Nutanix breidt Storage-services uit naar zijn hybrid cloud-platform

Hybrid en multi-cloud-leider levert Object en File storageoplossingen aan edge, private en public clouds

| Nutanix | 3 min | 03 december 2020 18:35
Copyright: Nutanix
Nutanix, leider in hybrid en multi-cloud-computing, kondigt nieuwe hybrid cloud-mogelijkheden aan voor zijn storage-aanbod voor ongestructureerde data, Objects en Files. Met deze geavanceerde features kunnen Nutanix-klanten een eenvoudig in te zetten, schaalbare opslagstructuur implementeren in verschillende cloud-omgevingen om databeheer te simplificeren en kosten effectief te managen. Deze ontwikkeling brengt IT-teams steeds dichter bij een echt hybrid cloud operatingmodel.

Deze storage-focused verbeteringen, gebouwd op het recent geïntroduceerde Nutanix Clusters, ondersteunen Nutanix’ hyperconverged infrastructuursoftware in AWS en, in de toekomst, Microsoft Azure. De technologie van Nutanix kan in elke cloud draaien en biedt een gemeenschappelijk operationeel model om IT-management te stroomlijnen. Hierdoor profiteren organisaties van de flexibiliteit om iedere applicatie te draaien in een cloud naar keuze.

“IT-teams over de hele wereld verplaatsen zich snel naar hybride omgevingen. Ze zijn op zoek naar technologische oplossingen die kunnen helpen deze transitie te faciliteren, die ondersteunen bij het beheer van disparate technologieën en die operations kunnen vereenvoudigen”, zegt Rajiv Mirani, Chief Technology Officer bij Nutanix. “Wij hebben recent onze hyperconverged infrastructuursoftware uitgebreid naar de public cloud met de introductie van Nutanix Clusters om organisaties te helpen precies dat te doen. Nu ligt de focus op het versterken van het algehele platform, inclusief het leveren van een eenvoudig in te zetten, schaalbare opslagstructuur in verschillende cloud-omgevingen.”

De nieuwe features van Nutanix Objects en Files bieden klanten het volgende:
  • Cloud-tiering voor Objects Storage: Nutanix Objects levert nu tiering van object-data aan een S3-compatibele object store, inclusief cloudopslag zoals AWS S3. Dit helpt klanten de kosten voor langetermijnopslag en -archivering te verlagen door gebruik te maken van de public cloud-infrastructuur. Deze nieuwe intelligente tiering-mogelijkheden verbeteren ook data lifecycle management significant voor verschillende clouds, terwijl inzicht en controle behouden blijven, omdat metadata on-premises wordt bewaard voor gemakkelijker zoeken en terugvinden. Klanten kunnen elk S3-compatibel doel gebruiken als een tier voor Nutanix Objects;
  • Hybrid Cloud File Storage: Nutanix Files is nu breed beschikbaar voor public clouds via Nutanix Clusters. Als een echte hybrid cloud file storageoplossing levert Nutanix Files een unified ervaring en vereenvoudigd single-pane-beheer in cloud deployment-modi, verspreid over de edge, thuiskantoren, core datacenters en de cloud. Dit biedt klanten de flexibiliteit om de juiste cloud te kiezen, eenvoudig te schalen en meer controle te hebben over hybrid cloud file-opslag;
  • Eenvoudigere Disaster Recovery: Nutanix Objects en Files leveren nu een verbeterde Recovery Point Objective (RPO). Dit garandeert dat data altijd beschikbaar is in datacenters en clouds in het geval van een ramp. Objects biedt daarnaast gestroomlijnde replicatie met een RPO van slechts een paar seconden. Dit is met name nuttig voor containerized workloads die S3-endpoints gebruiken voor primaire opslag. Zo kunnen organisaties hun kritieke stateful-applicaties containerizen en wordt de bedrijfscontinuïteit gegarandeerd, zelfs in de zwaarste omstandigheden. Nutanix Files biedt ondersteuning voor een RPO van maximaal één minuut. Voorheen was dat een uur. Dit is met name nuttig wanneer applicaties gebruikt worden die NFS- en SBM-endpoints gebruiken.
“Terwijl organisaties worstelen met digitale transformatie en de overgang naar een echte hybride cloud, zijn ze op zoek naar oplossingen om hen op deze reis te helpen. De belangrijkste mogelijkheden om hen tegemoet te komen in hun uitdagingen zijn simpliciteit en uniformiteit in alle locaties en in meerdere clouds”, zegt Eric Burgener, Research Vice President, Infrastructure Systems, Platforms en Technologies Group bij IDC. “Een oplossing die één unified ervaring biedt voor toegang tot data waar deze zich ook bevindt, zoals Nutanix nu levert met Files en Objects, zal de juiste keuze zijn voor veel organisaties.”

Naast het vereenvoudigen van dataopslag in clouds levert Nutanix extra performance, schaal en keuze in zijn storage-producten. Alle features zijn per direct beschikbaar voor klanten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nutanix
Nutanix is wereldwijd leider in cloud software en hyperconverged infrastructuuroplossingen die de infrastructuur onzichtbaar maakt, zodat IT zich volledig kan richten op de applicaties en services die de business ondersteunen. Organisaties over de hele wereld gebruiken Nutanix Enterprise Cloud OS-software om one-click applicatiebeheer en mobiliteit te realiseren voor de public, private en distributed edge clouds, zodat elke applicatie op elke schaal kan draaien tegen een aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership. Organisatie zijn hierdoor in staat on-demand een high-performance IT-omgeving te leveren, waardoor applicatie-owners een cloud-achtige ervaring krijgen.
Meer over Nutanix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.