2 op de 3 gebruikers geeft voorkeur aan snelheid en opslagcapaciteit bij keuze SSD schijf

| Kingston Technology | 3 min | 4 december 2020 14:56
Gewaardeerd
Copyright: Kingston Technology
Kingston Technology vroeg de lezers van Hardware Info waar ze op letten bij het kopen van een nieuwe SSD schijf. De absolute prioriteit voor de meeste gebruikers is het prestatievermogen van de opslagruimte. Maar liefst 62 procent laat zich hierdoor overtuigen om een SSD schijf te kopen. 33 procent kijkt vooral naar de prijs.

Hardware Info vroeg aan ruim 1.600 respondenten wat ze van een volgende SSD schijf verwachten. Op de vraag wat de prioriteit heeft bij het aanschaffen van een nieuwe SSD schijf, antwoordde meer dan 6 op de 10 respondenten (62%) dat de prestaties (opslagcapaciteit en snelheid) de doorslaggevende factor zijn. Slechts 1 op de 3 (33%) baseert zijn of haar aankoop in eerste instantie op het prijskaartje.

Wat is voor de meeste gebruikers de reden om een nieuwe SSD schijf aan te schaffen? Voor ongeveer de helft van de gebruikers zijn de extra opslagruimte en hogere snelheid de voornaamste redenen om tot een aankoop over te gaan. 1 op de 4 gebruikers wil zijn of haar systeem ermee kunnen updaten.

Kwaliteit boven prijs

“Voor 62 procent gaat de kwaliteit boven de prijs”, zegt Niels Burnet, Business Development Manager bij Kingston. “Dat toont aan dat wie op zoek gaat naar een nieuwe SSD schijf vooral wil dat die opslagruimte de verwachtingen waarmaakt. Met andere woorden: het streven naar kwaliteit is belangrijker dan het onderdrukken van de prijs, ten koste van de uiteindelijke prestaties.’’

Als we kijken naar de vereiste opslagruimte, dan geeft bijna driekwart van de respondenten (71%) aan genoeg te hebben aan 1 TB. Iets meer dan 1 op de 5 gebruikers wil meer opslagruimte en geeft de voorkeur aan 2 TB. Voor 500 GB of 250 GB is amper nog interesse. Qua formaat wil het overgrote deel van de gebruikers (87%) een M.2 NVMe SSD. “De vraag naar meer opslagruimte blijft toenemen”, vertelt Burnet. “De massale voorkeur voor de M.2 die de NVMe-technologie ondersteunt, is zonder twijfel gebaseerd op meer opslagcapaciteit en snelheid. Met NVMe-technologie kan je de latency met meer dan de helft terugbrengen en 25 keer meer data uitwisselen.”

Meer versleutelen

Slechts een minderheid van de gebruikers ligt wakker van de veiligheid van hun SSD schijven. Meer dan de helft versleutelt zijn of haar schijven momenteel niet. Een derde denkt dit in de toekomst te gaan doen, maar momenteel maakt slechts 14 procent zich zorgen over de veiligheid van hun bestanden. “Cybersecurity is iets waar we zeker in de huidige tijden extra aandacht aan moeten besteden. Gevoelige of belangrijke data wil je niet in de verkeerde handen zien belanden en die dreiging neemt alleen maar toe. Hackers worden alsmaar innovatiever en daarom kan het zeker geen kwaad om je gegevens te versleutelen”, aldus Burnet.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kingston Technology
Kingston Digital Europe Co LLP en Kingston Technology Company, Inc., zijn onderdeel van dezelfde bedrijvengroep (“Kingston”). Kingston is ’s werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten. Kingston ontwikkelt en produceert oplossingen die gebruikt worden om te leven, te werken en te spelen, van big data, laptops en pc’s tot IoT-apparatuur, zoals slimme en draagbare technologie, tot design-in en contractproductie. De grootste pc-producenten en cloudhostingpartijen ter wereld vertrouwen op Kingston voor hun productiebehoeften. Onze passie voedt de technologie die de wereld elke dag inzet. We streven ernaar verder te kijken dan onze producten om te voldoen aan de behoeften van onze klanten en oplossingen te bieden die een verschil maken: ‘Kingston Is With You’. 
Meer over Kingston Technology
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.