Signicat en SurePay winnen prestigieuze Banking Tech Award

Bekroning van beste technologie tegen bankfraude

| Signicat | 2 min | 15 december 2020 13:43
Copyright: SurePay
Signicat en het Nederlandse SurePay hebben een prestigieuze Banking Tech Award in de wacht gesleept. Deze awards zijn een internationale erkenning voor de meest veelbelovende bedrijven en personen in de bancaire en fintech-industrie.

De awards werden op 10 december voor de 21e keer uitgereikt. De jury bekroonde een gezamenlijke oplossing van identityspecialist Signicat en betaalinformatiedienst SurePay met een award voor Best Use of Fraud Protection Technology. Samen controleren SurePay en Signicat de identiteit van de gebruiker aan de hand van respectievelijk de bankrekeninggegevens en de eID. Dit om Authorised Push Payment (APP)-fraude te voorkomen en de klantprocessen en leveranciersprocessen te verbeteren.

Fraude en vergissingen voorkomen?

Het identificeren van de eigenaar van een bankrekening voorafgaand aan een transactie zou de standaardpraktijk moeten zijn. Tot voor kort was dit echter niet het geval. Dit is de reden waarom banken wereldwijd maatregelen treffen voor het verifiëren van een begunstigde. Dit proces wordt ook wel Confirmation of Payee (CoP) genoemd.

SurePay biedt hier sinds 2017 een oplossing voor met IBAN-Naam Check, een oplossing die bestaat uit een algoritme en een database met bankaccounts. Hiermee kunnen consumenten en organisaties controleren of een specifieke bankrekening eigendom is van een specifieke eindgebruiker of van een specifiek bedrijf.

IBAN-Naam Check kan worden gecombineerd met de Identity Verification Solution van Signicat. Deze oplossing controleert de identiteit van de begunstigde aan de hand van het eID-systeem iDIN. Bedrijven hebben daardoor voor het eerst zekerheid over de identiteit van een begunstigde voordat ze een betaling voldoen. Op deze manier helpt de CoP-technologie bij het opsporen van fraude en voorkomen van foutieve betalingen en maakt ze de bedrijfsprocessen efficiënter.

Fraude teruggedrongen

Organisaties kunnen de gecombineerde dienst implementeren in hun online omgeving of bedrijfsprocessen. Op die manier verloopt de online registratie van nieuwe klanten soepeler, is er meer zekerheid over identiteiten en weten organisaties of ze te maken hebben met privé- of zakelijke accounts. De integratie leidt tot 90 procent minder uitvallers tijdens onboarding, 80 procent minder gevallen van frauduleuze onboarding en 50 procent minder openstaande facturen.

Dankzij de nauwe samenwerking met de financiële instellingen controleert de gecombineerde dienst van Signicat en SurePay nu al meer dan 98 procent van alle online transacties in Nederland en meer dan 90 procent van alle online transacties in het Verenigd Koninkrijk. Door de verificatie van zowel de identiteit van de rekeninghouder(s) als het rekeningnummer heeft de dienst de fraude met eenmalige betalingen naar Nederlandse bankrekeningen teruggedrongen.

Lees meer over de oplossing: https://www.signicat.com/customers/surepay en https://www.surepay.nl/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Signicat

Signicat is een baanbrekende, pan-Europees digital identity service provider, met een ongeëvenaarde staat van dienst in 's werelds meest geavanceerde digitale identiteitsmarkten. Het Digital Identity Platform bevat het meest uitgebreide portfolio van identiteitsverificatie- en authenticatiesystemen ter wereld, allemaal toegankelijk via één integratiepunt. Het platform ondersteunt de volledige digitale klantreis, van herkenning en onboarding, via login en consent, tot het vastleggen van zakelijke afspraken die de tand des tijds doorstaan.
Meer over Signicat

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.