EVBox Group wordt beursgenoteerd bedrijf door combinatie met TPG Pace Beneficial Finance

| EVBox | 8 min | 11 december 2020 9:15
Gewaardeerd
Copyright: EVBox
  • EVBox Group krijgt toegang tot groeikapitaal om wereldwijde expansie te stimuleren
  • De leidende positie van de EVBox Group in Europese EV-laadoplossingen is in lijn met de focus van TPG Pace om snelgroeiende, ESG-gerichte bedrijven wereldwijd te ondersteunen
  • ENGIE behoudt significant eigendom van 40+%
  • Institutionele beleggers, waaronder fondsen beheerd door BlackRock, Inclusive Capital Partners, Neuberger Berman Funds en Wellington Management, investeren bij sluiting additioneel $225 miljoen aan eigen vermogen via private plaatsing
  • EVBox Group wordt genoteerd op de NYSE na de verwachte sluiting eind Q1-2021
TPG Pace Beneficial Finance Corp. (NYSE: TPGY.U, TPGY, TPGY WS) ("TPG Pace"), een beursgenoteerd special purposed acquisition company ("SPAC ”) opgericht door TPG dat zich richt op snelgroeiende bedrijven met sterke duurzame, sociale en governance-principes (“ESG”), kondigde vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten met ENGIE New Business SAS, een volledige dochteronderneming van ENGIE SA, een multinational nutsbedrijf met het hoofdkantoor in Frankrijk, om zijn dochteronderneming EV Charged B.V. (de "Onderneming", "EVBox" of "EVBox Group") te verwerven voor een combinatie van cash en eigen vermogen. EVBox is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van slimme laadoplossingen voor elektrische voertuigen ("EV") met Europa's grootste aantal geïnstalleerde laadoplossingen en het meest geavanceerde cloud-gebaseerde softwareaanbod.

De transactie zal EVBox voorzien van aanzienlijk groeikapitaal om zijn bereik wereldwijd uit te breiden, met een speciale focus op Europa en Noord-Amerika, en om zijn technologieportfolio te verbreden om het bedrijf te positioneren om de groeiende golf van EV-adoptie aan te jagen en ervan te profiteren. Na de transactie verwacht EVBox meer dan $425 miljoen aan cash op zijn balans te hebben, ondersteund door een volledig toegezegde PIPE van $225 miljoen, $100 miljoen uit TPG Pace’s Forward Purchase Agreements en $350 miljoen aan cash op de trustrekening van TPG Pace. Het zal ook profiteren van de samenwerking met TPG, dat een bewezen staat van dienst heeft in het ondersteunen van snelgroeiende technologiebedrijven met een succesvolle overgang naar de openbare aandelenmarkten. ENGIE behoudt een aanzienlijk minderheidsbelang in de Onderneming en blijft een belangrijke strategische partner.

“EVBox is al meer dan een decennium een ??pionier in de industrie voor het opladen van elektrische voertuigen, door het ontwikkelen en lanceren van innovatieve softwareproposities in lijn met onze bekroonde laadstations. We zijn nu opgeschaald voor verdere wereldwijde expansie en voor een ??leidende rol in de verwachte versnelling van de EV-adoptie terwijl we werken aan een toekomst waarin dagelijks vervoer elektrisch en emissievrij is en wordt ondersteund door een schone laadinfrastructuur,” aldus Kristof Vereenooghe, President en CEO van EVBox Group. “De wereldwijde steun voor deze toekomst wordt steeds duidelijker nu wereldleiders over twee dagen bijeenkomen voor de Climate Ambition Summit om nog agressievere nationale doelen te stellen. Met onze nieuwe partners bij TPG, de voortdurende strategische ondersteuning van ENGIE en een prestigieuze groep nieuwe investeerders, zullen we goed gepositioneerd zijn om aan deze doelen bij te dragen door productontwikkeling te versnellen en end-to-end-oplossingen te bieden aan ons groeiende klantenbestand, in het bijzonder in Noord-Amerika."

image
Kristof Vereenooghe, President en CEO van EVBox Group

“TPG is een van de eersten geweest op het gebied van zowel SPAC's als impact investing en dat geeft ons een duidelijk voordeel om doelgerichte en disruptieve bedrijven te helpen selecteren bij de overgang naar de openbare aandelenmarkten. Wij geloven dat EVBox perfect past bij onze investment thesis en dat wij in de positie zijn om de groei van dit impactvolle, markt leidende bedrijf te helpen versnellen door aanzienlijk kapitaal en mogelijkheden te bieden om hun missie te ondersteunen”, aldus Karl Peterson van TPG Pace Group. "We kijken ernaar uit om met Kristof en het uiterst getalenteerde EVBox-team samen te werken aan de volgende fase van hun groeiverhaal en om ons netwerk te gebruiken om hen te helpen uitbreiden aan beide kanten van de Atlantische Oceaan."

EVBox is gericht op het oplossen van de unieke eisen van klanten, bedrijven en rijders in de dynamische EV-industrie, en stimuleert de innovaties die anticiperen op toekomstige marktbehoeften. EVBox biedt een portfolio van zowel hardware- als bedrijfssoftware-oplossingen en heeft het grootste aantal geïnstalleerde EV-laadoplossingen in de branche opgebouwd, met meer dan 190.000 laadpunten in 70 landen. De groei van de Onderneming wordt aangedreven door de verkoop van apparatuur en door terugkerende inkomsten uit softwareabonnementen, services en transactieverwerkingskosten. Het open architectuur SaaS-platform van EVBox, Everon, dient als de ruggengraat van het aanbod, met een cloud-native laadbeheerplatform dat zowel hardware van EVBox als van derden kan ondersteunen. De Everon-software biedt nieuwe mogelijkheden voor het genereren van inkomsten voor eigenaren van laadstations, ondersteunt dynamisch laadbeheer en maakt integratie met andere software mogelijk via API's. Het aanbod van EVBox omvat ook een complete suite van bekroonde AC level 2 en DC snelle en ultrasnelle laders, slimme laadstations, variërend van 3 tot 350 kW, allemaal bediend met mobiliteitsdiensten die worden aangeboden door partners over de hele wereld. EVBox is ook een van de oprichtende leden van de Open Charge Alliance en zijn oplossingen voldoen aan alle Open Charge Point-protocollen.

Michael MacDougall, President van TPG Pace, zei: “We volgen deze sector al een aantal jaren op de voet, en we zijn gaan beseffen dat laadoplossingen in Europa een aantal jaren voorlopen op de VS en klaar staan ??om een ??explosieve groei te ervaren door de groene initiatieven van overheden, grote bedrijven, de auto-industrie OEM's en consumenten. EVBox heeft een benijdenswaardige positie als duidelijke leider in Europa met het beste aanbod van laadstations en een duidelijk gedifferentieerde cloud-gebaseerde softwareoplossing die een nog belangrijkere factor zal zijn in de volgende fase van de evolutie van deze cruciale markt.''

"Als onderdeel van zijn heroriëntatie op hernieuwbare energiebronnen en schone technologie, verwierf ENGIE in 2017 EVBox. Sindsdien loopt het bedrijf voorop in het leveren van laadoplossingen voor elektrische voertuigen in Europa", aldus Yves Le Gélard, Executive Vice President, Chief Digital Officer bij ENGIE. "We zijn onder de indruk van het tempo van de technologische ontwikkeling van EVBox en zijn ervan overtuigd dat ze succesvol zullen zijn als een onafhankelijk beursgenoteerd bedrijf. De overname van EVBox stelde ENGIE in staat snel in te stappen in de markt voor elektrisch laden en sterke posities op te bouwen in Europa. ENGIE verschuift nu naar een algemeen aannemersmodel voor eMobiliteit, met Design- en O&M-activiteiten als belangrijkste onderscheidende factoren. eMobiliteit blijft in de kern van onze strategie en we verwachten dat EVBox een sterke partner voor ENGIE blijft.”

TPG Pace heeft intensief samengewerkt met zijn dochteronderneming Y Analytics om de ESG-prestaties en -impact van de Onderneming te helpen meten en kwantificeren. Y Analytics heeft een onderscheidend vermogen in de ESG- en impact investing markt door gebruik te maken van onderzoek en op feiten gebaseerd bewijs om waarde-gerichte ESG en impact performance inzichten in het investeringsproces te genereren. Y Analytics concludeerde dat EVBox een transformationele mogelijkheid biedt voor een positieve impact op het milieu en schat dat het productaanbod van EVBox in de komende vijf jaar het potentieel heeft om de adoptie van EV te katalyseren op een snelheid die meer dan 19 miljoen ton CO2 zou kunnen voorkomen. Na de transactie verwacht Y Analytics met EVBox te blijven samenwerken om het bedrijf te helpen effectief te communiceren en zijn ESG-prestaties en -impact te volgen.

TPG zet zich al lang in voor het bevorderen van ESG-prestaties in zijn portefeuille en heeft The Rise Fund, zijn impactbeleggingsplatform van $5 miljard, uitgegroeid tot het grootste in zijn soort op de particuliere markten. Het bedrijf heeft een uitgebreide staat van dienst in het identificeren van markten op omslagpunten en het ondersteunen van disruptieve, snelgroeiende bedrijven die klaar staan ??om structurele veranderingen in die markten te katalyseren of te versnellen. TPG heeft ook veel ervaring in de overgang van bedrijven van de private naar de publieke markt, na 55 bedrijven publiek te hebben gemaakt in de afgelopen 10 jaar. Met die expertise lanceerde het bedrijf de TPG Pace Group in 2015 om SPAC's en andere permanente kapitaaloplossingen voor bedrijven te sponsoren en heeft het sindsdien met succes vijf SPAC IPO's afgerond.

Transactiesamenvatting

De bedrijfscombinatie waardeert EVBox op een impliciete ondernemingswaarde van $969 miljoen. Na afronding van de transactie, en ervan uitgaande dat er geen aflossingen zijn door aandeelhouders van TPG Pace, zal EVBox ongeveer $425 miljoen aan contant geld hebben, wat resulteert in een totale pro-forma eigen vermogen van ongeveer $1,394 miljoen.

TPG Pace haalde kapitaal op door middel van een beursintroductie (“IPO”) met als doel een fusie, aandelenaankoop of soortgelijke bedrijfscombinatie met een of meer bedrijven aan te gaan. De SPAC zal worden samengevoegd met EVBox Group door middel van een reeks gerelateerde transacties en het gecombineerde bedrijf zal EVBox Group, Inc. heten. De gewone aandelen en warrants zullen naar verwachting worden genoteerd aan de New York Stock Exchange (de “NYSE”) onder de ticker symbolen “EVB” en “EVB WS”. Bij afronding zal EVBox een raad van negen personen behouden en een meerderheid hebben van onafhankelijke bestuurders.

De opgehaalde contante opbrengsten van de transactie zullen worden gebruikt om operations te financieren, de groei te ondersteunen en $180 miljoen aan eigen vermogen van ENGIE te verwerven.

ENGIE verwacht dat de transactie zal resulteren in een netto schuld afname ca 0.2 bn€ en dat EVBox niet langer geconsolideerd zal worden in de boekhouding, met het resterende belang van ENGIE van 40+% wordt gerekend volgens de vermogensmutatiemethode.

Zowel ENGIE als Pace hebben alle vereiste goedkeuringen van de Raad van Bestuur voor de voorgestelde transactie. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders van TPG Pace en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. De transactie zal naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal van 2021 worden afgerond.

Adviseurs

Nomura Greentech trad op als financieel adviseur van ENGIE. Deutsche Bank Securities Inc., J.P. Morgan Securities LLC, Barclays Capital Inc. en TPG Capital BD, LLC traden op als kapitaalmarktadviseurs en PIPE Placement-agenten voor TPG Pace. Linklaters LLP trad op als juridisch adviseur van ENGIE en Vinson & Elkins L.L.P. trad op als juridisch adviseur van TPG Pace.

Webcast voor investeerders en presentatie informatie

Om 17:00 uur EST op 10 december 2020 houdt TPGY een telefonische vergadering voor investeerders om de transactie te bespreken. Voor degenen die willen deelnemen, is het internationale gratis toegangsnummer +1 404 975 4839.. Zodra u verbinding heeft met de operator, geeft u het conferentie-ID-nummer 529691 op en vraagt ??u toegang tot de [EVBox Transaction Announcement Investor Call].

Alle investeringsmaterialen, inclusief een kopie van de investeerderspresentatie, zijn te vinden op www.tpg.com/story/tpg-pace-beneficial-finance.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over EVBox
EVBox Group is opgericht in 2010 en versnelt sindsdien de adoptie van elektrisch vervoer door het bieden van alles-in-één-laadoplossingen aan bedrijven en particulieren wereldwijd. EVBox Group maakt elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk met een uitgebreid aanbod aan commerciële laadstations en (ultra)snelladers van EVBox tot schaalbare, open source laadbeheersoftware van Everon.

Als dochteronderneming van ENGIE, loopt EVBox Group voorop in onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve laadtechnologieën in meerdere laboratoria en fabrieken door heel Europa en Noord-Amerika. Vanuit kantoren in onder andere Parijs, Chicago en Amsterdam, werkt EVBox Group voortdurend aan een schonere toekomst voor ons vervoer.
Meer over EVBox
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.