Nieuwe 3WA open vermogensschakelaars te upgraden via internet

| Siemens | 3 min | 07 december 2020 11:19
Afbeelding: De nieuwe 3WA open vermogensschakelaar | Copyright: Siemens
  • Flexibele softwarematige uitbreiding van nieuwe functies beschermt investeringen
  • Nieuwe beveiligingstechnologieën voorkomen storingen in de energiedistributie
  • Naadloze integratie in de digitale omgevingen
Siemens Smart Infrastructure breidt met zijn nieuwe 3WA-serie het Sentron-portfolio van open vermogensschakelaars uit. Als centrale component in de laagspanningsenergieverdeelsystemen beveiligen ze op betrouwbare wijze de elektrische installatie van gebouwen, infrastructuur en industriële faciliteiten tegen schade door kortsluiting, aardfouten of overstroom. De nieuwe 3WA vermogensschakelaars voldoen bovendien aan alle eisen van laagspanningsverdelingen voor in een digitale omgeving. Met hun digitale twin ondersteunen ze vergaand softwarematig ontwerp en engineering, digitaal testen en monitoren, en naadloze integratie in automatiserings- en IoT-systemen. Voor het eerst kunnen upgrades 100% digitaal worden uitgevoerd. Gebruikers downloaden nieuwe functies gewoon van internet en voegen ze toe met een app.

Siemens vermogensschakelaars zijn ontworpen voor 30.000 bedrijfscycli en vergen slechts één inspectie per jaar. Dit met een potentiële levensduur van meer dan 100 jaar.

"Decentrale energiesystemen, digitalisering en Internet of Things stellen allemaal nog hogere en complexere eisen aan elektrische energieverdeling", aldus Merijn Dijkema, productmanager energieverdeelcomponenten en -systemen bij Siemens Smart Infrastructure. "Onze nieuwe vermogensschakelaars zijn perfect toegerust voor deze uitdagingen. Ze zijn flexibel aan te passen aan de taken van morgen zonder ze te hoeven vervangen."

Als de technische eisen veranderen, is het met de Sentron "powerconfig" inbedrijfstellingssoftware eenvoudig mogelijk om via een usb-poort nieuwe functies toe te voegen aan de elektronische trip unit (ETU600) van de 3WA open vermogensschakelaars. De functies zijn online beschikbaar en Siemens breidt ze voortdurend uit. Gebruikers profiteren van een goede investeringszekerheid.

Hoge betrouwbaarheid in decentrale energiesystemen

Vandaag de dag is een derde van alle wereldwijd opgewekte energie afkomstig van duurzame energiebronnen. Toepassing van wind- en zonne-energie leidt tot fluctuaties in het spanningsnet. Dit kan dure storingen veroorzaken in industriële installaties en gebouwen. Volgens het European Power Quality Survey Report is 30 tot 40 procent van alle ongeplande stilstand van installaties het gevolg van een gebrekkige energiekwaliteit. De nieuwe 3WA vermogensschakelaars zijn bestand tegen spanningsschommelingen tot 10 procent en voorkomen zo op betrouwbare wijze onnodig trippen en storingen.

Als actieve netgebruikers, produceren infrastructuur- en industriële systemen hun eigen energie en slaan deze op of voeren die terug in het net. De benodigde technologie moet daarom geschikt zijn voor directionele energiestromen. De 3WA open vermogensschakelaars zijn nu in staat om hun beveiligingsalgoritme aan te passen aan de actuele energierichting. Ze bieden daarmee optimale bescherming aan smart grid prosumenten.

End-to-end digitale levenscyclus

Van de 3WA open vermogensschakelaars is het mogelijk om op basis van de CAx-data een digitale tweeling te maken. Dit voor gemakkelijke en foutloze engineering. De intuïtieve "powerconfig" software wordt gebruikt om de parameters in te stellen. Met deze "powerconfig" software is het net als met de app, mogelijk om op afstand de huidige contactstatus en de sensorgegevens van alle schakelaars te volgen en daarmee fouten vroegtijdig op te sporen. Geïntegreerde communicatie- en meetfuncties verzamelen energiegegevens en sturen die door naar automatiserings- en cloud-based energiebeheerplatforms en naar middenspanningssystemen. Dankzij de ethernetfunctionaliteit is het mogelijk om tegelijkertijd verschillende communicatieprotocollen te gebruiken, bijvoorbeeld Profinet en Modbus TCP. Gebruikers profiteren daarmee van snelle en krachtige gegevensoverdracht.

De 3WA open vermogensschakelaars zijn beschikbaar in drie groottes met een nominale stroomsterkte van 630 tot 6300A voor wisselstroomtoepassingen en in één grootte met een nominale stroomsterkte van 1000, 2000 en 4000A voor gelijkstroomtoepassingen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Siemens
Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.