HMD Global voegt nieuwe Nokia smartphone toe aan zijn 5-serie

| HMD Global | 3 min | 15 december 2020 11:09
Afbeelding: Aangenaam ik ben de nieuwe Nokia 5.4 | Copyright: HMD Global
HMD Global, home of Nokia phones, introduceert de nieuwe Nokia 5.4. De middensegment smartphone is gebouwd voor snelheid en prestatie en legt de focus op fotografie met een 48 megapixelcamera en cinema-videomodus. Jarenlange software- en beveiligingsupdates, in combinatie met Nokia’s vertrouwde bouwkwaliteit, garanderen een lange levensduur.

HMD Global onderstreept met de Nokia 5.4 wederom zijn leiderschap op het gebied van de nieuwste beveiligingspatch updates en Android-upgrades. Nokia-smartphones staan op nummer één in de ranglijst van merkvertrouwen in 2020, waardoor de benchmark in de branche voor het upgraden van betaalbare smartphones wordt verhoogd. De Nokia 5.4 komt met drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates en twee jaar software-upgrades.

Focus op fotografie

Door de combinatie van een 48 megapixel quad-camera en een 16 megapixel camera aan de voorkant maakt de Nokia 5.4 gedetailleerde foto's en video's, zowel in licht, donker, thuis als onderweg. De ultragroothoeklens maakt uitgebreide landschapsopnames en de diepte- en macrocamera's leggen portretten en close-up foto's goed vast. De sluitervertraging is teruggebracht tot nul, zodat de camera snel foto’s weergeeft.

De cinema-modus legt 24 fps vast (de filmindustrie-standaard) in 21:9 filmisch formaat. Met de professionele kleurcorrectiemogelijkheden voegen gebruikers een Hollywood-achtig gevoel toe. Nokia 5.4 kan vloeiende video-opnames van 60 fps maken - dat is bijna drie keer de norm in de filmindustrie. De hoge framesnelheid legt elke beweging vast. Verder is de Nokia 5.4 uitgerust met beeldstabilisatie en OZO ruimtelijke audio en windruisonderdrukking voor video's.

AI met Qualcomm

Dankzij Qualcomm Snapdragon 662 Mobile Platform neemt de Nokia 5.4 op de achtergrond slimme beslissingen. Deze software is geoptimaliseerd met de nieuwste AI-technologie zodat de smartphone zijn vermogen aanpast en meer snelheid, een langere batterijduur, betere beeldvorming en verbeterde prestaties kan leveren.

De Nokia 5.4 heeft een royale batterijduur van twee dagen en AI-ondersteunde Adaptive Battery-technologie voor intelligenter app-gebruik en stroomvoorziening.

Scandinavisch ontwerp

Het Finse HMD Global focust steeds op een uitstekende bouwkwaliteit. Qua uiterlijk is het ontwerp een knipoog naar de Scandinavische roots. Nokia 5.4 is verkrijgbaar in de kleuren Polar Night en Dusk, geïnspireerd op de winterse nachtelijke hemel, waarvan de tinten veranderen als de smartphone beweegt.

Belangrijkste kenmerken

  • 4000 mAh-batterij voor een batterijduur van twee dagen
  • 3 jaar beveiligingsupdates en 2 jaar software-upgrades
  • 6,39-inch HD+ scherm
  • Stevige behuizing van polycarbonaat, sterk genoeg om het gewicht van een 10-jarig kind te weerstaan
  • 48 megapixel camera
  • 0 seconden sluitervertraging om snel foto’s te maken
  • 60 fps video-opnames, bijna 3 keer de norm in de filmindustrie
  • Voorzien van Google Assistant

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia 5.4 is in Nederland verkrijgbaar vanaf midden januari 2021 en wordt geleverd in Polar Night en Dusk met een 4/64-geheugenconfiguratie voor een gemiddelde verkoopprijs van €199. De Nokia 5.4 Polar Night is ook verkrijgbaar met een 4/128 geheugenconfiguratie in een exclusieve bundel met de E-1200 hoofdtelefoon voor een indicatieve verkoopprijs van €249. Deze set wordt verwacht tegen eind januari.

“Met de Nokia 5.4 wilden we hoge prestaties en een grote waarde combineren. Het is ons doel om de lat hoger te leggen voor wat telefoons uit het middensegment gebruikers zouden moeten bieden, dus het is enorm belangrijk voor ons om telefoons te ontwerpen die niet alleen presteren, maar ook veilig zijn en lang meegaan”, zegt Juho Sarvikas, Chief Product Officer en Vice President van Noord-Amerika bij HMD Global. “Een smartphone bouwen die lang meegaat, is veel meer dan alleen vakmanschap en hardware. Software-updates zijn essentieel zijn om de prestaties van technologie te blijven garanderen. Ik kan met trots zeggen dat we een van de bedrijven zijn die dit het beste doen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HMD Global
HMD Global is het huis van de Nokia-telefoons. HMD ontwerpt en verkoopt een reeks smartphones en gespecialiseerde telefoons voor een brede waaier van consumenten en in verschillende prijscategorieën. HMD is de trotse exclusieve licentienemer van het Nokia-merk voor telefoons en tablets en zet sterk in op innovatie en kwaliteit. Nokia is een geregistreerd handelsmerk van Nokia Corporation.
Meer over HMD Global
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.