Nutanix is voor vierde jaar op rij leider in Gartner Magic Quadrant voor Hyperconverged Infrastructure Software

Nutanix krijgt deze erkenning voor zijn mogelijkheden op het gebied van Hyperconverged Infrastructure en staat van alle vendoren in het kwadrant het hoogst gepositioneerd

| Nutanix | 3 min | 14 december 2020 14:45
Copyright: Nutanix
Nutanix, een leider in private cloud, hybride en multicloud computing, kondigt aan dat het door Gartner, Inc. erkend is als een leider in het recentste Magic Quadrant for Hyperconverged Infrastructure Software (december 2020). Nutanix werd geprezen voor zijn mogelijkheden op het gebied van Hyperconverged Infrastructure Software. In vergelijking met alle andere leveranciers staat Nutanix in het Magic Quadrant het hoogste gepositioneerd.

Steeds meer bedrijven vragen om software-defined oplossingen om hun kritieke IT-initiatieven en digitale transformatie te stimuleren. Volgens Gartner heeft de "HCI software-markt twee klanttypes die aansluiten bij de huidige marktcondities: degenen die oplossingen zoeken voor meer hybride- en public cloud-gerelateerde uitdagingen, en degenen die meer nichegerelateerde use-cases of geografische uitdagingen willen oplossen."

Nutanix gelooft dat Gartner zich als resultaat bij het Magic Quadrant van dit jaar exclusief richtte op leveranciers van hypergeconvergeerde infrastructuursoftware die hun oplossingen op meerdere hardwareplatforms kunnen draaien. Dit is een van de belangrijkste verschuivingen in de industrie en een duidelijke bevestiging van de overgang van hardware naar software die het bedrijf meer dan twee jaar geleden maakte.

"Dit jaar kende Nutanix - ondanks de onzekerheid door de wereldwijde pandemie - een sterke groei omdat onze klanten betrouwbare en kostenefficiënte IT-infrastructuur omarmen die een oplossing biedt voor hun noden tijdens COVID-19 en daarna. In deze periode bleven we innoveren en onze Hyperconverged Infrastructure software verbeteren. Dat heeft volgens ons bijgedragen aan onze plaats in het Magic Quadrant van dit jaar. Daarnaast hebben we onze hybride cloudinfrastructuur uitgebreid naar de publieke cloud, te beginnen met AWS", aldus Rajiv Mirani, Chief Technology Officer bij Nutanix. "Wij geloven dat de differentiatie waarmee onze software is opgebouwd samen met onze niet aflatende aandacht voor de klanttevredenheid ons onderscheidt van de concurrentie. Die software stelt klanten in staat om bijna elke workload in een multicloudomgeving uit te voeren.”

Deze erkenning volgt op een aantal belangrijke aankondigingen van Nutanix die de visie van het bedrijf op de toekomst van IT illustreren: van de lancering van Nutanix Clusters op AWS en de aankondiging van Nutanix Clusters op Azure, tot de release van het nieuwe multicloud-platform Karbon Platform Services. Nutanix gelooft dat de sleutel tot de digitale transformatie ligt in uniforme hybride en multicloudoplossingen die naadloos samengaan met gevirtualiseerde en cloud-native IT-omgevingen om ondernemingen de flexibiliteit en eenvoud te bieden die ze nodig hebben om succesvol te zijn.

"Nutanix convergeert niet alleen technologieën, hun software heeft ons ook in staat gesteld om onze infrastructuur, teams en mogelijkheden samen te brengen", zegt Kevin Priest, Senior Director, The Home Depot. "Door IT-specialisten samen te laten werken in één enkele operationele groep, kunnen we nu onze end-to-end omgeving zien, samenwerken en betere zakelijke beslissingen nemen. Onze samenwerking met Nutanix maakt IT transparant en efficiënt en maakt ook innovatie mogelijk."

Meer informatie over Nutanix en een gratis exemplaar van het rapport zijn beschikbaar op de Nutanix-website: https://www.nutanix.com/go/gartner-magic-quadrant-for-hyperconverged-infrastructure.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nutanix
Nutanix is wereldwijd leider in cloud software en hyperconverged infrastructuuroplossingen die de infrastructuur onzichtbaar maakt, zodat IT zich volledig kan richten op de applicaties en services die de business ondersteunen. Organisaties over de hele wereld gebruiken Nutanix Enterprise Cloud OS-software om one-click applicatiebeheer en mobiliteit te realiseren voor de public, private en distributed edge clouds, zodat elke applicatie op elke schaal kan draaien tegen een aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership. Organisatie zijn hierdoor in staat on-demand een high-performance IT-omgeving te leveren, waardoor applicatie-owners een cloud-achtige ervaring krijgen.
Meer over Nutanix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.