Airspace Technologies komt naar Europa

Logistiek specialist opent eerste kantoor in Schiphol-Rijk

| Airspace Technologies | 2 min | 10 december 2020 10:56
Afbeelding: Marcel Andriessen, Managing Director Airspace Technologies | Copyright: Airspace Technologies
Airspace Technologies, Inc. (Airspace), specialist op het gebied van luchtvracht en tijdkritische logistiek, heeft als Airspace BV een nieuw hoofdkantoor geopend in Schiphol-Rijk. Vanuit dit eerste kantoor in Europa breidt Airspace zijn team verder uit in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De organisatie heeft grote groeiambities waarmee het aan de snel toenemende vraag van klanten wil voldoen.

De technologie van Airspace transformeert de logistieke sector. De proprietary software van Airspace maakt gebruik van machine learning om uit miljoenen mogelijkheden het snelste traject met het laagste risico te selecteren. De technologie helpt potentiële vertragingen te vermijden en zorgt ervoor dat de klant realtime inzicht krijgt in het gehele logistieke traject. Airspace technologie verkleint de impact van de aanstaande Brexit door te garanderen dat essentiële diensten en producten snel en op tijd geleverd blijven worden, ondanks de verwachte problemen aan de grenzen.

De nieuwe Europese organisatie wordt geleid door Marcel Andriessen, die de afgelopen 20 jaar leiding heeft gegeven aan succesvolle logistieke bedrijven die gespecialiseerd zijn in internationale tijdkritische dienstverlening. Andriessen was eerder 10 jaar lang Managing Director bij time:matters, waar hij verantwoordelijk was voor het succes van de Europese organisatie en de uitbreiding naar de VS. Andriessen krijgt als Managing Director de leiding over Airspace BV.

"Ik kijk ernaar uit om terug te keren in de tijdkritische logistiek en de toonaangevende technologie van Airspace naar de Europese markt te brengen. De markt is hier nog niet bekend met de snelheid en transparantie die Airspace kan bieden. Ik ben blij dat wij kunnen laten zien hoeveel beter tijdkritische logistiek kan zijn", aldus Andriessen.

De uitbreiding van het bedrijf is een antwoord op de vraag van internationale klanten die de technologie van Airspace willen inzetten voor hun Europese activiteiten. Toonaangevende klanten, waaronder Quest Diagnostics, Varian Medical en Allegiant Air Corporation, vertrouwen nu al op de logistieke technologie en het betrouwbare leveringsnetwerk van Airspace om hun bedrijfskritische zendingen zo snel mogelijk af te leveren in heel Noord-Amerika en Europa. Zij vertrouwen op het technologieplatform dat Airspace heeft ontwikkeld om realtime inzicht te geven in het gehele verzendproces, van deur tot deur. Dit is vooral belangrijk voor sectoren zoals de gezondheidszorg, waarbij mensenlevens soms afhankelijk zijn van snelle en tijdige leveringen.

"De tijdkritische markt zit vol lastige uitdagingen. Organisaties hebben vaak teleurstellende ervaringen omdat de logistieke sector deze uitdagingen probeert op te lossen met behulp van verouderde technologie. Verzenders in heel Europa hebben een modern platform nodig dat het niveau van transparantie en foutpreventie kan bieden dat vereist is voor dit soort kritische zendingen", zegt Nick Bulcao, Co-Founder & CEO van Airspace Technologies, Inc.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Airspace Technologies
Airspace Technologies, Inc. werd opgericht in 2015 en is sindsdien uitgegroeid tot de meest betrouwbare specialist in tijdkritische logistiek. Airspace maakt transport sneller, veiliger en transparanter dan ooit dankzij de juiste mix van mensen, diensten en technologie. Airspace geeft meer informatie dan welke andere provider dan ook, van real-time, datagestuurde meldingen tot het volgen van meer dan 16.000 touchpoints binnen een zending, waardoor de snelheid en transparantie toeneemt in de hele supply chain.
Meer over Airspace Technologies
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.