Whitesky, de eerste Europese white label cloud computing oplossing, komt naar Nederland

| Whitesky | 3 min | 1 december 2020 18:01
Copyright: GIG.tech
De Belgische cloud-as-a-service aanbieder GIG Tech introduceert Whitesky, de eerste Europese white label cloud computing oplossing voor integratoren, telecom en service providers. Deze oplossing stelt hen in staat om hun cloudomgeving volledig onder eigen naam aan te bieden. Whitesky maakt, als merk van GIG Tech, gebruik van hunsoftwarestack, waardoor er geen sprake is van vendor lock-in. Bovendien kunnen integratoren, telecom en service providers dankzij de white label formule van Whitesky hun marktpositie op zowel financieel als strategisch vlak versterken en bepalen ze zelf waar hun data worden opgeslagen. Whitesky is nu beschikbaar in België en Nederland en wil op termijn in heel Europa actief zijn.

Versterking positie van integratoren, telecom en service providers

Integratoren, telecom en service providers lopen in de huidige cloudmarkt het risico om de controle over hun eindklanten te verliezen aan de dominante spelers. Daarnaast zorgen deze er tevens voor dat de marges in de sector onder zware druk komen te staan.

Deze twee factoren zorgen ervoor dat de positie van integratoren, telecom en service providers in het gedrang komt. “Met Whitesky kunnen ze eenvoudig en snel zelf cloud operator worden onder eigen naam”, zegt Jeroen Van Langenhove, Managing Director Whitesky België. “Zo houden ze meer controle over hun eindklanten en kunnen ze hen ook alle voordelen van een eigen cloudomgeving aanbieden, zoals controle over de data, lokale dataopslag en eenvoudige facturatie. Bovendien kunnen marges beter beheerd worden dankzij inzicht in de invoicing in het geïntegreerde portaal.”

Drie formules

Whitesky biedt drie verschillende white label cloud computing formules aan: white sky, blue sky en free sky. Via een grondige pre-onboarding waarin de behoeften van de klant in kaart worden gebracht, wordt de meest gepaste formule gekozen. De white sky-formule is geschikt voor klanten die op termijn zelf virtual cloud operator willen worden, de blue sky-formule is geschikt voor bedrijven die zich richten op één of twee specifieke producten, maar geen zware infrastructuur nodig hebben. De free sky-formule is er voor bedrijven die white label cloud willen gaan verkennen maar daar nog niet meteen fulltime op willen werken.

Cloud democratiseren

“Momenteel zijn er enkele grote, voornamelijk Amerikaanse spelers die de cloudmarkt domineren. Met Whitesky wil GIG Tech de cloud democratiseren”, verklaart Van Langenhove.

“Onze Europese white label cloud computing oplossing as-a-service stelt klanten in staat om hun cloudomgeving volledig onder eigen naam publiek te maken en te gaan inrichten zoals zij dit zelf willen. De oplossing is bovendien makkelijk en snel te installeren en te managen, zonder zware voorafgaande investeringen of een heel IT-team om het in de lucht te houden. En omdat we gebruik maken van de softwarestack van GIG Tech, is er geen vendor lock-in. Data worden lokaal en in België en Nederland opgeslagen. Klanten kiezen zelf uit één van onze locaties en hebben de volledige controle over hun data.”

Virtual launch event

Whitesky wordt vandaag officieel geïntroduceerd op de Belgische en Nederlandse markt via een virtueel event. Er wordt dan ook meer informatie gedeeld omtrent het aanbod. De pre-onboarding van de eerste klanten loopt tot januari, dan wordt Whitesky effectief operationeel op de Belgische en Nederlandse markt. Het virtueel event start vandaag om 16u en deelnemen kan via deze link.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Whitesky
Whitesky is een merk van het Belgische cloud as-a-service aanbieder GIG Tech en biedt een Europese white label cloud computing oplossing aan voor integratoren, telecom en service providers. Het merk werd opgericht door Jeroen Van Langenhove, Geert Audenaert en Hans Vanlinschoten die met hun jaren ervaring in cloudtechnologie en -oplossingen nu de krachten bundelen. De oplossing maakt, as-a-service, gebruik van de GIG software stack. Dankzij de white label cloud oplossing kunnen klanten onder eigen naam, snel en zonder voorafgaande investeringen in hardware en software, met hun eigen cloudomgeving aan de slag. Whitesky stelt hen in staat om hun strategische en financiële positie in de markt te versterken.
Meer over Whitesky
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.