Puxque, SerpentGameplay en Lekker Spelen grote winnaars Dutch Stream Awards 2020

40.000 gamers brachten hun stem uit tijdens de tweede editie van de Dutch Stream Awards, mede mogelijk gemaakt door Logitech G en Blue Microphones

| Logitech | 2 min | 03 december 2020 10:25
Gewaardeerd
Copyright: Logitech
Puxque, SerpentGameplay en Lekker Spelen waren woensdagavond de grote winnaars tijdens de uitreiking van de Dutch Stream Awards (DSA), mede mogelijk gemaakt door Logitech G en Blue Microphones. Alle drie de streamers vielen tot wel twee keer in de prijzen. De DSA beloonde voor het tweede jaar op rij de streamers die volgens publiek en vakjury de beste livestreamproducties van 2020 maakten. Gedurende de maand november brachten 40.000 gamers hun stem uit in de volgende categorieën:
  • Beste Mannelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Vrouwelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Stream Team (publiek en vakjury)
  • Beste Stream Overall (publiek en vakjury)
  • Beste Nieuwkomer - Powered by Blue Microphones (publiek)
  • Beste Productie - Powered by Logitech G & Blue Microphones (vakjury)
Dat is ruim drie keer zoveel stemmers als vorig jaar, wat opnieuw een bewijs is voor de sterke groei die deze jonge tak van entertainment momenteel doormaakt.

In de nieuwe categorie Beste Productie viel JoostSpeeltSpellen in de prijzen bij de vakjury. Naast Puxque, SerpentGameplay, JoostSpeeltSpellen en Lekker Spelen wonnen ook bekende game streamers als EgbertLive en Gamekings een Award. PuqLive won de Award voor Beste Nieuwkomer en verzekerde zich daarmee van een jaarcontract van Blue Microphones, met als doel de streamcarrière van het talent verder te professionaliseren.

De complete uitslag

Beste Mannelijke Streamer (vakjury) Egbert Live
Beste Mannelijke Streamer (publiek) SerpentGameplay
Beste Vrouwelijke Streamer (vakjury) Puxque
Beste Vrouwelijke Streamer (publiek) Puxque
Beste Stream Team (vakjury) Gamekings
Beste Stream Team (publiek) Lekker Spelen
Beste Stream Overall (vakjury) Lekker Spelen
Beste Stream Overall (publiek) SerpentGameplay
Beste Nieuwkomer (publiek) Puqlive
Beste Productie (vakjury) JoostSpeeltSpellen

De DSA werd in 2019 opgericht als blijk van waardering voor de honderden streamers die wekelijks live-entertainment verzorgen op platformen als Twitch.tv. Streaming is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse entertainmentlandschap. Zo heeft Twitch.tv meer dan 1,5 miljoen unieke Nederlandse gebruikers, waarvan meer dan 250.000 het platform dagelijks gebruiken. Er wordt maandelijks zelfs voor meer dan 12 miljoen uur aan content bekeken in Nederland.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Logitech

Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) verbindt mensen met de digitale ervaringen waar ze om geven en ontwerpt producten die een alledaagse plek hebben in hun leven. Meer dan 35 jaar geleden begon Logitech mensen met elkaar te verbinden via computers. Nu is het een bedrijf met meerdere merken dat producten ontwerpt die mensen samenbrengt via muziek, gaming, video en computergebruik.
Meer over Logitech

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.