Welkom in het ‘nieuwe normaal’: onderzoek van Check Point onthult de securityprioriteiten van bedrijven voor 2021 en daarna

Het beveiligen van thuiswerkers en cloud-implementaties volgens een wereldwijd onderzoek grootste uitdagingen in de komende twee jaar

| Check Point | 3 min | 10 december 2020 12:20
Copyright: Check Point
Check Point Software Technologies Ltd., wereldwijd een leverancier van cybersecurityoplossingen, maakt de resultaten van een nieuwe enquête bekend. Die geeft een overzicht van de belangrijkste prioriteiten en uitdagingen van organisaties op het gebied van cybersecurity tot 2023. Het onderzoek toont ook aan hoe ze hun securitystrategie afgelopen jaar door de COVID-19-pandemie moesten aanpassen.

Meer dan de helft van de respondenten stelt vast dat hun organisatie sinds het begin van 2020 vaker met aanvallen en dreigingen te maken krijgt. De meerderheid denkt ook dat hun securityaanpak van voor de pandemie niet meer zal terugkeren. Slechts één op vijf zegt dat hun securityactiviteiten weer hetzelfde zijn als vroeger. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de enquête waar wereldwijd meer dan 600 IT-securityprofessionals aan hebben deelgenomen:
  • De belangrijkste security-uitdagingen van bedrijven in aanloop naar 2021: het beveiligen van thuiswerkers was de grootste uitdaging, gevolgd door het vermijden van phishing en social engineering-aanvallen, het behoud van veilige toegang op afstand, en de bescherming van cloudapplicaties en -infrastructuur (39%).
  • De securityprioriteiten voor de komende twee jaar: de grootste prioriteiten tot 2023 zijn het beveiligen van thuiswerkers, endpoint en mobiele security, en het beveiligen van public of multi-clouds. Ze overstijgen duidelijk het belang van andere factoren zoals IoT- en e-mailsecurity.
  • De aangepaste securitystrategieën van 2020: 95% van de respondenten stelt dat ze hun strategie in de tweede helft van het jaar hebben bijgestuurd, vooral om thuiswerken op grote schaal mogelijk te maken. Amper iets meer dan een kwart zegt dat ze er in 2020 in geslaagd zijn om bestaande securityprojecten te versnellen. De meerderheid moest als reactie op de pandemie onverwacht z’n businessmodel heruitvinden.
  • Het nieuwe normaal is een blijver: ongeveer de helft van de respondenten denkt niet dat hun securityaanpak nog zal terugkeren naar de normen van voor de pandemie. Daarnaast gelooft 29% wel dat hun activiteiten van voor COVID-19 op een bepaald moment in de toekomst weer op hetzelfde niveau zullen komen. Slechts 20% zegt dat hun situatie alweer dezelfde is als vroeger.

“Het onderzoek maakt duidelijk dat de meerderheid van de organisaties niet verwacht dat hun securityproblemen en -prioriteiten de komende twee jaar veel zullen veranderen. De snelle aanpassingen aan hun netwerken en infrastructuur als reactie op de pandemie zullen voor de meeste bedrijven permanent zijn”, zegt Peter Alexander, Chief Marketing Officer bij Check Point Software Technologies. “Daarnaast zijn er meer cyberaanvallen en -dreigingen, omdat hackers die veranderingen willen uitbuiten. Voor organisaties moet het dus prioriteit zijn om ieder securitylek in hun gedistribueerde netwerk te dichten: van de thuiscomputer van werknemers en die werknemers zelf tot het datacenter. Voor de meeste organisaties blijft het vooral een uitdaging om de impact van de pandemie op hun activiteiten te beperken en ervoor te zorgen dat ze zo efficiënt en veilig mogelijk kunnen werken.”

Dit zijn onze tips voor een securitystrategie die organisaties toelaat om efficiënt en veilig te werken:
  • Een beschermend vaccin is beter dan een behandeling. In cybersecurity is real-time preventie essentieel om netwerken, medewerkers en data te beschermen tegen aanvallen en dreigingen.
  • Organisaties moeten hun securityniveau opnieuw bekijken, net zoals de relevantie van hun netwerkinfrastructuur, apparaten, processen, compliance van verbonden mobiele en pc-apparaten, IoT en meer. Het toenemende gebruik van de cloud vraagt om betere security, vooral met technologieën die workloads, containers en serverless applicaties in multi- en hybride cloudomgevingen beveiligen.
  • Door al die snelle aanpassingen in de infrastructuur zal security in organisaties veel effectiever worden dankzij een uniform beheer en een grotere visibiliteit van risico’s in de volledige securityarchitectuur.
De enquête werd uitgevoerd door Dimensional Research bij 613 respondenten van organisaties uit de hele wereld. Alle respondenten zijn verantwoordelijk voor IT-security in hun bedrijf. Voor meer informatie over dit onderzoek, bekijk de Check Point-blog.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Check Point
Check Point Software Technologies (NASDAQ: CHKP) biedt cybersecurity-oplossingen voor overheden en enterprises wereldwijd. Het beschermt klanten tegen cyberaanvallen met een ongeëvenaarde vangstratio van malware, ransomware en andere soorten aanvallen. Check Point biedt een multi-level security-architectuur die de netwerken tot en met de mobiele toestellen van bedrijven beschermt.
Meer over Check Point
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.