Blockchain aan. Dit biedt bedrijven een digitale basis waarop ze kunnen vertrouwen om hun netwerken te bouwen en bedrijfskritieke, gedecentraliseerde applicaties uit te rollen. Met VMware Blockchain krijgen bedrijven een schaalbaar platform dat ze kunnen uitbreiden om datasilo's te ontsluiten en data vrij te maken om het veilig, privé en direct te kunnen laten doorstromen.

Bedrijven draaien op data en workflows waar de gedeelde sources of truth ongekende waarde kunnen creëren, ongeacht de complexiteit. Data wordt vandaag de dag nog vaak in silo's binnen de organisate verwerkt, wat resulteert in inefficiënte en dure stappen om die data over deze bedrijfsgrenzen heen te delen en te combineren. Een betrouwbaar netwerk met verschillende partijen is nodig om zowel de zuiverheid van de data te behouden als privacy mogelijk te maken. Daarnaast moet het de veerkracht van een wereldwijd ecosysteem waarborgen.

"We hebben ons gefocust op het bouwen van een enterprise-grade blockchainplatform dat voldoet aan de strengste applicatievereisten in de financiële wereld en andere bedrijfskritieke gedistribueerde workloads die betrouwbare blockchain-services vereisen", vertelt Boudewijn Aelbers, Director Presales Benelux van VMware. "VMware Blockchain biedt klanten enerzijds de functies die ze vandaag de dag nodig hebben voor hun productie en anderzijds de flexibiliteit om zich aan te passen aan de toekomstige behoeften in de snel evoluerende blockchainwereld.”

VMware Blockchain werd als bèta aangekondigd op VMworld 2018 Europe. VMware brengt nu zijn voordelen naar het VMware Blockchain-platform om enterprise-grade mogelijkheden te bieden: uitbreidbaarheid, beveiliging en privacy, prestaties en schaalbaarheid. Bedrijven zijn op zoek naar ecosysteemvriendelijke oplossingen die een gedeelde source of truth creëren en vertrouwen scheppen met behoud van privacy, waardoor multi-party workflows veel efficiënter worden. VMware erkent het belang van day-0- en day-2-operations om bedrijven in staat te stellen hun blockchain-oplossingen in productie te nemen. Daarom biedt VMware diverse operationele mogelijkheden, waaronder eenvoudige implementatie, monitoring, beheer, upgradebaarheid en ondersteuning van topniveau.

Aangezien bedrijven op blockchain vertrouwen om transacties met meerdere partijen af te handelen, is de keuze van het ingezette consensusmechanisme een belangrijke factor in hoe goed een blockchain-platform presteert en schaalt. De Scalable Byzantine Fault Tolerance (SBFT) van VMware Blockchain is een interne consensusengine van VMware Research, ontworpen om de schaal- en prestatieproblemen in blockchainoplossingen op te lossen met behoud van fouttolerantie en bescherming tegen kwaadaardige aanvallen. SBFT handhaaft het gedecentraliseerde vertrouwen en ondersteunt het lopende beheer in netwerken met meerdere partijen.

Als het enterprise-grade platform voor processen tussen verschillende partijen biedt VMware Blockchain een uniek voordeel: een gelaagde architectuur die het register loskoppelt van de smart contract(programmeer)taal. VMware Blockchain ondersteunt DAML, een open source smart contract programmeertaal gecreëerd door Digital Asset, een technologiepartner van VMware Blockchain. De platformarchitectuur van VMware Blockchain bevat een virtuele smart contract execution engine die is ontworpen om het platform eenvoudig uit te breiden en zo extra smart contractprogrammeertalen te ondersteunen.

Er is nu een beweging zichtbaar om nieuwe kritieke infrastructuur te bouwen voor applicaties in de financiële sector, de gezondheidszorg, de productieketen en de supply chain in retail. Zij maken gebruik van blockchaintechnologieën om de pijnpunten aan te pakken die zich voordoen bij niet-verbonden en in silo's gebouwde systemen. Voor bedrijven uit de financiële wereld zorgen blockchaintechnologieën voor een radicale stroomlijning en vereenvoudiging van hun activiteiten, waardoor banken, makelaars, betalingsverwerkers en andere financiële instellingen de verwerkingstijden drastisch kunnen verkorten, handmatige verwerking en dubbel berichtenverkeer kunnen verminderen en nieuwe verdienmodellen kunnen creëren met functies zoals gelijktijdige transacties en verwerking (de zogenaamde trade clearing & settlement). VMware Blockchain is toonaangevend voor klanten in de financiële sector met partners zoals Accenture en Digital Asset.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over VMware

VMware software drijft ’s werelds meest complexe digitale infrastructuur. Het compute-, cloud-, mobility-, networking- en security-aanbod van het bedrijf biedt een dynamisch en efficiënt digitaal fundament.
Meer over VMware

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.