Phact ontwikkelt IoT-software voor autonome tractor AgXeed

| OutSystems | 2 min | 10 december 2020 13:15
Gewaardeerd
Afbeelding: De AgXeed AgBot aan het werk | Copyright: AgXeed
Phact, implementatiepartner en IT-dienstverlener, heeft in samenwerking met AgXeed software ontwikkeld voor de AgBot, een autonome tractor. Hierbij is gebruik gemaakt van zowel de .NET-codetaal als het moderne applicatie-ontwikkelplatform van OutSystems. De software stelt tractoren van AgXeed in staat autonoom land te bewerken. Hierbij berekent het systeem de optimale route en wordt rekening gehouden met omstandigheden en verschillende landbouwinstrumenten. De agrariër profiteert doordat er minder verspilling is en de tractor aanzienlijk lichter is. Dit voorkomt grondverdichting met behoud van vruchtbaarheid en komt daarmee de winstgevendheid van de grond ten goede. Bovendien levert deze manier van werken ook een positieve bijdrage aan duurzaamheid.

Volledige ketenintegratie vanuit één platform

Voor de ontwikkeling van het eindproduct heeft Phact gebruik gemaakt van hun expertise op het gebied van Internet of Things. Hiermee wordt de communicatie tussen het voertuig en de cloud geregeld met routeringsdata, veiligheidsdata en data met betrekking tot de elektrische aandrijving van het voertuig. Het OutSystems applicatieplatform is daarbij ingezet voor het realiseren van één centraal punt voor het managen van het voertuig. AgXeed kan hiermee real-time monitoren, de optimale route berekenen en zelfs de inkoop van onderdelen regelen.

Peter Hendrix, Director of Sales & Operations bij Phact: “Alle expertises van Phact komen in dit eindproduct samen. Onze historie in de telecom bundelen we met de kracht van IoT, wat tot deze innovatieve oplossing heeft geleid. OutSystems biedt ons een ideaal platform om het geheel samen te brengen en de hele keten te integreren. Dit project toont aan dat Phact veel meer is dan enkel een software-partner. We laten zien dat we van zowel firmware, hardware als software verstand hebben en dat kunnen bundelen in een totaaloplossing.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OutSystems
Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code-ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van Low-Code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Daardoor kan het volledige applicatielandschap visueel gemodelleerd en geïntegreerd worden met bestaande systemen.
Meer over OutSystems
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.