HPS Industrial levert industriële pc’s voor de trackless ETF-voertuigen in Walibi-attractie

| HPS Industrial | 3 min | 16 december 2019 11:32
Afbeelding: Popcorn Revenge | Copyright: HPS Industrial
Als je al eens een ritje hebt gemaakt in de Walibi-attractie Popcorn Revenge, dan vraag je je waarschijnlijk af: hoe kunnen deze sierlijke wagens bewegen zonder rails? De maker van deze interactieve trackless darkride, geeft antwoord op deze vraag.

Het Limburgse bedrijf ETF Ride Systems is de maker van de Popcorn Revenge-voertuigen. Ruud Koppens, CEO van ETF legt uit: “Onze trackless voertuigen maken gebruik van inductie, ze volgen een route die wordt weggewerkt onder de vloer. Hierdoor lijkt het net alsof de voertuigen in Popcorn Revenge vrij over de vloer bewegen.”

Voertuigen sturen de show control aan

Door het elegante uiterlijk van de Popcorn Revenge-voertuigen vergeet je bijna dat er binnenin een hele berg software en hardware is weggewerkt die deze technologie mogelijk maakt. Ruud Koppens: “De voertuigen van Popcorn Revenge sturen voor een groot deel de show control aan van de attractie – denk aan het openen van een deur als een voertuig nadert en het afspelen van de juiste geluidseffecten op het juiste moment. Als er iets met de techniek in het voertuig gebeurt, ligt dus de gehele attractie stil. Dit betekent dat de hardware in het voertuig continu moet presteren. We stellen daarom hoge eisen aan de industriële pc’s en de leverancier ervan.”

Voor de industriële pc’s in de voertuigen, heeft ETF de hulp van HPS Industrial ingeschakeld. Steven Wigboldy, Business Development Manager bij HPS Industrial: “Onze embedded computers zijn vooral geschikt omdat ze geen bewegende onderdelen bevatten, hierdoor gaan ze veel minder snel stuk. Matt Naus, Senior Software & Electronics engineer bij ETF vult aan: “Je kunt je misschien wel voorstellen dat de voertuigen in Popcorn Revenge letterlijk stof doen opwaaien, aangezien ze de hele dag over de grond glijden. Als er stof in een ventilator van een pc terechtkomt, kan dat een storing veroorzaken.”

Daarnaast is het belangrijk dat een industriële pc verschillende spanningsniveaus aankan. Matt Naus: “Een lege accu heeft een heel ander niveau dan een volle accu. In het verleden hadden we pc’s die deze spanningsverschillen niet aankonden, waardoor ze oververhit raakten en kapotgingen. Die robuustheid is dus heel belangrijk. Deze kwaliteitseis is een van de redenen waarom we HPS Industrial hebben geselecteerd als leverancier van onze embedded pc’s.”

Daarnaast is ook het serviceniveau van een leverancier belangrijk. Ieder uur dat een attractie stilstaat is een uur te lang. Matt Naus: “Uit ons eigen research bleek dat HPS Industrial snel support kan leveren, omdat het bedrijf directe contacten heeft met fabrikanten. Dat snel kunnen schakelen vinden we belangrijk. In de ruim vier jaar dat ETF de pc’s van HPS gebruikt, is de samenwerking met HPS probleemloos verlopen.”

Steven Wigboldy: “We zijn er bijzonder trots op dat wij een bijdrage hebben mogen leveren aan dit mooie project. Als je al eens in Popcorn Revenge hebt gezeten, weet je dat dit een heel speciale attractie is. Het is voor ons een hele eer om met zo’n innovatieve partij als ETF samen te mogen werken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HPS Industrial
HPS Industrial is specialist op het gebied van industriële computers en rack servers. Het bedrijf levert systemen voor de Benelux die volgens klantspecificatie worden samengesteld. Hierbij werken ze nauw samen met verschillende productspecialisten. Ze richten zich uitsluitend op de zakelijke markt.
Meer over HPS Industrial
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.