NorthC en Megaport kondigen samenwerking aan op het gebied van flexibele cloud connectiviteit

Snelle en flexibele verbinding met ruim 360 cloud providers biedt klanten een veilige en schaalbare oplossing voor het bouwen van een hybride cloud infrastructuur

| Megaport | 2 min | 08 december 2020 10:42
Afbeelding: Bart van Aanholt, CCO NorthC Datacenters | Copyright: NorthC
NorthC Datacenters, de grootste regionale datacenterprovider van Nederland, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Megaport, een vooraanstaand wereldwijd Netwerk-as-a-Service (NaaS) provider. Met deze samenwerking profiteren klanten van NorthC van flexibele en snelle connectiviteit met tal van bekende cloud providers om hun hybride en multi-cloud omgevingen te bouwen, zoals AWS, Microsoft Azure en Google Cloud. De toegang tot Megaport is een belangrijke toevoeging aan de bestaande high-speed verbindingen die NorthC al biedt.

Dankzij het on-demand software defined network (SDN) van Megaport kunnen klanten hun infrastructuur direct koppelen aan de Megaport point-of-presence (PoP) in het NorthC datacenter in Oude Meer (Amsterdam). Daarnaast kunnen bedrijven in de overige regionale datacenters van NorthC aangesloten worden op Megaport via de Region Connect Ring: een zeer snelle, directe glasvezelverbinding waarmee alle tien datacenters van NorthC één ‘virtueel datacenter’ vormen.

Klanten kunnen zeer snel nieuwe diensten inrichten, waarbij ze binnen enkele dagen operationeel zijn. Dankzij het flexibele servicemodel van NorthC en Megaport is het ook mogelijk om netwerkcapaciteit makkelijk en snel op- en af te schalen, naar gelang de behoefte.

Enkele voordelen van de NorthC/Megaport connectiviteit voor klanten:
  • Flexibele, on-demand bandbreedte, pay-per-use;
  • Korte levertijd;
  • Rechtstreekse toegang tot een wereldwijd ecosysteem met ruim 360 service providers, waaronder de bekendste en grootste cloud service providers;
  • Multi-cloud en cloud-to-cloud connectiviteit;
  • Gemakkelijk en voordelig cloud management;
  • Een sterk beveiligde infrastructuur.
“We zijn zeer blij met deze samenwerking met NorthC, waarmee zowel Nederlandse bedrijven als internationale ondernemingen met een vestiging in Nederland kunnen profiteren van Megaport’s wereldwijde netwerk”, zegt Eric Troyer, Chief Marketing Officer van Megaport. “Via ons software defined network hebben klanten van alle tien NorthC datacenters directe en snelle toegang tot ruim 360 service providers zoals AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, Oracle Cloud, SAP en Salesforce. Hiermee kunnen NorthC klanten hun cloud omgevingen snel en flexibel uitbreiden met veilige en snelle connectiviteit.”

“Deze samenwerking met Megaport is een belangrijke stap voor NorthC en vooral voor onze klanten, waarmee we regionale én wereldwijde connectiviteit samenbrengen. Het is een strategische aanvulling op ons bestaande ecosysteem en opent de deur voor verdere groei en nieuwe diensten”, zegt Bart van Aanholt, Chief Commercial Officer bij NorthC. “Steeds meer organisaties kiezen voor een combinatie van verschillende clouds, om hybride of multi-cloud omgevingen te bouwen. Ons partnerschap met Megaport betekent dat bestaande en nieuwe klanten via onze datacenters sneller, flexibeler en schaalbaarder kunnen verbinden met belangrijke clouddiensten. Zo profiteren ze van meer keuzevrijheid, hogere prestaties en meer flexibiliteit.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Megaport
Megaport is wereldwijd leverancier van Elastic Interconnection diensten. Met behulp van software defined networking (SDN) biedt het bedrijf een wereldwijd platform dat klanten in staat stelt om snelle verbindingen te maken tussen hun netwerk en andere diensten binnen het Megaport netwerk. De diensten kunnen door klanten rechtstreeks beheerd worden via de mobiele telefoon, de computer of via een open API.
Meer over Megaport
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.