Cobase en Ebury werken samen voor FX-diensten

| Cobase | 2 min | 03 december 2020 19:30
Copyright: Cobase
  • Gebruikers van het multibankplatform Cobasehebben nu ook toegang tot het uitgebreide scala aan Ebury's FX-diensten
  • De FX-diensten van Ebury zijn nu geïntegreerd in het multibankplatform en de FX Exposure Management-module van Cobase
  • Weerspiegelt een groeiende trend voor Europese fintech om hun dienstverlening te combineren
De Europese fintechs Cobase en Ebury kondigen vandaag een samenwerking aan die de FX-diensten van Ebury openstelt op het Cobase multi-bankingplatform.

Cobase, een innovatieve marktleider in cloud-based multibancaire oplossingen voor bedrijven, zal zijn corporate treasury-klanten valutadiensten van Ebury aanbieden. Ebury, een toonaangevende fintech ondersteund door Santander Bank, is gespecialiseerd in internationale betalingen en valutarisicomanagement.

De samenwerking volgt na de lancering van de nieuwe Liquidity Forecasting- en FX Exposure Management-modules van Cobase, waarmee corporate treasuries hun cashposities kunnen optimaliseren of hun valutarisico automatisch kunnen afdekken.

Het toevoegen van de diensten van Ebury aan het Cobase-platform geeft klanten bredere toegang tot kosteneffectieve valutadiensten, daarnaast kunnen Cobase-gebruikers concurrerende valutatransacties boeken via Ebury zonder dat ze toegang tot een ander systeem nodig te hebben.

Gebruikers zullen ook in staat zijn om de real-time status van transacties en rapportages te ontvangen om het reconciliatieproces binnen Cobase te automatiseren, dit is volledig geïntegreerd met de Cobase Cash Management en Treasury Management modules.

De samenwerking tussen Cobase en Ebury weerspiegelt een groeiend Europees ecosysteem waarbinnen fintechs samenwerken om bedrijven efficiëntere financiële dienstverlening te bieden.

Juan Lobato, mede-oprichter en CEO van Ebury: “Wij geloven dat bedrijven van elke omvang in toenemende mate gebruik zullen maken van platforms zoals Cobase, om toegang te krijgen tot financiële diensten en om hun treasury-functies te beheren. Door de concurrerende valutadiensten van Ebury met de diensten van Cobase te combineren, wordt het voor bedrijven gemakkelijker om toegang te krijgen tot meer geautomatiseerde valutadiensten zonder aanvullende integraties."

Joost Kevelam, Head of Financial Markets & Risk Solutions bij Cobase: “Ons doel is om multi-banking eenvoudig te maken. Door Ebury als valuta-liquiditeitsverschaffer toe te voegen aan onze FX Exposure Management-module, bieden we onze zakelijke klanten meer opties om hun internationale activiteiten te optimaliseren."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Cobase

Cobase is een fintech-bedrijf uit Amsterdam. Het Cobase-platform maakt het voor de zakelijke markt efficiënter om met meerdere banken en bankrekeningen te werken. Het platform regelt een directe verbindingen met banken, maakt gebruik van Open Banking API's of bestaande netwerken zoals SWIFT om betalingen en rekeninginformatie te routeren. Naast bankconnectiviteit zijn de belangrijkste kenmerken een centrale ‘Payment Hub’ en verschillende modules voor Cash Management en Treasury Management. Cobase heeft een vergunning als PSD2-betaaldienstverlener en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank.
Meer over Cobase

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.