Fortinet introduceert de eerste Secure SD-WAN-appliances voor operationele technologie (OT)

Next-generation firewall FortiGate Rugged 60F brengt eenvoudig inzetbare SD-WAN-functionaliteit en geïntegreerde geavanceerde cybersecurity naar OT-netwerken

| Fortinet | 4 min | 04 december 2020 9:56
Copyright: Fortinet
Fortinet®, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert vandaag de FortiGate Rugged 60F en 60F SD-WAN-appliances met ingebouwde next-generation LTE-firewalls. Dit zijn de eerste SD-WAN-appliances op de markt die zijn gecertificeerd voor gebruik in omgevingen met operationele technologie (OT). Deze speciaal versterkte versies van het FortiGate-platform zijn ontwikkeld met het oog op locaties zonder beheer van de omgevingscondities. Ze maken daarmee een eenvoudige inzet van de brancheleidende oplossing Secure SD-WAN van Fortinet mogelijk in locaties waar dat eerder niet mogelijk was. Dat geldt onder meer voor omgevingen in de olie- en aardgasindustrie, energiewereld, maakindustrie en transportsector.

OT-netwerken vragen om passende oplossingen

Er vindt momenteel een fundamentele verschuiving plaats in de manier waarop er binnen OT-omgevingen data wordt gegenereerd en verzameld. In de olie- en aardgassector, maakindustrie en andere sectoren met vitale infrastructuren werd voor geografisch verspreide locaties traditioneel gebruikgemaakt van kostbare leaselijnen of MPLS-circuits om voor veilige en betrouwbare communicatie te zorgen. SD-WAN is in het leven geroepen als moderne oplossing die organisaties met OT-omgevingen in staat stelt om de gebruikservaring te verbeteren, het beheer te vereenvoudigen en de totale eigendomskosten te verlagen. Het gebruik van deze technologie vraagt echter om een oplossing die voorziet in de specifieke behoeften van OT-omgevingen qua ruimteverbruik, stroomvoorziening, beveiliging en omgevingscondities.

Fortinet brengt SD-WAN naar nieuwe omgevingen

Om een oplossing te bieden voor de unieke pijnpunten van organisaties met operationele technologie introduceert Fortinet de FortiGate Rugged 60F en 60F. Deze speciaal versterkte SD-WAN-appliances zijn de snelste en meest krachtige in hun soort en voorzien van een ingebouwde versie met LTE-connectiviteit van de next-generation firewall FortiGate 600 met LTE-connectiviteit. De FortiGate 600 is met meer dan 1,65 miljoen eenheden de best verkopende next-generation firewall op de markt. De FortiGate Rugged 60F biedt de volgende mogelijkheden om beheerders van OT-omgevingen te helpen om op veilige wijze gebruik te maken van SD-WAN-technologie:
  • Een compacte omvang: De FortiGate Rugged 60F verenigt brancheleidende SD-WAN-functionaliteit, geavanceerde routering en de geavanceerde beveiliging van een next-generation firewall binnen een compacte appliance die in omgevingen met beperkte ruimte kan worden ingezet. Dit draagt bij aan kostenbesparingen en vereenvoudigd netwerkbeheer.
  • Flexibele montage en stroomvoorziening: De FortiGate Rugged 60F is speciaal ontwikkeld voor gebruik in kleinere OT-locaties die om andere montage- en stroomvoorzieningsopties vragen dan in traditionele IT-bedradingskasten worden aangetroffen.
  • Een robuust ontwerp: De FortiGate Rugged 60F is speciaal ontwikkeld voor gebruik bij zware omgevingscondities, zoals extreme temperaturen, elektromagnetische storing, een hoge vochtigheidsgraad en extreme of constante trilling.
  • Ingebouwde LTE-connectiviteit: De FortiGate Rugged 60F biedt voor externe locaties de optie om gebruik te maken van ingebouwde LTE-technologie als aanvullende optie voor WAN-connectiviteit en eenvoudiger gebruik en beheer.
De FortiGate Rugged 60F is niet alleen de enige Secure SD-WAN-appliance die is gecertificeerd voor OT-omgevingen, maar biedt ook brancheleidende beveiligings- en netwerkprestaties. De FortiGate Rugged 60F-appliance wordt van kracht voorzien door de gepatenteerde SOC4 SD-WAN ASIC. Het platform biedt krachtige beveiliging met lage latency, zoals decryptie van het SSL-verkeer, schaalbare ondersteuning voor IPsec VPN-verbindingen en SD-WAN-mogelijkheden die stuk voor stuk worden beheerd door de intuïtieve SD-WAN-orchestrator van Fortinet.

Fortinet is tot leider uitgeroepen in zowel het Gartner Magic Quadrant for Network Firewalls als het Gartner Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure. De nieuwste robuuste apparaten van Fortinet worden ook ondersteund door 20 jaar ervaring in het leveren van oplossingen die voldoen aan de unieke behoeften, vereisten en beperkingen van operationele technologische omgevingen.

Door de beveiliging aangestuurde netwerktechnologie voor OT-omgevingen

De Security-driven Networking-benadering van SD-WAN verenigt netwerktechnologie en beveiligingsfunctionaliteit binnen een Secure SD-WAN-oplossing met centrale orchestration. De combinatie hiervan met de Fortinet Security Fabric biedt organisaties één oplossing die het complete geconvergeerde IT- en OT-netwerk omspant. Deze oplossing dicht beveiligingslekken in OT-omgevingen, biedt integraal overzicht en vereenvoudigt het beheer. De next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks bieden grip op de beveiliging op OT-netwerken. De speciaal versterkte versie van de FortiGate-appliance breidt deze mogelijkheden uit ter ondersteuning van implementaties in veeleisende omgevingen zoals boortorens, hoogspanningsstations, assemblagelijnen en zeetransport.

Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland: “De convergentie van operationele technologie (OT) en informatietechnologie (IT) verandert de manier waarop bedrijven te werk gaan en stelt hen tegelijkertijd bloot aan nieuwe beveiligingsrisico’s. Het is van cruciaal belang voor organisaties met OT-omgevingen om gebruik te maken van door de beveiliging aangestuurde netwerkoplossingen die ook in de meest veraf gelegen en veeleisende omgevingen kunnen voorzien in veilige en betrouwbare connectiviteit. De next-generation firewall FortiGate Rugged 60F biedt Secure SD-WAN-functionaliteit die bedrijven met OT-netwerken in staat stelt om met vertrouwen digitale innovatie te omarmen en voor veilige en ononderbroken bedrijfsprocessen te zorgen. De introductie van deze appliances geeft opnieuw blijk van het streven van Fortinet om Secure SD-WAN-functionaliteit beschikbaar te stellen voor alle mogelijke netwerkranden en verticale markten.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Fortinet

Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst.
Meer over Fortinet

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.