Samenwerking tussen Kaspersky en Alias Robotics verbetert bescherming van industriële robots

| Kaspersky | 2 min | 10 december 2020 10:38
Copyright: Alias Robotics
Kaspersky en Alias Robotics werken samen om de cyberbescherming te versterken voor robots die worden gebruikt in de operationele technologie (OT) -infrastructuur. Een recente casestudy wijst uit dat Kaspersky Industrial CyberSecurity en Robot Immune System (RIS) van Alias Robotics, samen alle niveaus beschermen van de OT-omgeving waar robots worden gebruikt - van robotcontrollers tot processen en bewerkingen.

Robotica is een van de belangrijkste componenten van Industrie 4.0. De implementatie van industriële robots neemt toe en de markt zal naar verwachting exponentieel groeien en tegen 2025 meer dan $ 24 miljard bedragen. Robots worden in veel industriële operaties gebruikt en vertegenwoordigen een ander type eindpunt in OT-infrastructuur. Het beschermen ervan vereist echter een speciale aanpak, aangezien robots een afzonderlijk, complex en verbonden systeem vertegenwoordigen met specifieke protocollen en tools.

Casestudy

Zoals de casestudy laat zien, kunnen Kaspersky Industrial CyberSecurity en Robot Immune System, een speciaal robot-endpoint-beschermingsplatform van Alias Robotics, samen met succes aanvallen op OT-netwerken met robots voorkomen, controlestations versterken en roboteindpunten beschermen tegen compromittering. Dit werd getest met drie aanvalsvectoren, waaronder de insider van het procesnetwerk, de insider van de controller en het compromitteren van het robotbesturingssysteem (ROS) -netwerk.

Het onderzoek toonde aan dat Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks netwerkactivabeheer mogelijk maakt en met succes netwerkaanvallen en anomalieën in OT-omgevingen detecteert. Kaspersky Industrial CyberSecurity for Nodes voegt complexe bescherming toe voor industriële controlestations, terwijl Robot Immune System speciale bescherming biedt voor robotcontrollers.

Bezoek de Alias Robotics-website voor meer informatie over de casestudy ‘Beveiligen van robot-eindpunten in operationele technologie-omgevingen’. Meer informatie over Kaspersky Industrial CyberSecurity en hoe het OT-omgevingen beschermt, vindt u hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kaspersky
Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen.
Meer over Kaspersky
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.