Celonis maakt als enige oplossing mogelijk voor optimalisatie van meerdere, onderling verbonden processen

Wereldwijd expert in Execution Management Systems legt de lat hoog met aankondiging Multi-Event Log functionaliteit die end-to-end zichtbaarheid biedt

| Celonis | 3 min | 10 december 2020 13:04
Copyright: Celonis
Celonis, wereldwijd leider in Execution Management Systems (EMS), kondigt haar Celonis Multi-Event Log functionaliteit aan. Het Celonis Multi-Event Log is een unieke innovatie binnen Execution Management Systems die interacties tussen onderling verbonden bedrijfsprocessen automatisch analyseert en optimaliseert.

Processen vormen de kern van het vermogen van een bedrijf om te functioneren. Ondanks de miljoenen die worden geïnvesteerd in het verbeteren en digitaliseren van deze processen om prestaties te optimaliseren, slagen de meesten er niet in om de gewenste resultaten te behalen. Celonis helpt bedrijven in elke sector om beperkingen in systemen en processen weg te nemen en zo de bedrijfscapaciteit te maximaliseren. Het EMS meet de huidige capaciteit van het bedrijf, identificeert de obstakels in de uitvoering en geeft vervolgens prioriteit aan het oplossen van obstakels met de grootste impact. Het systeem stelt vervolgens de beste actie voor of automatiseert deze, waarbij in real-time wordt gehandeld om de gaten in het proces te dichten.

Traditionele process mining levert waarde op voor klanten door het identificeren en wegnemen van obstakels in de uitvoering, één proces per keer. Echter, vaak heeft een knelpunt in een proces ook impact op andere processen. In een koopproces kan één enkele factuur bijvoorbeeld invloed hebben op meerdere verkooporders in het order-to-cash proces. Het is echter bijna onmogelijk om het verband te begrijpen tussen meerdere orders en hun impact op belangrijke klantgegevens, zoals tijdige levering met één proceslogboek. Het wegnemen van een obstakel in een purchase-to-pay-proces en het volledig optimaliseren van de cashflow vereist een volledig beeld dat alle onderlinge processen combineert. Dat volledige beeld wordt nu mogelijk gemaakt met het Multi-Event Log.

In het Gartner rapport ‘Market Guide for Process Mining’ van september 2020 merken analisten op: “Door de recente vooruitgang op het gebied van AI en machine learning zijn de mogelijkheden voor procesanalyse uitgebreid naar bijvoorbeeld voorspellende en prescriptieve analyse, het testen van scenario’s en simulatie. Een andere zeer interessante evolutie is het ondersteunen van de interactie tussen verschillende processen en de manier waarop processen op elkaar reageren.”

Multi-Event Log als nieuwe standaard

Celonis Multi-Log zet een nieuwe standaard in Execution Management door de optimalisatie uit te breiden naar meerdere, gelijktijdige processen. Hierdoor krijgen organisaties een volledig beeld van de obstakels in end-to-end processen, inclusief inzichten die voorheen onhaalbaar waren. Multi-Event Log is direct beschikbaar en biedt Celonis-gebruikers eenvoudig te begrijpen, visuele weergaven van de impact van knelpunten in meerdere processen.

De mogelijkheid om onderling verbonden processen te optimaliseren maakt het ook mogelijk om flexibeler te reageren op zowel bestaande omstandigheden als nieuwe onvoorziene situaties. Hierdoor ontstaat er meer veerkracht in een organisatie. In tijden van een wereldwijde pandemie zoals deze is proces-overschrijdende analyse en uitvoering van cruciaal belang voor het bereiken van de (financiële) doelstellingen van een bedrijf.

Hala Zeine, Chief Product Officer bij Celonis, zegt: “Processen zijn zeer nauw met elkaar verbonden. Een verstoring in het ene proces kan zorgen voor verstoringen in een ander proces, wat kan leiden tot een sneeuwbaleffect. Dit sneeuwbaleffect kan desastreuze gevolgen hebben voor de ervaring van een klant en kan een negatieve invloed hebben op de financiële resultaten van een bedrijf. En dat geldt ook andersom: verbeteringen in het ene proces kunnen leiden tot verbeteringen voor een andere afdeling. Celonis’ Multi-Event Log stelt organisaties in staat om de procesuitvoering over de afdelingen heen te verbeteren, silo’s af te breken en kwantificeerbare waarde voor klanten te leveren”.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Celonis
Celonis is een softwarebedrijf dat de Intelligent Business Cloud aanbiedt, een oplossing gebaseerd op process mining-technologie. Als marktleider in process mining, helpt Celonis bedrijven snel inzicht te krijgen in operationele processtromen voor het optimaliseren van hun bedrijfstransformatie. Dit resulteert in besparingen en tegelijkertijd zorgt het voor een hogere klanttevredenheid.
Meer over Celonis
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.