Dematic krijgt opdracht voor nieuw geautomatiseerd nationaal distributiecentrum voor Woolworths in Sydney

Dematic bouwt verder op 30 jaar samenwerking met Woolworths

| Dematic | 3 min | 2 december 2020 12:03
Afbeelding: Woolworths storefront | Copyright: Dematic
Dematic maakt bekend dat het is geselecteerd door Primary Connect, het supply chain onderdeel van de grootste supermarktketen in Australië Woolworths Group, om een geavanceerd geautomatiseerd afhandelingssysteem te leveren voor het nieuwe nationale distributiecentrum (NDC) in Moorebank Logistics Park, Sydney.

Dematic, een wereldleider en innovator in magazijnautomatisering, levert in Australië al meer dan 50 jaar supply chain oplossingen. “Onze lokale capaciteit met ruim 600 medewerkers en een productiefaciliteit in Belrose, Sydney zorgen ervoor dat we aan onze klanten kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en systemen kunnen blijven leveren”, aldus Michael Jerogin, CEO van Dematic APAC. “We zijn er trots op een vertrouwde partner van Woolworths te zijn en verheugen ons verder te kunnen bouwen aan dit partnerschap door een sleutelrol te spelen in Woolworths’ automatiseringsstrategie.”

De Dematic-oplossing voor het nieuwe NDC gaat winkelvriendelijke pallets samenstellen voor de winkels van Woolworths. Het Flexible Mixed Case Order Fulfillment-systeem, aangedreven door het Dematic iQ Warehouse Management System (WMS), kan meer dan 9000 producten van 900 leveranciers verwerken en dagelijks ruim 1000 winkels in het hele land bevoorraden.

Het Moorebank NDC is 40.700 vierkante meter groot en wordt volledig geautomatiseerd. Dit biedt de benodigde flexibiliteit om de seizoensgebonden pieken en andere pieken in de vraag, zoals tijdens de COVID-19-pandemie, tijdig te verwerken. Het systeem gaat winkelbestellingen uitleveren en dankzij geïntegreerde schaalbaarheid en modulariteit de door Woolworths verwachte groei ondersteunen.

Alleen al op het gebied van transport verwacht Woolworths veel voordelen te realiseren, door te zorgen voor een afname van ten minste 26.000 vrachtwagentransporten per jaar tussen Woolworths-faciliteiten in New South Wales.

“De investering bij Moorebank is bedoeld om de manier waarop we onze winkels bevoorraden te transformeren, ons netwerk te versterken en onze ambitie waar te maken om de beste voedsel- en supermarktketen van Australië te creëren”, aldus Paul Graham, Primary Connect Managing Director en Woolworths Group Chief Supply Chain Officer.

“Met geavanceerde automatisering wordt gezorgd voor speciaal gebouwde pallets voor specifieke gangpaden in individuele winkels. Zo verbeteren we de beschikbaarheid van producten in de schappen door een snellere bevoorrading, krijgen we minder opstopping in de winkels en ontstaat er een veiligere werkomgeving voor onze teams door minder handmatige handelingen.

“We verwachten dat de nieuwe faciliteiten ons ook gaan helpen om vooruitgang te boeken met onze plaatselijke inspanningen om een groter productgamma te voeren en duizenden bijkomende producten centraal op te slaan, waarvoor in onze bestaande magazijnen geen plaats was.”

Pas Tomasiello, Senior Director - Dematic Integrated Systems, en zijn team hebben nauw samengewerkt met het Woolworths Supply Chain Development-team om de volledige schaalbaarheid van de Dematic-systemen te optimaliseren en te benutten.

“De nieuwe faciliteit is ontworpen om Woolworths te helpen een groter assortiment verpakte producten met een lange doorlooptijd veel efficiënter op een gecentraliseerde locatie op te slaan, in plaats van te verspreiden over meerdere locaties”, legt Pas uit. “Consolidatie, gekoppeld aan geavanceerde automatisering, zal Woolworths in staat stellen nieuwe volumemijlpalen te bereiken en aanzienlijke vooruitgang te boeken op het gebied van snelheid en nauwkeurigheid van leveringen aan winkels in het hele land.”

Het Dematic iQ WMS wordt gekoppeld aan de systemen van Woolworths om Industry 4.0 DC-mogelijkheden te bieden met interconnectiviteit van het systeem, gegevensgestuurde intelligentie en beslissingsondersteunende tools. Deze integratie resulteert in verbeterde DC-operaties met snellere inzichten en beslissingsmogelijkheden.

Het Moorebank NDC zal eind 2023 operationeel zijn.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dematic
De Dematic Group is een toonaangevende leverancier van automatiseringstechnologie, software en diensten voor de optimalisatie van de supply chain. Dematic, met hoofdzetel in het Amerikaanse Atlanta, Georgia, behoort tot de KION Group - een wereldleider in vorkheftruck- en magazijntechnologie en daarmee gerelateerde dienstverlening voor supply chain. Met haar logistieke oplossingen optimaliseert de KION Group in meer dan 100 landen goederen- en datastromen in fabrieken, magazijnen en distributiecentra. De groep is de grootste fabrikant van heftrucks in Europa en de wereldwijde nummer twee. Dematic is een van de belangrijkste leveranciers van logistieke automatiseringstechnologie wereldwijd.
Meer over Dematic
Disclaimer
Dit persbericht en de hierin opgenomen informatie dienen uitsluitend ter informatie en zijn geen prospectus of een aanbod tot verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot het kopen van aandelen in de Verenigde Staten of in een ander rechtsgebied.
Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen die onderhevig zijn aan diverse risico's en onzekerheden. Toekomstige resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de hier beschreven verwachte resultaten als gevolg van meerdere factoren, bijvoorbeeld veranderingen in het bedrijf, economische en concurrentiesituatie (waaronder de verdere ontwikkelingen in verband met de COVID-19-pandemie), veranderingen in regelgeving, resultaten van technische studies, wisselkoersschommelingen, onzekerheden in rechtszaken of onderzoeksprocedures, en de beschikbaarheid van financiering. Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor het actualiseren van de toekomstgerichte uitspraken in deze uitgave.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.