Internationaal Elektrotechnisch en Telecommunicatiebedrijf DAEL Groep kiest voor Worldstream’s datacenter in Nederland

| WorldStream | 4 min | 10 december 2020 13:25
Copyright: DAEL Groep
DAEL Groep, een internationaal elektrotechnisch en telecommunicatiebedrijf met meer dan 300 medewerkers werkzaam in verschillende divisies vanuit verschillende kantoren in Europa, heeft IaaS-provider Worldstream geselecteerd om datacenterdiensten te leveren vanuit het flagship datacenter in Naaldwijk, in de regio Rotterdam/Den Haag. DAEL zal het datacenter van Worldstream gebruiken voor de opslag en back-up van beveiligingsdiensten. Meer specifiek gaat het om de opslag en back-up van duizenden AI-gebaseerde intelligente camerabewakingsoplossingen in heel Nederland.

DAEL’s nieuwste divisie DAEL Connectivity levert connectiviteitsoplossingen op maat. Als onderdeel van de DAEL Groep kan het een compleet, schaalbaar en geïntegreerd portfolio van diensten aanbieden, waaronder snelle point-to-point verbindingen, private LTE, mesh netwerken en alle verschillende soorten streaming-oplossingen die gebruikt worden voor sport-broadcasting en evenementen.

Bij de datacenterlocatie van Worldstream in Naaldwijk heeft DAEL Connectivity satellietschotels geïnstalleerd in een 60 meter hoge mast. Een speciale point-to-point 10 Gigabit radioverbinding verbindt de faciliteit met het hoofdkantoor van DAEL in het Westland, op ongeveer 6KM afstand. Door deze ultra-lage latency radiotransmissie is DAEL nu in staat om videogegevens voor zijn AI-gebaseerde intelligente camerabewakingsdienst beveiligd op te slaan. Ook kan DAEL hiermee diverse andere soorten gegevens voor zijn klanten opslaan en de back-upmogelijkheden voor het bedrijf flink uitbreiden. DAEL is van plan om geleidelijk aan een toenemend volume aan dataopslag te verplaatsen naar zijn serverracks in het Worldstream-datacenter.

AI-gebaseerde intelligente camerabewaking

Voor duizenden camerabewakingsoplossingen door heel Nederland biedt DAEL Connectivity (draadloze) AI-gebaseerde intelligente camerabewaking. Tot vorig jaar had DAEL alle intelligente camerabewakingsdata, inclusief back-ups, opgeslagen in een eigen serverruimte. Om de veiligheid van de data verder te verbeteren en tegelijkertijd de schaalbaarheid voor het beheer en de opslag van camerabewaking te vergroten, heeft DAEL Connectivity het flagship datacenter van Worldstream in Naaldwijk geselecteerd. Er is een radioverbinding van 10 Gigabit tot stand gebracht die het datacenter via een point-to-point telecommunicatieverbinding met het hoofdkantoor van DAEL verbindt.

“Het is geweldig om het datacenter van Worldstream in de buurt te hebben, enterprise-kwaliteit en op slechts 6 kilometer afstand,” zegt Jeroen van Leeuwen, Algemeen Directeur van DAEL Groep. “Maar we hadden ook datacenters in Amsterdam, Rotterdam of Delft kunnen kiezen als die andere datacenterservices beter waren geweest. Worldstream biedt ons een oplossing op maat waarmee we flexibel kunnen voldoen aan de eisen van onze klanten op het gebied van managed hosted cameratoezicht. Op dit moment zijn we bezig met het aansluiten van nieuwe intelligente camerabewakingsoplossingen door heel Nederland - met een snelheid van honderden camera-bewakingsoplossingen per jaar. Onze verdere groei wordt optimaal ondersteund door het flagship datacenter van Worldstream en hun strategische plannen om nieuwe datacenters met hoge capaciteit toe te voegen. Daarmee kunnen wij de groei van onze activiteiten waarborgen en de mogelijkheden om op veilige wijze grote volumes aan data op te slaan voor onze groeiende activiteiten.”

Worldstream Elastic Network (WEN)

“Veel mensen kennen de kracht van point-to-point radiotransmissie niet,” zegt Van Leeuwen. “Als het goed wordt geïmplementeerd, dan kun je er ultra-lage latency verbindingen mee realiseren, zelfs beter dan glasvezel en ook op relatief grote afstanden. Worldstream- en DAEL-klanten in het Westland kunnen eveneens profiteren van deze 60 meter hoge mast met op radiotransmissie gebaseerde connectiviteit. Het biedt hen de mogelijkheid om hun bedrijfspand eenvoudig aan te sluiten op het Worldstream-datacenter.”

De satellietschotels die DAEL Connectivity in de mast heeft geïnstalleerd, direct naast het Worldstream-datacenter, stellen ook andere MKB en enterprise organisaties in de regio in staat om 10 Gigabit-radioverbindingen op te zetten tussen het datacenter en hun gebouwen. Het opent nieuwe mogelijkheden voor deze organisaties in het Westland en de regio Rotterdam/Den Haag. Het biedt hen laagdrempelige toegang tot de streng beveiligde en compliant ingerichte datacenteromgeving van Worldstream, voor het uitbesteden van IT-infrastructuren of het opzetten van back-up datacenter locaties.

“Het leggen van glasvezelkabels in de grond kan vrij duur, tijdrovend en soms zelfs onmogelijk zijn,” zegt Dirk Vromans, CTO en mede-oprichter van Worldstream. “DAEL’s ultra-lage latency connectiviteit door de lucht geeft organisaties in het Westland fantastische nieuwe mogelijkheden. Vooral omdat we onlangs het Worldstream Elastic Network hebben gelanceerd, een software defined netwerk met uitgebreide IT-infrastructuurfunctionaliteit die bovenop onze 10Tbit/s wereldwijde backbone is gebouwd en beschikbaar is vanuit ons flagship datacenter.”

“Het Worldstream Elastic Network biedt voor MKB-bedrijven gemakkelijke en goedkope toegang tot zeer flexibele en enterpriseniveau IT-functies, waaronder bare metal servers, hypervisors, VM’s, firewalls, opslag, private cloud, noem maar op,” zegt Vromans. “Evenals naadloze toegang tot meerdere top cloud providers. Ik denk dat dit partnerschip tussen Worldstream en DAEL immense mogelijkheden biedt voor bedrijven in de regio en daarbuiten. Hiermee worden barrières weggenomen die digital transformation doelstellingen en hybride cloud adoptie in de weg staan. Niet in de laatste plaats omdat DAEL Connectivity in staat is hun radiotransmissiebereik door heel Nederland uit te breiden middels het gebruik van hun vaste en mobiele zendmastoplossingen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over WorldStream

WorldStream is opgericht in 2006 en heeft haar hoofdkantoor in Naaldwijk, Nederland. Het bedrijf heeft dedicated servers in beheer en biedt security-gefocuste Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hosting diensten waaronder volledig op maat geleverde dedicated servers, colocatie en distributed denial-of-service (DDoS) protectie. Tot de klantenkring behoren cloud service providers (CSP’s), managed service providers (MSP’s), system integrators, broadcasting bedrijven, internet service providers (ISP’s), independent software vendors (ISV’s), MKB bedrijven en enterprise organisaties. WorldStream beschikt over een wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van momenteel 10Tbit/s, met een maximale netwerkbenutting van 50 procent om klanten te voorzien van opties voor hoge schaalbaarheid en de mogelijkheid om DDoS-aanvallen eenvoudig af te slaan. De servers van WorldStream zijn ondergebracht in datacenters van WorldStream's zusterbedrijf Greenhouse Datacenters, dat twee zeer energiezuinige datacenters in Naaldwijk exploiteert.
Meer over WorldStream

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.