PA Consulting verwelkomt Cooper Perkins

End-to-end innovatieaanbod verder uitgebreid met nieuwe mogelijkheden voor productontwerp

| PA Consulting | 3 min | 02 december 2020 16:41
Copyright: PA Consulting
PA Consulting (PA), het adviesbureau dat vindingrijkheid tot leven brengt, maakt vandaag bekend dat product- en technologieontwikkelingsbureau Cooper Perkins zich bij het bedrijf heeft aangesloten. Cooper Perkins vormt een aanvulling op de toonaangevende end-to-end innovatiemogelijkheden van PA, ter ondersteuning van klanten van PA in de gezondheidszorg, life sciences en de consumentensector.

Het diverse team van PA-experts is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van toonaangevende innovaties, zoals de nieuwe vorm van transport van Virgin Hyperloop, de platformtechnologie van Ori Biotech, die een revolutie belooft in de productie van cel- en gentherapie, en iPredict, het eerste systeem ter wereld dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om storingen te voorspellen in cruciale ondergrondse elektriciteitsleidingen.

Cooper Perkins, opgericht in 2001, is een wereldwijd gerespecteerd product- en technologieontwikkelingsbureau. Het heeft onlangs een nieuwe technologie voor medicijnafgifte ontwikkeld voor zijn klant Genentech, waarmee lichamelijk beperkte patiënten zichzelf veilig en gemakkelijk behandelingen kunnen toedienen. Andere bekende klanten zijn onder meer Eli Lilly & Co, FedEx, iRobot, lululemon, Philips, The North Face en Under Armour. Cooper Perkins werkte onlangs samen met Essential Design, een onderdeel van PA, voor het ontwikkelen van de Hydrow, een interactieve roeitrainer die door Time Magazine werd uitgeroepen tot een van de beste uitvindingen van 2020.

Het Cooper Perkins-team, met hoofdkantoren in Boston en San Francisco, gaat samenwerken met het al langer bestaande Global Innovation and Technology Center van PA in Cambridge (VK), Essential Design in Boston (dat zich in 2018 aansloot bij PA), en Astro Studios in San Francisco (sinds juni 2020 bij PA). De kracht van Cooper Perkins op het gebied van producttechniek draagt bij aan de end-to-end innovatiemogelijkheden waarmee PA de behoeften van klanten tegemoet komt, van het genereren van ideeën tot en met commercialisering.

Ken Toombs, CEO van PA Consulting: "Het is geweldig om Gerhard Pawelka en het Cooper Perkins-team bij PA te mogen verwelkomen en zo ons aanbod in end-to-end innovatie te versterken. De manier waarop Cooper Perkins techniek omarmt, ligt geheel in lijn met onze eigen merkwaarden. We kijken ernaar uit om samen ingenieuze producten en oplossingen te ontwikkelen voor consumenten en klanten in de gezondheidszorg, life sciences en andere sectoren."

Gerhard Pawelka, CEO van Cooper Perkins: "PA Consulting is op dit moment precies waar wij als Cooper Perkins in de komende decennia naartoe wilden groeien. We kijken ernaar uit om vorm te geven aan een nieuwe toekomst, samen met onze nieuwe vrienden bij PA en onze oude vrienden bij Essential en Astro. De expertise van ons team is gebaseerd op uitgebreide kennis van natuurwetenschappen en wiskundige principes. We gebruiken onze expertise om oplossingen te vinden voor bijzonder lastige vraagstukken. We kijken ernaar uit om als onderdeel van PA de moeilijkste uitdagingen van klanten aan te pakken."

De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over PA Consulting

PA Consulting gelooft dat de kracht van onze vindingrijkheid bijdraagt aan een positieve toekomst voor de mens in een wereld die wordt gedreven door technologie. Waar strategie, technologie en innovatie samenkomen, zien zij kansen in complexiteit. Teams van experts op uiteenlopende gebieden combineren innovatief denken met baanbrekende technologie om sneller en verder vooruit te komen. Klanten transformeren en groeien mee, om zo samen duurzame tot resultaten te komen. Als innovatie- en transformatieconsultant heeft PA specialisten in huis op het gebied van financiële diensten, overheid, productie, energie- en nutsbedrijven, consumenten, defensie en beveiliging, gezondheidszorg, biowetenschappen, transport, reizen en logistiek.
Meer over PA Consulting

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.