Vodafone biedt in Nederland de beste mobiele ervaring volgens Tutela’s 2020 State of Mobile Report

| Tutela | 3 min | 14 december 2020 10:48
Copyright: Tutela
Tutela, een onafhankelijk crowdsourced databedrijf met een wereldwijd panel van meer dan 300 miljoen smartphonegebruikers, onthult zijn 2020 ‘State of Mobile Report’ voor de Benelux-regio. Voor dit rapport analyseerde Tutela in totaal meer dan 2,8 miljard records van smartphonegebruikers, waaronder meer dan 4,7 miljoen snelheids- en latency-tests. Deze zijn uitgevoerd tussen 1 mei en 31 oktober 2020.

Vodafone domineert in Nederland

Uit het rapport blijkt dat in Nederland Vodafone overall de beste mobiele ervaring biedt. Zo domineert het bedrijf in vier van de zes geteste meetwaarden, waaronder de belangrijkste: ‘Excellent Consistent Quality’. Deze waarde geeft aan in welke mate een land of operator goed genoeg presteert voor veeleisende toepassingen zoals 1080p videostreaming, videogroepsgesprekken in HD en realtime mobiele gaming. Vodafone scoorde het hoogst: 92% van de verbindingen haalde de ‘Excellent Consistent Quality’-drempelwaarde, gevolgd door T-mobile met 91,7% en KPN met 87,7%.

Behalve ‘Excellent Consistent Quality’ is ‘Core Consistent Quality’ ook een belangrijke maatstaf voor Tutela, aangezien het betrekking heeft op verbindingen die goed genoeg zijn voor SD-videostreaming, het delen van content op sociale media en webbrowsen. T-Mobile scoorde hier het hoogst: 97% van de verbindingen haalde de ‘Core Consistent Quality’-drempelwaarde, gevolgd door Vodafone met 96,5% en KPN met 94,6%.

Andere belangrijke bevindingen voor Nederland:
  • Vodafone had de snelste mediane downloadsnelheid met 43,8 Mbps, gevolgd door KPN met 33,6 Mbps en T-Mobile met 30,5 Mbps.
  • Vodafone had het meest responsieve netwerk met een latency van 14,2 ms, gevolgd door T-Mobile met 14,5 ms. en KPN met 14,9 ms.
  • Vodafone had ook de hoogste relatieve geografische dekking - zowel in het algemeen als specifiek voor 4G- of 5G-verbindingen. Het geografische gebied dat door elke operator wordt bestreken, in verhouding tot het totale dekkingsgebied van het land, wordt door Tutela weergegeven als een score van x op 1.000. Vodafone had een totale dekkingsscore van 751, op de voet gevolgd door KPN met een score van 742. T-Mobile lag daar iets verder achter met een score van 705.
  • KPN nam de eerste plaats in voor de gemiddelde upload-doorvoersnelheid, met 15,0 Mbps, gevolgd door T-Mobile met 14.8 Mbps en Vodafone met 14.3 Mbps.

Nederland scoort het hoogst in de Benelux

Binnen de Benelux-regio bood Nederland in het algemeen de beste mobiele ervaring aan zijn mobiele abonnees in vergelijking met gebruikers in België en Luxemburg. Nederland scoorde het hoogst op Excellent Consistent Quality, met 90,6% van de tests die voldeden aan de ‘Excellent’-drempelwaarden. België kwam op de tweede plaats met een Excellent Consistent Quality-percentage van 88,2%, gevolgd door Luxemburg met 84.6%.

Tom Luke, Vice President van Tutela zegt: “Mobiele abonnees in de Benelux-regio ervaren verbindingen van uitzonderlijk goede kwaliteit. Zowel Vodafone in Nederland als POST in Luxemburg toonden echt hun bekwaamheid om hun gebruikers continu de beste mobiele ervaring te bieden. Hoewel de Benelux-regio bekendstaat om zijn draadloze netwerken van wereldklasse, is de aanschaf en implementatie van 5G langzamer verlopen dan elders in de wereld. We blijven de regio met belangstelling volgen om te zien hoe de regio, en zijn individuele landen en operators, deze voorsprong kunnen behouden nu we het 5G-tijdperk ingaan."

Het volledige rapport is hier beschikbaar.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Tutela
Tutela Technologies, Ltd., is een onafhankelijk crowdsourced databedrijf met een wereldwijd panel van meer dan 300 miljoen smartphonegebruikers. Het verzamelt informatie over mobiele infrastructuur en test de draadloze ervaring, waardoor organisaties in de mobiele industrie de netwerken over de hele wereld kunnen begrijpen en verbeteren. Gegevens en inzichten die door Tutela worden verstrekt, worden vertrouwd door de engineeringteams van mobiele netwerkoperatoren en fabrikanten van netwerkapparatuur van over de hele wereld. Ze worden gebruikt om operators te vergelijken en om geïnformeerde beslissingen te nemen bij netwerk- en infrastructuurplanning en -optimalisatie.
 
Meer over Tutela
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.