Fortinet en Amazon Web Services introduceren een geïntegreerde next-generation firewall voor het beschermen van zakelijke workloads in AWS

Fortinet en AWS bieden nieuwe beveiligingsoplossingen in aanvulling op AWS Gateway Load Balancer, AWS Outposts, AWS Network Firewall en AWS Transit Gateway

| Fortinet | 5 min | 8 december 2020 9:57
Copyright: Fortinet
Fortinet®, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert nieuwe integraties met Amazon Web Services (AWS). Organisaties kunnen zo gebruik maken van geavanceerde beveiliging voor hun cloud-omgeving, applicaties en netwerk. Deze nieuwe mogelijkheden vormen een uitbreiding op de bestaande samenwerking tussen Fortinet en AWS.

Fortinet biedt diverse oplossingen voor cloud-beveiliging aan, zoals de virtuele next-generation firewall FortiGate-VM en de web application firewall FortiWeb. Deze oplossingen bieden bescherming voor workloads en bedrijfsapplicaties in datacenters op locatie en in de cloud. Fortinet blijft zijn aanbod van kant-en-klaar met AWS geïntegreerde beveiligingsoplossingen uitbreiden om organisaties te voorzien van integraal overzicht en grip op applicaties en centraal beheer van hun hybride en cloud-omgevingen. Nieuwe integraties voor AWS zijn onder meer:
  • Door Fortinet beheerde IPS-regels en ondersteuning door FortiGuard Labs: Fortinet biedt met Fortinet Managed Rules een beheerde verzameling van IPS-regels aan voor de recentelijk geïntroduceerde AWS Network Firewall. Dit wordt aangevuld met actuele bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs. Deze nieuwe managed service maakt het eenvoudiger voor organisaties om essentiële mechanismen voor netwerkbeveiliging in te zetten in hun Amazon Virtual Private Clouds (Amazon VPC’s). Dankzij deze integratie kunnen zij de beheerde IPS-regels van Fortinet vanaf een centrale locatie toepassen op al hun Amazon VPC’s en accounts.

FortiGuard Labs, de onderzoeksorganisatie van Fortinet, voorziet organisaties van actuele bedreigingsinformatie om hen tegen cyberaanvallen te beschermen. Het maakt gebruik van een wereldwijd netwerk van miljoenen sensoren om het wereldwijde aanvalsoppervlak te bewaken en zet artificial intelligence in om de verzamelde data te inspecteren op tekenen van nieuwe cyberbedreigingen.
  • Integratie van FortiGate-VM met de AWS Gateway Load Balancer: De virtuele next-generation firewall FortiGate-VM biedt kant-en-klare integratie met de AWS Gateway Load Balancer (GWLB). Dit biedt organisaties een eenvoudige manier om essentiële mechanismen voor netwerkbeveiliging te implementeren in hun Amazon VPC’s en voor verbeterde high availability en schaalbaarheid te zorgen. De FortiGate-VM biedt geavanceerde beveiliging van het inkomende en uitgaande internetverkeer en het netwerkverkeer binnen VPC’s. Dit wordt aangevuld met krachtige connectiviteitsfuncties zoals IPSec VPN- en SSL VPN-verbindingen en tal van beveiligingsmogelijkheden, zoals Intrusion Prevention (IDPS), Deep Packet Inspection (DPI), URL-filtering, bescherming tegen malware en fijnmazige segmentatie. De combinatie van FortiGate-VM en de AWS Gateway Load Balancer (GWLB) resulteert in een geoptimaliseerde dienst voor de beveiliging en het beheer van cloud-omgevingen die bedrijven aan snelle en flexibele toegang tot de cloud helpt.
  • Adviesdiensten voor AWS: De nieuwe adviesdiensten van Fortinet zijn beschikbaar in AWS Marketplace. De diensten bieden organisaties een blauwdruk voor de ontwikkeling en implementatie van geavanceerde beveiliging voor hun cloud-infrastructuur, applicaties en netwerk. Tevens omvatten ze beveiligingsevaluaties van AWS-omgevingen die organisaties helpen met het optimaliseren van de beveiliging en verhelpen van configuratiefouten.

Bescherming van AWS met de Security Fabric van Fortinet

Fortinet biedt kant-en-klaar geïntegreerde en geoptimaliseerde beveiliging voor AWS-diensten zoals Amazon GuardDuty, AWS CloudFormation en AWS Outposts. Zijn Security Fabric biedt ondersteuning voor een uiterst breed scala aan toepassingsscenario’s die voorzien in uitgebreide bescherming voor workloads in AWS. Dit beveiligingsplatform omvat een firewall, een security gateway, indringerpreventie en bescherming van internetapplicaties.

AWS maakt deel uit van het Open Fabric Ecosystem van Fortinet, een van de grootste ecosystemen voor cybersecurity binnen de branche. De Security Fabric van Fortinet beschermt de fysieke, virtuele, hybride en cloud-omgevingen van organisaties met e volgende unieke mogelijkheden:
  • Centraal beheer en overzicht. De Security Fabric stelt organisaties in staat om alle beveiligingsmechanismen in de cloud en op locatie vanuit een centrale locatie te beheren. Dit dringt menselijke fouten terug en zorgt ervoor dat drukbezette IT-medewerkers meer tijd voor andere taken overhouden.
  • Cloud-native overzicht en grip. Organisaties kunnen met de Security Fabric diepgaand inzicht verwerven in hun applicatieomgevingen in AWS en intent-based beleidsregels toepassen. De Security Fabric maakt gebruik van dynamische adresgroepen en logische naamgeving van IT-activa in de cloud om de mogelijkheid te bieden om de toepassing van beveiligingsregels binnen AWS horizontaal op te schalen.
  • Uitgebreide bescherming voor het complete aanvalsoppervlak. Fortinet biedt organisaties die AWS gebruiken toegang tot een uitgebreide reeks van oplossingen voor netwerkbeveiliging. Hiermee kunnen ze aanvullende beschermingsniveaus toevoegen en applicaties overal op veilige wijze laten draaien, zowel op locatie als in de cloud.

Beveiliging op basis van selfservice via de AWS Marketplace

Fortinet biedt een breed scala aan beveiligingsoplossingen aan in de vorm van virtuele machines, containers en SaaS-oplossingen. Deze kunnen worden afgenomen op basis van flexibele bring your own license (BYOL)- en pay as you go (PAYG)-abonnementen via de AWS Marketplace. Het aanbod omvat onder meer de FortiGate-VM next-generation firewalls, FortiWeb WAF, FortiMail, FortiSandbox en Fortinet Managed Rules for AWS WAF.

“Met de introductie van de AWS Network Firewall kunnen klanten een beroep doen op wereldwijde bedreigingsinformatie van Fortinet om veilig naar de cloud over te stappen en hun VPC’s te beschermen. Het doet ons een genoegen om onze relatie met Fortinet uit te breiden, zodat we klanten kunnen voorzien van beheerde en geavanceerde beveiliging van hun AWS-omgeving,” zegt Andrew Thomas, directeur Perimeter Protection bij Amazon Web Services, Inc.

Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland: “Steeds meer bedrijven willen de native beveiliging van hun cloudinfrastructuur integreren met de security-oplossingen van Fortinet om hun workloads in AWS veilig te houden. Fortinet heeft van meet af aan nauw samengewerkt met AWS aan security-initiatieven. Via de AWS Marketplace helpen we organisaties aan een snelle ingebruikname van onze oplossingen voor cloud-beveiliging.”

Aanvullende informatie

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst.
Meer over Fortinet
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.