Ricoh kondigt RICOH Pro™ Z75 B2-velleninkjetpers aan

| Ricoh | 3 min | 10 december 2020 12:03
Afbeelding: De Ricoh Pro Z75 B2 | Copyright: Ricoh
Ricoh laat vandaag een tipje van de sluier van de RICOH Pro Z75 zien. Dit is haar langverwachte velleninkjetsysteem op formaat B2. De door Ricoh ontwikkelde digitale inkjetpers wordt gezien als een ‘game changer’. Het productiesysteem is ontwikkeld om bedrijven een hogere productiviteit, beeldkwaliteit en verlaging van de operationele kosten te bieden.

Inspelen op marktontwikkelingen

De huidige omgeving voor commercieel drukwerk is radicaal anders dan een jaar geleden. Grafimediabedrijven moeten hyperrelevant blijven in het voortdurend veranderende landschap. Terwijl de transitie naar digitaal al jaren aan de gang is, zijn grafimediabedrijven op zoek naar manieren om de overstap sneller te laten verlopen en tegelijkertijd nieuwe kansen te creëren. Voortbouwend op Ricoh’s meer dan 40 jaar leiderschap in inkjet en cultuur van transformationele innovatie (beter bekend als Henkaku) is de RICOH Pro Z75 door Ricoh experts van de grond af aan ontwikkeld om grafimediabedrijven in staat te stellen deze kansen met vertrouwen te grijpen.

Concurrentievoordeel

Grafimediabedrijven willen meer dan ooit hun applicatiebereik uitbreiden en rendabel inspelen op de groeiende vraag naar kleine oplages. Flexibele mediaverwerking en concurrerende operationele kosten zijn essentieel. De RICOH Pro Z75 biedt een uitzonderlijke productiviteit, gebruiksgemak en kwaliteit op een veelheid aan mediasoorten en gramsgewichten, waaronder offsetgestreken, ongestreken en inkjetbehandelde papiersoorten tegen een van de laagste operationele kostenplaatjes in deze klasse. Met de RICOH Pro Z75 is er een strategisch concurrentievoordeel te realiseren.

Reacties van klanten

Herman Verlind, eigenaar van de Nederlandse specialist in grafimedia Zalsman, zegt: “Ik ben vooral onder de indruk van het technische ontwerp van de machine. Tegelijkertijd zijn de drukkwaliteit en de productiesnelheid van een heel goed niveau in vergelijking met de concurrentie.”

“De Ricoh B2-formaat inkjetpers is fenomenaal. Dit systeem wordt een game changer voor de markt voor commercieel drukwerk”, zegt Bob Dahlke, Jr., Principal, VISOgraphic, Inc uit Amerika. “De manier waarop ze bij Ricoh nieuwe innovaties op de markt brengen, is de goede manier. Hun aanpak heeft commerciële grafimediabedrijven al geholpen om met vertrouwen effectief te migreren naar digitaal. Ze hechten veel belang aan het waarmaken van wat wij als bedrijven nodig hebben.”

Resultaten van offset

De RICOH Pro Z75 maakt optimaal gebruik van Ricoh’s unieke, efficiënte droogtechnologie, volautomatisch dubbelzijdig printen, betrouwbaar papiertransport en een DFE-controller met een nieuwe architectuur voor toonaangevende productiviteitsniveaus in deze klasse. Met Ricoh’s eigen printkoppen, watergebaseerde inkten en technologie voor dynamische druppelgroottes worden resultaten van offsetkwaliteit gerealiseerd. De technologie biedt een oplossing, die de verwachtingen van de veeleisende klanten van grafimediabedrijven belooft te overtreffen.

Lucas Stevens, Product Marketeer Commercial and Industrial Printing, Ricoh Nederland, zegt: “We hebben enige tijd geleden duidelijk gemaakt dat we pas een systeem voor digitale vellendruk op B2-formaat zouden lanceren als het tot in de laatste details in orde was. Het is bijna zover. Onze ontwerpers hebben een buitengewoon platform samengesteld. Het combineert een hoge afdrukkwaliteit met de lagere kosten van inkjet en capaciteit voor volautomatisch dubbelzijdig printen op het formaat B2. Ik ben ervan overtuigd dat de RICOH Pro Z75 het product is waar de markt om vraagt. Dit productiesysteem helpt grafimediabedrijven op weg naar een duurzamere toekomst in de nieuwe wereld van drukwerk.”

Meer details over RICOH’s Pro Z75 inkjetpers worden begin 2021 onthuld, inclusief de tijdstippen van introductie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ricoh
Ricoh laat mensen beter en makkelijker werken en leven. We helpen klanten informatie en documenten effectiever organiseren en creëren. Veilig, sneller, slimmer en duurzaam. Al meer dan 80 jaar doen we dat met document management solutions, IT services en commerciële en industriële printoplossingen.
Meer over Ricoh
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.