Rockwell Automation introduceert een nieuwe generatie Edge Gateways voor snelle IT/OT-convergentie

FactoryTalk® Edge Gateway™ versnelt de digitale transformatie van de edge naar de cloud en levert productie-informatie op enterprise niveau

| Rockwell Automation | 3 min | 30 november 2020 13:50
Copyright: Rockwell Automation
Als onderdeel van de strategie om de convergentie van IT en OT te versnellen en te vereenvoudigen, heeft Rockwell Automation de FactoryTalk Edge Gateway gepresenteerd. Industriële ondernemingen worstelen met het samenvoegen van operationele gegevens uit verschillende bronnen en hebben moeite om in de IT-laag relevante context toe voegen aan data zoals bijvoorbeeld proces- en machinecondities, tijdstempels en andere productiedata. Daardoor slagen ze er niet in om op bedrijfsniveau potentieel belangrijke inzichten te verzamelen en te verzilveren.
Omdat traditionele gateways geen oplossing bieden voor deze belangrijke uitdagingen, gaat de FactoryTalk Edge Gateway een stap verder. Hij verrijkt niet alleen de OT-data met kritische context waar die het meest belangrijk is, maar hij levert de data met behulp van een flexibel gemeenschappelijk informatiemodel ook aan IT-applicaties. Hierdoor krijgen industriële ondernemingen meer inzicht in productie-informatie.

FactoryTalk Edge Gateway is een belangrijk fundament voor een breder edge-platform, dat elementen zoals voorgeprogrammeerde data-analysemodellen, machine learning en op maat gemaakte applicaties zal omvatten. De Edge Gateway is de nieuwste toevoeging aan de veelgebruikte FactoryTalk® Analytics suite, die zich richt op industriële IoT-toepassingen in diverse industriële sectoren. Daarnaast is de FactoryTalk Edge Gateway een belangrijke pijler in de strategie van Rockwell Automation, om de digitale flexibiliteit voor alle apparatuur met behulp van de cloud te verbeteren dankzij de samenwerking met onder meer PTC en Microsoft.

Tegenwoordig beschikken industriële bedrijven over heterogene systemen en apparaten, die met een hoge frequentie enorme hoeveelheden data produceren. Dat resulteert in omvangrijke datasilo's. Al die industri?le data in al die silo’s met elkaar verbinden door het ontwikkelen van een relevante context voor OT-data is van cruciaal belang voor het verkrijgen van hoogwaardige, bruikbare inzichten. Zolang industriële OT-data niet aangeboden worden in een logisch datamodel dat zowel door IT- als OT-applicaties gebruikt kan worden, blijft echte IT/OT-convergentie een illusie.

"De legacysystemen zijn nog niet voorbereid op IIoT en hebben veel verschillende softwareprogramma's nodig om gegevens te verzamelen en te organiseren. Door de bestaande methoden hebben de verzamelde operationele data verschillende tijdstempels, zodat het onmogelijk is om de gegevens te synchroniseren. FactoryTalk Edge Gateway daarentegen verbindt de gegevens automatisch met elkaar en plaatst deze – met behulp van een vooraf geconfigureerd informatiemodel – in een payload. Die manier van werken resulteert in één oplossing om de relevante gegevens te verzamelen en te organiseren,” aldus een toonaangevende Fortune 100 fabrikant van farmaceutische producten.

De mogelijkheden voor datamanagement met de FactoryTalk Edge Gateway resulteren in een reductie van wel 70% van de tijd, die nodig is voor de voorbereiding van data-analytics door datascientists of data-analisten, terwijl er tegelijkertijd een hogere kwaliteit OT-data wordt geleverd. Het onderliggende gemeenschappelijke datamodel wordt aangedreven door Rockwell Automation FactoryTalk® Smart Object™ en de gegevens kunnen efficiënt gedeeld worden met lokale applicaties of applicaties in de cloud om voorspellende inzichten voor de hele onderneming te genereren. FactoryTalk Edge Gateway kan geïntegreerd worden met best-in-class ecosystemen zoals Microsoft Azure en de FactoryTalk® InnovationSuite™ (powered by PTC) en een verscheidenheid aan big data, IIoT- en cloudapplicaties.

Arvind Rao, Director Product Management Information Systems bij Rockwell Automation zegt: "Industriële bedrijven hebben behoefte aan bruikbare inzichten op ondernemingsniveau om hun doelen te bereiken. Nu klanten de IT/OT-integratie willen realiseren en operationele data gaan gebruiken om inzicht te krijgen, realiseren zij zich dat een juiste OT-datacontext cruciaal is om hun digitale transformatie-initiatieven op te schalen. Met FactoryTalk Edge Gateway, verminderen we drastisch de tijd en moeite die nodig zijn om deze kritische OT-context op te bouwen, te onderhouden en te verrijken. Dit biedt onze klanten de mogelijkheid om door middel van analytics operationele verbeteringen met dubbele cijfers te realiseren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rockwell Automation
Rockwell Automation Inc. (NYSE: ROK), is een van de wereldwijde leiders op het gebied van industriële automatisering en digitale transformatie. Het bedrijf verbindt de vindingrijkheid van mensen met de mogelijkheden van de technologie, waardoor de wereld productiever en duurzamer wordt. 
Allen-Bradley, ControlLogix, Kinetix, PlantPAx en PowerFlex zijn handelsmerken van Rockwell Automation.
Meer over Rockwell Automation
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.