TomTom en EU-initiatief leveren systeem voor verkeersveiligheid

Partijen wisselen voertuig-, community- en infrastructuurgegevens uit om veiligheidsdiensten van TomTom te ondersteunen

| TomTom | 1 min | 03 december 2020 15:15
Copyright: EU
TomTom (TOM2), de specialist op het gebied van locatietechnologie werkt samen met het door de Europese Commissie gesteunde initiatief Data for Road Safety aan een kant-en-klaar systeem om bestuurders te waarschuwen voor gevaarlijke rijomstandigheden.

Automakers, tier 1-leveranciers, wegverkeersinstanties, EU-lidstaten en leveranciers van locatietechnologie werkten tussen juni en oktober 2020 samen aan een proof of concept (POC). In de ondertekende overeenkomst met meerdere partijen is afgesproken om gegevens op de lange termijn uit te wisselen om wegen veiliger te maken.

Met behulp van de nieuwste connected car-technologieën kunnen voertuigen gevaarlijke wegomstandigheden detecteren en de inzittenden waarschuwen – bijvoorbeeld als wegen glad zijn. Deze waarschuwingen kunnen ook nuttig zijn voor andere bestuurders, geautomatiseerde voertuigen en wegbeheerders. TomTom speelde een grote rol in dit project door deze informatie van connected voertuigen en van het wegennetwerk te verwerken en deze via zijn live verkeersdienst, TomTom Traffic, terug te leveren aan voertuigen en wegbeheerders.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over TomTom

TomTom is de toonaangevende onafhankelijke locatietechnologie specialist, die mobiliteit vormgeeft door middel van zeer nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time verkeersinformatie en diensten. Om onze visie van een veiligere wereld zonder files en emissies te realiseren, creëren we innovatieve technologieën die de wereld in beweging houden. Door onze jarenlange ervaring en het samenwerken met toonaangevende partners, maken we connected voertuigen, smart mobility en, uiteindelijk, autonoom rijden mogelijk.
Meer over TomTom

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.