Slechts 47 procent beleidsmakers beschikt over voldoende informatie om cyberdreigingen tijdig te signaleren

Zes op de tien heeft voldoende budget om security goed in te regelen

| Orange Cyberdefense | 2 min | 14 december 2020 18:05
Copyright: Orange Cyberdefense
Slechts 47 procent van de beleidsmakers zegt over voldoende informatie te beschikken om dreigingsrisico’s tijdig te signaleren. Vier op de tien (37,7%) betwijfelt bovendien of hun organisatie voldoende kennis in huis heeft om cyberdreigingen op te vangen. Dit blijkt uit onderzoek van Orange Cyberdefense onder 515 beleidsmakers op het gebied van management, ICT en inkoop. Over de capaciteit voor cybersecurity in hun organisatie zijn beleidsmakers optimistischer. Zes op de tien (62,6%) geeft aan over genoeg budget te beschikken om (cyber)security goed in te regelen en twee derde (64%) is van mening dat hun organisatie genoeg mensen in dienst heeft om cyberdreigingen op te vangen.

Outsourcen voor specialistische kennis en continue monitoring

Maar liefst zes op de tien (62,4%) vinden het (gedeeltelijk) uitbesteden van security noodzakelijk om actuele ontwikkelingen bij te houden. Het grootste voordeel van het outsourcen van cybersecurity is volgens respondenten 24/7 beheer en monitoring zodat zij zich kunnen focussen op andere zaken. 48,3 procent van de respondenten gaf dit aan. Ook de toegang tot specialistische kennis in tijden van nood (39,4%), het eenvoudig kunnen voldoen aan alle wet- en regelgeving (35,8%) en de directe toegang tot projectspecialisten in het securitydomein (28,6%) worden gezien als voordelen van het uitbesteden van cybersecurity. Bovendien wordt veel waarde gehecht aan of de externe security partij als bedrijf past bij de organisatie. Dit is voor velen (59,4%) zelfs belangrijker dan de contractuele voorwaarden.

Mark Jenster, General Manager bij Orange Cyberdefense: “Cybercriminelen hanteren steeds geavanceerdere methoden en technieken om binnen te dringen in bedrijfsnetwerken. Het is dus niet vreemd dat menig organisatie moeite heeft om alle nieuwe ontwikkelingen bij te benen en op peil te houden. Het outsourcen van cybersecurity is daarom een verstandige keuze waar steeds meer organisaties voor kiezen. Hiermee worden organisaties ontzorgd en kunnen ze focussen op andere taken, terwijl het dreigingslandschap continu voor hen wordt gemonitord. Natuurlijk is het daarbij belangrijk dat je samenwerkt met een partij die je kunt vertrouwen en die transparant is.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Orange Cyberdefense

Orange Cyberdefense is de deskundige cybersecurity businessunit van Orange Group en biedt managed security, detectie en respons diensten aan organisaties over de hele wereld. Als dé beveiligingsprovider van Europa streven we ernaar de vrijheid te beschermen en een veiligere digitale samenleving op te bouwen. Wij zijn een bedreigingsonderzoeks- en inlichtingengestuurde beveiligingsprovider die ongeëvenaarde bescherming biedt tegen huidige en opkomende bedreigingen. Met een trackrecord van meer dan 25 jaar op het gebied van informatiebeveiliging, onze onderzoekers en analisten en CyberSOC’s verspreid over de hele wereld en verkoop- en servicesondersteuning, kunnen wij wereldwijde bescherming bieden met lokale expertise en onze klanten ondersteunen gedurende de hele levenscyclus van bedreigingen.
Meer over Orange Cyberdefense

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.