Thales en Google Cloud werken samen om de groei van hybride en multi-cloud computing veilig te stellen

| Google | 3 min | 07 december 2020 12:51
Copyright: Thales
  • Samenwerking zorgt voor veiligere publieke en private clouds om data privacy te verbeteren.
  • Gezamenlijke innovatie zorgt ervoor dat gevoelige gegevens toegankelijk, beschikbaar en veilig zijn.
  • Organisaties kunnen nu de voordelen van de Google Cloud benutten en tegelijkertijd voldoen aan strengere wettelijke vereisten.
Thales start een nieuw partnership met Google Cloud. Hierdoor zijn organisaties in staat gevoelige gegevens veilig te migreren tussen openbare cloud-, hybride en particuliere IT-infrastructuren. Google Cloud en Thales bieden samen nieuwe mogelijkheden voor cybersecurityteams om hun encryptiesleutels te beheren, terwijl ze voldoen aan de wettelijke vereisten. De partners stellen organisaties in staat om het volledige potentieel van Google Cloud Platform te benutten en tegelijkertijd gebruik te maken van veilig extern sleutelbeheer. Dit is nodig om gegevens in de hybride cloud te beheren en de IT-omgevingen te beveiligen.

De nieuwe IT-frontlinie beveiligen: hybride cloud

Deze samenwerking is belangrijk voor organisaties, omdat ze zo eindelijk de volledige controle over hun gegevens en encryptiesleutels krijgen. Deze controle ontbreekt vaak, omdat veel organisaties hybride, multi-cloudstrategieën nastreven. Thales en Google Cloud richten zich zowel op private als publieke cloudomgevingen en bieden een kant-en-klare oplossing die encryptiesleutels beheert, bemiddelt en opslaat waarbij de klant volledig in controle is. Hierdoor kunnen organisaties data assets veilig in de cloud opslaan. Uit het Thales 2020 Data Threat Report-Global Edition bleek al dat dit steeds belangrijker wordt, omdat meer dan de helft van de data - waarvan 48 procent gevoelig is - in de cloud wordt opgeslagen.

"Nieuwe mogelijkheden zijn cruciaal voor cloudmigratie en -beveiliging, vooral tijdens zo’n explosieve groei", zegt Sunil Potti, VP van Google Cloud security. "Trouw aan onze missie, hebben we dit partnership met Thales gesmeed om de meest gevoelige informatie ter wereld te beschermen en universeel toegankelijk, bruikbaar en veilig te maken. Organisaties in alle soorten en maten hebben te maken met een uiterst dynamische zakelijke omgeving waarin zelfs de beste verdedigingslinies voortdurend op de proef worden gesteld. Samen met Thales bieden we klanten de meest geavanceerde oplossingen die voldoen aan de huidige en toekomstige cyberbeveiligingsbehoeften.''

Deze samenwerking vereenvoudigt de beveiliging van de overstap naar multi-cloud-, hybride cloud- en edge-cloud-omgevingen aanzienlijk. Een avontuur dat steeds meer organisaties aangaan om zich klaar te stomen voor de toekomst. Volgens onderzoeksbureau 451 Research volgt 62 procent van de ondernemingen tegenwoordig een hybride IT-strategie. Door samen te werken met Thales, om de applicatie- en gegevensbeveiliging in de cloud af te handelen, kunnen Google Cloud-klanten nu een sterke datasoevereiniteit behouden met zichtbaarheid van de encryptiesleutels en levenscyclusbeheer. Organisaties voldoen daarnaast aan strengere vereisten die voortvloeien uit wet- en regelgeving zoals GDPR, CCPA en Schrems II.

"Onze samenwerking met Google Cloud toont het technologisch leiderschap dat nodig is om de controle over gegevens rechtstreeks in handen van onze klanten te leggen", aldus Sebastien Cano, SVP voor cloud protection & licensing bij Thales. “Bedrijven hoeven hun gevoelige gegevens niet langer in niet-vertrouwde omgevingen te plaatsen en de controle over hun felbegeerde encryptiesleutels uit handen te geven. Het is overduidelijk dat er een evolutie in gegevensbescherming plaatsvindt op mondiaal niveau. Securityprofessionals werken samen om een ??beveiligingsmodel met gedeelde verantwoordelijkheid op te bouwen tussen zakelijke klanten en providers. Door samen met Google te innoveren, zorgen we ervoor dat organisaties met vertrouwen naar de cloud kunnen."

Betere controle over gegevens mogelijk maken

Om organisaties te helpen profiteren van de verhoogde controle over sleutels en cloudgegevens, heeft Thales zijn CipherTrust Key Broker-service geïntegreerd met de Google Cloud External Key Manager (EKM). De CipherTrust Key Broker voor Google Cloud EKM is beschikbaar op het Data Protection on Demand-platform van Thales. Door encryptiesleutels te genereren met CipherTrust Key Broker, kunnen organisaties de oorsprong en kwaliteit verifiëren van de sleutels die ze aan de cloudprovider verstrekken, terwijl de originele versie van de sleutel buiten de Google Cloud-omgeving blijft. Organisaties bewaren hun hoofdsleutels in een Thales Luna Cloud HSM, die fungeert als het vertrouwensanker voor de CipherTrust Key Broker-oplossing.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.