Veeam introduceert nieuwe mogelijkheden voor veilige back-up van Amazon RDS van AWS

Sterkere AWS back-up- en herstelstrategie van Veeam door nieuwe ondersteuning voor Amazon RDS en Amazon EKS, Kubernetes met Kasten K10 en meer

| Veeam | 3 min | 08 december 2020 16:15
Copyright: Veeam
Veeam Software, de leider in back-up-oplossingen voor Cloud Data Management, kondigt de beschikbaarheid aan van Veeam Backup voor AWS v3 - een volledig geautomatiseerde en native back-up- en hersteloplossing voor Amazon Web Services (AWS). Deze oplossing is ontworpen om moeiteloos extra bescherming en beheermogelijkheden te bieden voor Amazon Elastic Cloud Compute (Amazon EC2) en Amazon Relational Database Service (Amazon RDS). Veeam Backup voor AWS v3 is ontworpen met betrouwbaarheid, kosteneffectiviteit en beveiliging voorop en minimaliseert het risico op dataverlies in AWS. Deze nieuwe propositie en functies zijn beschikbaar in twee opties, zodat organisaties de oplossing kunnen kiezen die het beste bij hen past:
  • Veeam Backup voor AWS, een op zichzelf staande AWS back-up- en hersteloplossing voor het beschermen van data in AWS;
  • Veeam Backup & Replication. Deze optie verenigt AWS back-up en herstel met andere cloud-, virtuele of fysieke data en biedt ongelimiteerde overdraagbaarheid van data van, naar en tussen clouds.

“We zijn verheugd dat we Amazon RDS-ondersteuning kunnen leveren in deze nieuwe versie van Veeam Backup voor AWS”, zegt Danny Allan, Chief Technology Officer en Senior Vice President Product Strategy bij Veeam. “Met meer dan een miljoen actieve AWS-gebruikers is het geen verrassing dat deze ondersteuning bij onze klanten en prospects het hoogst op hun wensenlijst stond. Niet alleen is dit een geweldige kans, maar het is ook de juiste tijd voor ons om een grote behoefte van onze klanten in te vullen. Daarnaast versterkt de recente overname van Kasten onze toewijding aan de bedrijfstransformatie van onze klanten naar toekomstbestendige architecturen. Veeams vermogen om nu ook Kubernetes-workloads in AWS te beschermen en te mobiliseren via het Kasten K10 datamanagement-platform is daarbij absoluut een onderscheidende factor.”

“Het vermogen om snel te reageren op klanteisen is noodzakelijk in de steeds veranderende omgeving van vandaag”, zegt Sabina Joseph, Director, Americas ISV’s bij Amazon Web Services Inc. “Veeam laat zien dat het kan opereren op de snelheid van de cloud en kan inspelen op dynamische klantbehoeften. Dit doet het door ondersteuning voor cloud-native back-up en herstel van Amazon RDS-databases en AWS Outposts te leveren en de mogelijkheid om Kubernetes-workloads in AWS te beschermen.”

Veeam Backup voor AWS v3 levert nu AWS-native back-up en herstel voor Amazon RDS-databases met dezelfde voordelen op het gebied van betrouwbaarheid, kosteneffectiviteit en beveiliging die klanten gewend zijn van andere Veeam-oplossingen. Gebruikers kunnen back-ups van Amazon RDS volledig automatiseren met flexibel beleid en planning. Daardoor kunnen zij dataverlies verhelpen met behulp van snelle herstelopties om volledige databases vanaf een exact tijdstip te herstellen in slechts enkele seconden.

Andere, nieuwe functionaliteit omvat:
  • Ondersteuning voor back-up en herstel van instellingen in de Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC) - en zelfs in AWS-accounts en AWS Regions - voor probleemoplossing, noodherstel en ontwikkel- en testdoeleinden;
  • Op rollen gebaseerde toegangscontrole om rollen en toegangsrechten voor back-up- en herstelbewerkingen te delegeren. Dit stroomlijnt operationele efficiëntie en zorgt ervoor dat databeveiliging voldoet aan wet- en regelgeving;
  • Ondersteuning voor AWS Outposts. Dit maakt het voor organisaties mogelijk dezelfde Veeam-powered AWS-native back-up- en hersteloplossing te gebruiken die zij voor on-premises AWS Outposts gebruiken.
Veeam Backup voor AWS is beschikbaar in drie edities: een GRATIS op zichzelf staande cloud back-up-oplossing (gelimiteerd tot 10 AWS-instances; ongelimiteerd herstel), een betaalde op zichzelf staande cloud back-up-oplossing (prijs start bij 40 dollar per AWS-instance per jaar; meting ingeschakeld; betaal voor wat u gebruikt), of als onderdeel van Veeam Backup & Replication voor een uitgebreide hybride en multi-cloud-strategie met ongelimiteerde opties voor het kunnen overdragen van data.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Veeam

Veeam is de wereldwijde leider in back-up-oplossingen die Cloud Data Management leveren. Het Veeam Availability Platform is de meest complete back-up-oplossing die klanten helpt succes te behalen in de vijf fases van Cloud Data Management.
Meer over Veeam

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.