Data en technologie veranderen gezondheidszorg

| Ancora | 2 min | 8 december 2020 9:53
Gewaardeerd
Afbeelding: De snelgroeiende start-up is twee jaar geleden opgericht door drie ambitieuze ondernemers met als doel de visie op gezondheidszorg te veranderen | Copyright: Ancora
Preventieve zorg is met de komst van corona relevanter dan ooit. Ancora Health biedt preventieve gezondheid met diepgaande inzichten in lichaam en geest op basis van een gezondheidscheck. Een op wetenschap en data gebaseerde aanpak, die mensen uitgebreid inzicht geeft in hun mentale en fysieke gezondheid. De snelgroeiende start-up is twee jaar geleden opgericht door drie ambitieuze ondernemers, met als doel de visie op gezondheidszorg te veranderen.

In plaats van de strijd aan te gaan met ziektes, richt de start-up zich op gezondheid. Preventieve zorg is volgens de drie oprichters, Sridhar Kumaraswamy, Rahul Gannamani en José Castela Forte, wat onze maatschappij nodig heeft en is de reden van de oprichting van Ancora Health.

Gezond met data

De meest geavanceerde gezondheidswetenschap, data en technologie worden ingezet om mensen te helpen gezonder te worden. Meer dan 1.000 datapunten verkregen door metingen, testen en holistische analyses op onder meer DNA, urine, bloed, longcapaciteit, hartfunctie worden geanalyseerd en verwerkt in een persoonlijk gezondheidsplan in consult met artsen gespecialiseerd op preventieve zorg. Zo krijgen mensen uitgebreid inzicht in hun mentale en fysieke gezondheid.

Na het analyseren van de verschillende data, zijn de resultaten via een dashboard en eenvoudige applicatie in te zien. In het gepersonaliseerde dashboard komen dagelijkse adviezen en biedt een functie voor contact met artsen en coaches gespecialiseerd op preventieve zorg en leefstijl. Zo bevordert Ancora Health gedragsverandering door een combinatie van menselijk en digitaal support. Uiteindelijk is het doel dat iedereen met deze tools, de regie kan nemen over de eigen gezondheid.

Alles in de cloud

Alle data die wordt verzameld, wordt opgeslagen in de Cloud. Hierdoor is het persoonlijke dashboard altijd up-to-date en overal in te zien. Om privacy van cliënten te beschermen, voldoet Ancora Health op alle fronten aan de internationale richtlijnen. Dit om er zeker van te zijn dat alle persoonlijke data goed gewaarborgd blijft.

“De gezondheidszorg staat al jaren onder druk en het is tijd om de visie op gezondheidszorg te veranderen”, aldus Kumaraswamy. “Door wetenschap, data en technologie met elkaar te combineren, kunnen we in plaats van naar ziekten te zoeken, juist de focus op gezondheid leggen. Dit kan al door simpele aanpassingen te maken in voeding en levensstijl. Zo kunnen mensen op een laagdrempelige manier de kwaliteit van het leven verbeteren en gezondheidsrisico’s verkleinen.”

Vanuit Nederland de wereld veroveren

Met verkregen fundings, die in totaal oplopen tot zo’n € 3 miljoen, heeft de start-up ambitieuze plannen. Begin 2021 wil het bedrijf verder uitbreiden en zelfs de grenzen over naar onder meer Zweden, Duitsland, het Midden-Oosten en India.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (4 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ancora
Ancora Health is een Nederlandse startup in preventieve gezondheid. Ancora helpt mensen om regie te nemen over hun gezondheid, welzijn en prestaties door hen toegang te geven tot inzichten uit een wetenschappelijke gezondheidscheck. Hierbij worden door metingen, testen en holistische analyses op o.a. dna, urine, bloed, longcapaciteit en hartfunctie meer dan 1.000 datapunten verkregen. Op basis hiervan worden gezonde voedings- en levensstijladviezen aangereikt en kan meer aandacht aan gezondheidsrisico’s worden besteed.
Meer over Ancora
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.