Sinumerik Edge-app met Mindsphere-uitbreiding voorkomt productiestilstand

| Siemens | 1 min | 11 december 2020 14:56
Copyright: Siemens
  • Betere beschikbaarheid van (metaal)bewerkingsmachines door voorspellend onderhoud met Analyze MyMachine /Condition
  • Analyze MyMachine /Condition voor Sinumerik Edge creëert een mechanische vingerafdruk van de (metaal)bewerkingsmachine
  • Toestandevaluatie, -analyse en vergelijking van alle aangesloten machines met gebruik van de Mindsphere-applicatie
Siemens breidt de Sinumerik Edge-app Analyze MyMachine /Condition uit met een Mindsphere-applicatie en toont zo aan hoe edge computing en cloud computing op intelligente wijze kunnen worden gecombineerd. De Sinumerik Edge-applicatie Analyze MyMachine /Condition gebruikt hoogfrequente CNC-gegevens om een mechanische vingerafdruk van een (metaal)bewerkingsmachine te maken. In de applicatie kunnen gebruikers verschillende parameters vastleggen en evalueren, zoals stijfheid, wrijving en speling in de afzonderlijke assen met behulp van een flexibel configureerbare reeksmetingen. De meetresultaten kunnen vervolgens worden gevisualiseerd en vergeleken met referentiegegevens.

De nieuwe aanvullende Mindsphere-applicatie Analyze MyMachine /Condition maakt nu vergelijkingen en evaluaties van meerdere machines mogelijk. Waarschuwings- en onderhoudsdrempels van elk bedrijfsmiddel kunnen afzonderlijk worden weergegeven en de toestanden van meerdere machines kunnen over een langere periode worden bewaakt en gevisualiseerd. Hierdoor kunnen gebruikers ook afwijkingen die in een langer tijdsbestek ontstaan, opsporen. Ook kunnen anomalieën tussen verschillende machines worden vastgesteld. Op deze wijze dragen Analyze MyMachine /Condition voor Sinumerik Edge en voor Mindsphere bij aan een vroegtijdige opsporing van kritieke afwijkingen en voorkomen zo productiestilstand als gevolg van noodzakelijk onderhoud. Dit vergroot de beschikbaarheid van (metaal)bewerkingsmachines en verhoogt hun productiviteit.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Siemens
Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.