Mijndomein Autopark passeert €30 miljoen grens aan uitgegeven obligaties

| Mijndomein | 2 min | 07 december 2020 13:23
Copyright: Mijndomein
Mijndomein Autopark, dochteronderneming van hosting provider Mijndomein, heeft in november de grens van € 30 miljoen aan uitgegeven obligaties gepasseerd met behulp van meer dan 500 actieve beleggers.

Mijndomein, van origine een internetbedrijf, startte de private lease-tak in 2011 als reclameproject. Oprichter Henri de Jong investeerde liever in een nieuwe onderneming om zo de naamsbekendheid te vergroten, dan in dure reclameabri’s. Zo ontstond het idee om private leaseauto’s met reclame rond te laten rijden. Inmiddels rijden honderden klanten in een auto van Mijndomein Auto, die zelf kiezen voor een auto met of zonder reclame.

Mijndomein Autopark

Eind 2011 is Mijndomein Autopark gestart met het uitgeven van obligaties met het doel niet-bancaire financiering aan te trekken voor de aankoop van de auto’s. In maart 2020 was Mijndomein Autopark de eerste uitgevende instelling die op grond van een door de AFM goedgekeurd EU-groeiprospectus obligaties aanbood.

Mijndomein mede-oprichter Henri de Jong zegt: “Wij zijn trots op deze mijlpaal van €30 miljoen opgehaald vermogen. Het laat zien dat we samen met onze klanten kunnen groeien. Daar wordt iedereen beter van.”

Obligaties

Om de activiteiten van Mijndomein Autopark te financieren geeft zij vrijwel elke maand obligaties uit via de website van Mijndomein Invest (www.mijndomein.nl/invest). De obligaties hebben een looptijd van twee tot vijf jaar en een couponrente van rond de drie procent. Tijdens de looptijd wordt de helft van de inleg afgelost, de rest aan het einde. Elk kwartaal wordt rente en aflossing betaald.

Sinds 2011 behartigt Stichting Obligatiehoudersbelangen de collectieve belangen van de beleggers. Dit doet de stichting onder meer door het vestigen van een pandrecht op de gefinancierde auto’s.

Het is de bedoeling dat in de nabije toekomst ook activiteiten van andere Mijndomein bedrijfsonderdelen door middel van obligaties worden gefinancierd.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Mijndomein
Over Mijndomein
Mijndomein ging in 2003 van start als internetbedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat actief is op het gebied van domeinhosting, registratie en het bouwen van websites en private lease. Het bedrijf richt zich als challenger op markten waar traditionele partijen de dienst uitmaken. Door in de bedrijfskolom grote stappen over te slaan, complexe zaken te vereenvoudigen en de klant online te bedienen biedt Mijndomein betere service tegen een lagere prijs.
Meer over Mijndomein
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.