Zscaler automatiseert security voor cloud-workloads met Cloud Protection

Nieuw portfolio breidt zero trust-architectuur uit naar cloud-workloads op ieder cloud-platform

| Zscaler | 3 min | 9 december 2020 14:24
Copyright: Zscaler
Zscaler, leider in cloudbeveiliging, kondigt Zscaler Cloud Protection aan, een uitgebreid portfolio dat de bescherming van workloads in en tussen cloud-platformen vereenvoudigt en automatiseert. Deze nieuwe oplossing minimaliseert het aanvalsoppervlak en automatiseert wereldwijd security-beleid in de multi-cloud-footprint van organisaties. Zscaler Cloud Protection breidt zero trust-beleid voor cloud-workloads uit en levert dezelfde hoge prestaties en betrouwbaarheid waarop al meer dan 5.000 Zscaler-klanten vertrouwen voor veilige toegang tot het internet en private applicaties.

De vier componenten van Zscaler Cloud Protection scherpen beveiliging aan terwijl zij digitale transformatie naar de cloud blijven versnellen:
  • Zorgt continu voor veilige configuratie en compliance van cloud-platformen;
  • Elimineert laterale verplaatsing van bedreigingen met identity-based micro-segmenten;
  • Simplificeert en beveiligt app-to-app-connectiviteit in en tussen clouds;
  • Biedt veilige toegang tot cloud-applicaties zonder deze bloot te stellen aan het internet.
Door zorgen over het aanvalsoppervlak en wereldwijd beleid voor meerdere clouds weg te nemen, helpt Zscaler Cloud Protection klanten hun cloud-strategieën met vertrouwen te versnellen.

“Hub International heeft een cloud-first-strategie omarmt om hun groei te faciliteren”, zegt Jeremy Embalabala, Vice President, Information Security bij HUB International. “Zscaler Cloud Protection helpt ons security en compliance te leveren in onze groeiende multi-cloud-omgevingen. Continue zekerheid en automatisering zorgen ervoor dat we altijd op de hoogte zijn van onze security-posture, ongeacht hoe snel dingen veranderen.”

Klanten verplaatsen zich steeds sneller naar de cloud. Analisten voorspellen een groei van 65 procent in de komende twee jaar. En toch worden de voordelen van de cloud ondermijnt door instabiele legacy-technologieën en beperkte operationele best practices.

Doordat meer dan 90 procent van de organisaties hun cloudservices onnodig blootstelt, en minder dan 10 procent voldoet aan compliancy-vereisten, blijven slechte security-hygiëne en blootgestelde aanvalsoppervlakken zakelijke cloud-omgevingen teisteren. Daarnaast blijkt uit Zscaler ThreatLabZ-onderzoek dat de meeste organisaties er niet in zijn geslaagd om zelfs maar de basis cloudbeveilingsmaatregelen te implementeren:
  • Fundamentele platform-security ontbreekt: 63 procent gebruikt geen tweestapsverificatie, 78 procent schakelt publieke toegang tot cloudopslag niet uit en 92 procent logt events niet voldoende voor forensisch onderzoek;
  • Netwerkbeveiligingsgroepen zijn te tolerant: 26 procent stelt beheerinterfaces openbaar en 5 procent van alle workloads is volledig open voor het internet;
  • Open, platte netwerken stellen organisaties onnodig bloot aan laterale threat-bewegingen: 87 procent van de toegestane netwerkpaden wordt nooit in grote segmenten gebruikt
Zscaler Cloud Protection kan problemen, en de meeste andere security-uitdagingen omtrent de publieke cloud, automatisch identificeren en verhelpen. Zscaler Cloud Protection maakt - in tegenstelling tot het migreren van legacy datacenterbeveiliging naar de cloud - gebruik van automation, begrijpelijke beleidsregels op bedrijfsniveau en toegang met de minste bevoegdheden. Hierdoor wordt het aantal beleidsregels omtrent veiligheid met 90 procent verminderd en wordt 30 procent of meer aan kosten bespaard.

“De cloud blijft digitale transformatie in iedere industrie versnellen. Legacy-security, gecombineerd met de snelheid en flexibiliteit van de cloud, heeft het risico op onnodige blootstelling van het aanvalsoppervlak echter dramatisch vergroot”, zegt Rich Campagna, Senior Vice President, Cloud Protection bij Zscaler. “Dezelfde zero trust-principes waarmee Zscaler een revolutie veroorzaakte voor veilige toegang voor gebruikers, transformeert het ook de bescherming voor cloud-workloads: het scherpt security aan terwijl het kosten en complexiteit vermindert.”

Zscaler Cloud Protection in vanaf nu beschikbaar. Ga naar de Zscaler-website voor meer informatie of vraag een demo aan. Bekijk de bevindingen het Zscaler ThreatLabZ-onderzoek op het Zscaler-blog.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Zscaler
Zscaler stelt grote, wereldwijde organisaties in staat om veilig hun netwerken en applicaties te transformeren voor een mobile- en cloud-first wereld. De belangrijkste services, Zscaler Internet Access en Zscaler Private Access, zorgen voor snelle, veilige verbindingen tussen gebruikers en applicaties, ongeacht apparaat, locatie of netwerk. Zscaler-services zijn 100% cloud-gebaseerd en bieden de eenvoud, verhoogde beveiliging en verbeterde gebruikerservaring die traditionele appliances of hybride oplossingen niet kunnen evenaren. Zscaler wordt gebruikt in zeer veel landen en heeft een multi-tenant, gedistribueerd cloudbeveiligingsplatform dat duizenden klanten beschermt tegen cyberaanvallen en dataverlies.
Meer over Zscaler
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.