MountLocker Ransomware-as-a-Service biedt dubbele afpersmogelijkheden aan affiliates

| BlackBerry | 1 min | 14 december 2020 15:01
Copyright: BlackBerry
Vandaag heeft BlackBerry nieuw onderzoek gepubliceerd naar MountLocker affiliate campagnes, een Ransomware-as-a-Service (RaaS) operatie die het bedrijf sinds medio oktober in de gaten houdt. Uit het onderzoek blijkt dat de operatie actief gebruik maakt van chantage- en afpersingstactieken om slachtoffers te dwingen tot het doen van multi-miljoen-dollar betalingen om te voorkomen dat gestolen gegevens openbaar worden gemaakt. Het volledige rapport is hier te vinden.

Andere belangrijke bevindingen zijn onder andere:
  • Bedreigers gebruikten het remote desktop protocol met gecompromitteerde referenties om toegang te krijgen tot de omgeving van een slachtoffer.
  • Na het initialiseren van encryptiesleutels, creëert MountLocker een losgeldbrief met een Tor .onion URL om contact op te nemen met de operators via een "dark web" chat service.
  • Sinds de oprichting heeft de MountLocker-groep zijn diensten en malware in een uitzonderlijk tempo uitgebreid en verbeterd.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BlackBerry
BlackBerry (NYSE: BB en TSX: BB) levert betrouwbare beveiligingssoftware en -diensten. Het bedrijf biedt organisaties en overheidsinstellingen de technologie die ze nodig hebben om het Internet of Things te beveiligen. Gevestigd in Waterloo, Ontario, zet het bedrijf zich in voor veiligheid, cybersecurity en dataprivacy. Daarnaast is BlackBerry voorloper op belangrijke gebieden zoals kunstmatige intelligentie, endpointsecurity en -management, encryptie en geïntegreerde systemen.
Meer over BlackBerry
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.