KPN Security maakt eerste sprekers NLSecure ID bekend

Evenement is dit jaar online te volgen

| KPN | 3 min | 14 december 2020 13:43
Copyright: KPN
Kennisdeling is cruciaal om de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten. Daarom organiseert KPN Security van 26 tot en met 28 januari voor de tweede keer NLSecure[ID], hét event voor de Nederlandse securitycommunity. In verband met de coronamaatregelen vindt NLSecure[ID] volledig online plaats.

Toonaangevende sprekers

Ook tijdens deze editie delen verschillende topsprekers hun kennis en expertise met het publiek. KPN Security maakt nu de eerste namen bekend:
  • Privacy- en securitydeskundige Brenno de Winter spreekt over de CoronaMelder-app. De voormalig onderzoeksjournalist adviseert de overheid over informatiebeveiliging en privacybescherming bij de ontwikkeling van deze app.
  • Journalist en auteur Daniël Verlaan bracht onlangs zijn boek Ik weet je wachtwoord uit. In dit boek staan waargebeurde verhalen over de duistere kant van het internet. Verlaan wil mensen niet paranoïde maken, maar wel minder naïef.
  • Sinds 2014 staat Hans de Vries aan het hoofd van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Deze publiek-private organisatie heeft als doel de weerbaarheid van de Nederlandse samenleving in het digitale domein te vergroten.
  • Securityexpert Ronald Prins behoeft eigenlijk geen uitleg. Hij is medeoprichter van Fox-IT en werkte tot voor kort bij de toetsingscommissie van de AIVD en MIVD. In oktober richtte Prins een nieuw securitybedrijf op: Hunt & Hackett.
  • Als ethisch hacker en securityexpert bij Fox-IT test Sanne Maasakkers netwerken en applicaties op kwetsbaarheden. Mediaoptredens schuwt ze niet. Zo dook Maasakkers samen met NOS Stories in de code van de app TikTok.
  • Binnen de politie is Floor Jansen een expert op het gebied van jeugd en cybercrime. Ook is ze oprichter van Hack_Right, een alternatieve straf voor jonge hackers, en initiatiefnemer van de nationale anti-DDoS-coalitie NoMoreDDoS.

Combinatie van live en on demand

Het programma bestaat uit twintig sessies, verspreid over drie middagen. Vanuit een speciaal ingerichte studio verzorgt KPN Security elke dag een aantrekkelijke liveshow met onder meer twee spectaculaire live talks. Een ander belangrijk onderdeel van NLSecure[ID] is een uitgebreid on-demandprogramma dat uit meer dan 10 vooraf opgenomen sessies bestaat.

Van ethische hackers tot CISO’s: de sessies spreken een breed security-minded publiek aan. Sommige talks zijn gericht op een managementdoelgroep (Green Track), andere meer op een technische doelgroep (Black Track). De managementtalks zijn beschikbaar vanaf dinsdagavond 26 januari. De technische talks volgen op woensdagavond 27 januari.

Security: let’s talk about it!

Het motto van NLSecure[ID] is ‘Security, let’s talk about it!’. Daarom zijn alle sessies te volgen via een speciaal ontwikkeld online platform dat interactie mogelijk maakt. Deelnemers kunnen hier ook terecht voor andere informatieve securitycontent en speelse elementen zoals securitygames. Daarnaast bevat het platform een Partnerplein en het KPN Experience-plein.
“Nederland staat voor enorme uitdagingen op het gebied van cybersecurity”, zegt Marcel van Oirschot, Executive Vice President bij KPN Security. “Het terugdringen van phishing, ransomware en andere vormen van cybercriminaliteit vergt een gezamenlijke inspanning. Het is cruciaal dat de Nederlandse securitycommunity ook in coronatijd kennis uitwisselt. Zeker nu we massaal thuiswerken en het aanvalsoppervlak groter wordt.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over KPN
KPN is al bijna 140 jaar de toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT-diensten in Nederland. Elke Nederlander gebruikt dagelijks direct of indirect het KPN-netwerk, van de glasvezelverbindingen in de grond tot de pinautomaten in een winkel of de matrixborden boven de snelweg. Via het netwerk van Nederland, waar KPN continu in investeert door de aanleg van glasvezel en de uitrol van bijvoorbeeld het nieuwe mobiele 5G-netwerk, bedient KPN consumenten en zakelijke klanten met diensten voor telefonie, data, televisie, internet-of-things, cloud, werkplekken en security. KPN heeft een open netwerk waarover ook andere providers diensten aanbieden. 
Meer over KPN
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.