HashiCorp's Nomad 1.0 algemeen beschikbaar met Dynamic Application Sizing

| HashiCorp | 2 min | 10 december 2020 15:46
Copyright: HashiCorp
HashiCorp Nomad, HashiCorp's eenvoudige en flexibele Orchestrator voor het inzetten en beheren van container- en niet-containertoepassingen in on-premise en cloud omgevingen, is algemeen beschikbaar in versie 1.0.

HashiCorp hoort steeds vaker dat organisaties het lastig vinden om proactief cloud-uitgaven te beheren. Een probleem zijn de onnodige kosten als gevolg van ongebruikte middelen zoals CPU of opslagcapaciteit. Op dit moment lijkt de enige oplossing het gebruik van verschillende instrumenten, die dan ook compatibel moeten zijn. Er is momenteel geen geschikte functie die al is ingebouwd in een orchestrator die verkrijgbaar is.

Daarom introduceert HashiCorp nu "Dynamic Application Sizing" in de Nomad 1.0 versie. Met deze feature hebben organisaties betere controle op het gebruik van resources en kunnen ze onnodige kosten van application resources voorkomen. Dynamic Application Sizing bewaakt het brongebruik van een applicatie (bijv. geheugen- en CPU-gebruik) en stuurt een waarschuwing wanneer dat gebruik een vooraf gedefinieerde drempel overschrijdt. Het maakt het ook mogelijk om de toepassing in real time aan te passen met een minimale manuele tussenkomst.

Nomad biedt dus meer controle en flexibiliteit door te detecteren of de juiste hoeveelheid resources beschikbaar is of dat er een tekort aankomt. Wanneer een gebruiker een waarschuwing ontvangt, kan hij resources on the fly aanpassen en definities in real time herdefiniëren.

Lees hier verder voor de voleldige berichtgeving over Nomad 1.0 https://www.hashicorp.com/blog/announcing-general-availability-of-hashicorp-nomad-1-0.

Om de kracht van Nomad te bewijzen, voerden AWS en HashiCorp een "2 Miljoen Container Challenge" uit. In deze challenge lanceerde Nomad in slechts 22 minuten 2.000.000 Docker Containers in 6100 hosts in 10 AWS-regio's (wereldwijd). Dat is het equivalent van het lanceren van bijna 1500 containergevallen per seconde. Meer over deze challenge is hier te lezen: https://www.hashicorp.com/blog/hashicorp-nomad-meets-the-2-million-container-challenge.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HashiCorp

HashiCorp is een open-source softwarebedrijf en biedt open source-tools en commerciële producten waarmee ontwikkelaars, operators en beveiligingsprofessionals gedistribueerde applicatie-infrastructuur kunnen aanbieden, beveiligen en uitvoeren.
Meer over HashiCorp

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.