E-stepbedrijf Voi ontvangt investering van 134 miljoen euro

| Voi | 3 min | 02 december 2020 12:01
Copyright: Micheile Henderson op Unsplash
Voi, het grootste e-stepbedrijf van Europa, kondigt vandaag aan dat het 134 miljoen euro (160 miljoen dollar) heeft opgehaald in een investeringsronde onder leiding van het investeringskantoor The Raine Group. Hiermee verstevigt Voi zijn leidende positie in Europa en mogelijk ook in Nederland – waar het momenteel gesprekken voert met de overheid en verschillende gemeenten.

De investeerders VNV Global, Balderton, Creandum, Project A, Inbox, Stena Sessan en Nordic Ninja namen deel aan de investeringsronde. Ook waren toonaangevende ondernemers en oprichters van Delivery Hero, Klarna, iZettle, Zillow, Kry/Livi en topbestuurders van Amazon bij de ronde betrokken. Door deze financiering heeft Voi als eerste in de sector een geschaalde, door activa gedekte, schuld faciliteit waarmee het in 2021 kan investeren in e-steps en e-bikes.

2020 was een jaar vol mijlpalen voor e-steps en een jaar waarin consumenten steeds meer kijken naar alternatieven om zichzelf gemakkelijk, duurzaam, snel en veilig te vervoeren. Voi heeft het afgelopen jaar tweederde aan licenties in Europa gewonnen en heeft zich onder andere gevestigd als marktleider in het Verenigd Koninkrijk. Hier werden exclusieve licenties gewonnen in onder meer Birmingham, Liverpool en Cambridge. Het e-stepbedrijf is al actief in onder andere Berlijn, Oslo en Stockholm.

Fredrik Hjelm, medeoprichter en CEO van Voi, licht toe: "We zijn erg blij om Raine Growth te mogen verwelkomen in de Voi-familie. Raine Growth maakt indruk op ons door hun diepgaande kennis over deze industrie. Daarnaast delen we dezelfde visie op hoe steden er in de toekomst uit moeten zien: aangename plaatsen om te wonen, te werken en te reizen, waar het vervoer de lucht niet vervuilt en het mensen niet afsluit van hun omgeving. Wij en onze stadspartners hebben alle intentie om onze doelstelling van Vision Zero te behalen, waarbij de e-steps geen CO2-uitstoot en ongevallen veroorzaken.”

Met de investering gaat Voi verder investeren in R&D, wil het groei stimuleren in de markten waar Voi momenteel actief is en gaat het door met het aanpassen en ontwikkelen van hardware en software. Hierdoor profiteren klanten onder andere van verbeterde helmtechnologie, betere verlichting, geoptimaliseerde locatienauwkeurigheid en remmen van nog hogere kwaliteit. Het nieuwste model Voiager 4 gaat ook breder in het netwerk worden ingezet. Daarnaast heeft Voi de gemiddelde levensduur van zijn e-steps verlengd tot meer dan vijf jaar.

Het e-stepbedrijf heeft plannen om de Nederlandse markt te betreden – zodra de Nederlandse regelgeving dat toelaat – en praat momenteel met de overheid en verschillende gemeenten in Nederland. Onlangs deelde Voi tijdens een webinar nog zijn ervaringen en kennis met beleidsmakers en vooraanstaande mobiliteitsexperts uit heel Europa, om de voordelen van vooruitstrevende en duurzame mobiliteitsoplossingen te laten zien.

"Overheden en consumenten in heel Europa hebben de kansen herkend om mobiliteit in de stad radicaal te veranderen. Drie jaar aan verandering heeft plaatsgevonden in slechts zes maanden tijd. We hebben er alle vertrouwen in dat we nog maar aan het begin van deze trend staan. We hebben onze investering gedaan na het zien van het bewezen succes van Voi om het grootste deel van de licentiemarkt in Europa te veroveren, en het vermogen om een aanzienlijk hogere kapitaalefficiëntie te laten zien dan welke andere operator dan ook. We investeren in het team van Voi, dat bekend staat om de sterke en doelgerichte cultuur, omdat we geloven dat dit het sterkste team in de markt is. We kunnen niet wachten om te beginnen aan de samenwerking en het avontuur dat voor ons ligt”, aldus Jason Schretter, Partner en Head of EMEA bij The Raine Group.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Voi

Voi, opgericht in augustus 2018, is een Zweeds multimodaal micro-mobiliteitsbedrijf dat elektrische stepsharing en elektrische fietsen aanbiedt in samenwerking met steden en plaatselijke gemeenten. Wij zijn ervan overtuigd dat e-steps een sleutelrol spelen in de transformatie naar duurzamere mobiliteitsvormen. Door onze innovatieve technologie, dooropen en transparant het dialoog aan te gaan met steden en overheden en door onze producten aan te passen aan lokale behoeften zorgen we ervoor dat deze transformatie op de juiste manier plaatsvindt. Stap op een e-step wanneer je wil en rijd overal binnen de stad naartoe in slechts een paar minuten - volledig CO2-neutraal. Voi is sinds januari 2020 een CO2-neutraal multimodaal bedrijf en gebruikt de SDG's (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties als leidend kader. Daarnaast heeft Voi een heldere strategie opgesteld voor het verminderen en compenseren van C02-uitstoot.
Meer over Voi

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.