Fortinet neemt SOAR-leverancier CyberSponse over

Fortinet voegt Security Orchestration, Automation & Response (SOAR) aan zijn Security Fabric toe, zodat beveiligingsteams efficiënter kunnen werken en sneller op incidenten kunnen reageren

| Fortinet | 3 min | 13 december 2019 10:13
Copyright: Fortinet
Fortinet, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cybersecurity, maakt bekend dat het de overname van CyberSponse heeft afgerond. Dit is een aanbieder van een toonaangevend Security Orchestration, Automation & Response (SOAR)-platform. Het in Arlington, Virginia gevestigde CyberSponse was reeds Fortinet Security Fabric-partner. Als onderdeel van Fortinet zal het de mogelijkheden voor automatisering en incidentrespons van oplossingen als FortiAnalyzer, FortiSIEM en FortiGate verder gaan uitbreiden en beveiligingsprocessen verder vereenvoudigen.

Gestroomlijnde beveiligingsprocessen

Het huidige bedreigingslandschap is voortdurend in ontwikkeling. Bovendien maken organisaties gebruik van een groeiend aantal losstaande beveiligingsoplossingen. Dit draagt bij aan meldingsmoeheid en maakt het werk van onderbezette beveiligingsteams nog complexer. In een poging om deze complexiteit terug te dringen proberen bedrijven en dienstverleners hun beveiligingsprocessen te vereenvoudigen en de efficiëntie van de huidige security operations centers (SOC’s) te optimaliseren. Hiertoe brengen ze meldingen van allerhande beveiligingsproducten samen, automatiseren ze beveiligingsanalyses en routinetaken om waardevolle tijd te besparen en maken ze gebruik van goed doordachte draaiboeken om real-time incidentrespons mogelijk te maken.

Dankzij de combinatie van de technologie van Fortinet en CyberSponse kunnen beveiligingsprofessionals binnen organisaties van elke omvang beschikken over een krachtige, gepatenteerde en onderscheidende oplossing die onder meer voorziet in:
  • een schaalbare architectuur van grootzakelijke kwaliteit met gedistribueerde multi-tenancy die de SOC-activiteiten verder stroomlijnt en MSSP’s in staat stelt om op eenvoudige wijze managed detection & response (MDR)-diensten aan te bieden
  • meer dan 325 connectors die makkelijk kunnen worden geïntegreerd met technologieën en oplossingen van alle belangrijke leveranciers
  • overzicht en grip vanuit een centrale locatie
  • ruim 200 kant-en-klare, eenvoudig configureerbare draaiboeken voor het automatiseren van routinetaken en maatregelen voor incidentrespons
  • geavanceerde modules voor case management met tijdslijnen voor incidenten die verbanden tussen IT-activa in kaart brengen, aangevuld met een geautomatiseerde tool voor het meten van de ROI en kostenbesparingen
  • fijnmazige role-based access control (RBAC) voor de beveiliging van gebruikersgegevens.
Ken Xie, de oprichter en CEO van Fortinet: “Bedrijven maken gebruik van steeds meer oplossingen voor cyberbeveiliging. Dit gaat gepaard met grotere beheercomplexiteit, en dat maakt hun organisatie kwetsbaarder voor beveiligingsincidenten. De integratie van het krachtige SOAR-platform van CyberSponse met de Fortinet Security Fabric biedt organisaties snellere incidentrespons en de mogelijkheid om beveiligingsprocessen te standaardiseren en op te schalen. Daarmee kunnen ze hun beveiliging versterken en de cyberrisico’s en daarmee verbonden kosten terugdringen.”

Joseph Loomis, oprichter en CSO van CyberSponse: “Dit is een ideale match. De missie van CyberSponse is vanouds om voor moeiteloos en effectief beheer van beveiligingsprocessen te zorgen met disruptieve technologie. De gecombineerde kracht van de Security Fabric van Fortinet en de SOAR-technologie van CyberSponse zorgt ervoor dat klanten beschermd worden door het meest geavanceerde platform voor wereldwijde beveiligingsactiviteiten. Dit platform biedt integraties met honderden beveiligingsoplossingen en voorziet in kant-en-klare draaiboeken die bijdragen aan gestroomlijnde incidentrespons.”

“Grotere organisaties zijn nog altijd op zoek naar geavanceerde mogelijkheden voor efficiëntere incidentrespons. De SOAR-oplossing van Fortinet zal bij hen in goede aarde vallen. Die kan hen namelijk helpen aan verbeterde mogelijkheden voor orchestration, automatisering en incidentrespons. Het platform zorgt voor optimale efficiëntie, kostenbesparingen en snelheid, “ zegt Jon Oltsik, senior principal analyst en fellow bij de Enterprise Strategy Group (ESG).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst.
Meer over Fortinet
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.