Webfleet Solutions breidt zijn OEM.connect programma uit met BMW en MINI CarData

Klanten kunnen nu eenvoudig en snel profiteren van bruikbare, data driven inzichten bij het gebruik van BMW en MINI CarData

| Webfleet Solutions | 2 min | 10 december 2020 10:21
Copyright: Webfleet Solutions
Webfleet Solutions, Europa's nummer één op het gebied van telematica en onderdeel van Bridgestone, breidt zijn OEM.connect programma uit door gebruik te maken van BMW en MINI CarData. Het programma stelt autofabrikanten in staat om hun voertuigen rechtstreeks aan te sluiten op de WEBFLEET-oplossing voor wagenparkbeheer van Webfleet Solutions, waardoor er geen aftermarket-hardware-installaties meer nodig zijn. Deze geïntegreerde telematica-oplossing maakt het dus sneller, eenvoudiger en goedkoper voor wagenparkbeheerders om te profiteren van de rijke OEM-gegevens. Het enige wat nodig is om de voertuigen aan te sluiten is het voertuigidentificatienummer (VIN).

"Met de recente uitbreiding van onze OEM.connect oplossing kunnen klanten eenvoudig en snel profiteren van bruikbare, data driven inzichten bij het gebruik van BMW en MINI CarData", aldus Taco van der Leij, Vice President Webfleet Solutions Europe. "Voertuigen met ingebouwde connectiviteit zullen WEBFLEET-klaar van de band rollen. Met gegevensbeveiliging en privacy als hoogste prioriteit zal de geïntegreerde oplossing wagenparkbeheerders helpen om de efficiëntie, productiviteit en veiligheid van hun vloot te verhogen.”

Met OEM.connect hebben klanten van BMW en MINI personenauto's toegang tot de standaard WEBFLEET-toepassingen, zoals de rapportage van wagenparkprestaties, ritgegevens, GPS-tracking en brandstofverbruik, zodat ze geïnformeerde, op data gebaseerde beslissingen kunnen nemen en tegelijkertijd de gegevensbeveiliging kunnen garanderen met een ISO/IEC 27001:2013-gecertificeerde service. Directe meldingen rond voertuigdiagnose, bijvoorbeeld waarschuwingen voor de bandenspanning, maken het mogelijk om de toestand van het wagenpark in realtime te controleren, zodat wagenparkbeheerders hun bestuurders veilig kunnen houden en stilstand van het voertuig tot een minimum kunnen beperken. Alle voertuiggegevens worden weergegeven in de WEBFLEET-interface en zijn overal toegankelijk via de mobiele WEBFLEET-app. OEM.connect stelt wagenparkbeheerders met voertuigen van verschillende fabrikanten in hun wagenpark ook in staat om al hun voertuigen op dezelfde gestandaardiseerde manier te bekijken op één platform, wat vergelijking en analyse eenvoudig maakt. "We blijven samenwerken met autofabrikanten op het gebied van telematica om onze klanten de beste, meest innovatieve en handige oplossingen te bieden", voegt Van der Leij toe.

OEM.connect is vanaf januari 2021 beschikbaar in Nederland, Oostenrijk, België, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Polen. Het programma zal in de toekomst ook in andere landen en regio's beschikbaar zijn.

Voor meer informatie over OEM.connect vindt u hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Webfleet Solutions
Webfleet Solutions is een van ’s werelds grootse aanbieders van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheer, voertuigtelematica en connected cars. WEBFLEET, het paradepaardje onder zijn Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen, wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt voor het verbeteren van de voertuigprestaties, het besparen van brandstof, het ondersteunen van chauffeurs en het verhogen van de efficiëntie van het wagenpark. Webfleet Solutions biedt daarnaast diensten aan voor verzekeraars, leasebedrijven, auto-importeurs en dienstverleners die voorzien in de behoeften van zowel consumenten als zakelijke klanten.
Meer over Webfleet Solutions
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.