Techniek brengen een cobotlascel op de markt

| OMRON | 2 min | 15 december 2020 15:37
Afbeelding: De Omron AWL Qube Welding cell | Copyright: OMRON
Industriële automatiseringsexpert OMRON en hightech machinebouwer AWL lanceren de flexibele cobotlascel Qube. Deze cel maakt het voor bedrijven makkelijker om kleine batches geautomatiseerd te lassen, eenvoudig nieuwe producten in te leren en mens en machine op een veilige manier te laten samenwerken.

De cobotlascel lijkt op een robotlascel; een robot met een lastoorts tussen vier wanden, een draaitafel met twee werkzijden en een afzuiging voor de lasdampen. Er zijn echter twee belangrijke verschillen: de integratie van de manuele draaitafel en het lassen door een collaboratieve robot (cobot) van OMRON.

Door de snelle en simpele programmering van de cobot is er geen robotprogrammeur nodig. In plaats daarvan kan een gecertificeerd handlasser zelf de cobot programmeren. Een productiemedewerker kan op een veilige manier de productie voortzetten, terwijl de lasexpert zijn kennis op het volgende product kan toepassen. De machine is daarom zeer geschikt om verschillende snel wisselende producten met dezelfde cel te lassen.

Thomas Modderkolk, Business Developer bij AWL legt uit: “Met het steeds schaarser worden van gekwalificeerd laspersoneel, is de cobotlascel een uitkomst voor met name de kleinere productiebedrijven. Met slimme systeemintegratie draagt AWL bij aan het efficiënt maken van het productieproces.”

Mens en machine samen sterker: cobots van OMRON

“De kracht van de mens zit in creativiteit, de kracht van machines zit in repeterend werk,” zegt Stephan Pruiksma, Innovation Manager bij OMRON Benelux. “OMRON biedt automatiseringsoplossingen die mensen en machines in hun kracht zetten, zoals de OMRON cobots.”

Pruiksma voegt toe: “Het bundelen van de kennis en kunde van beide partijen heeft geleid tot een product dat kan voldoen aan de wensen van de klant, op alle vlakken. Daar waar AWL expertise heeft op het gebied van procesverbetering, is OMRON juist sterk op componentniveau. Samen kunnen wij een sterke en unieke cobotlascel bieden die voor de klant de productiviteit vergroot, de veiligheid verhoogt en medewerkers efficiënter maakt.“

Meer informatie over Qube? Kijk dan op awl.nl/qube.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OMRON
Omron Corporation is met zijn kerntechnologie 'Sensing & Control + Think' toonaangevend op het gebied van automatisering. Omron is in een breed spectrum van markten actief, van industriële automatisering en elektronische componenten tot automotive-elektronica, sociale infrastructuur-systemen, gezondheidszorg en milieuoplossingen. Omron ondersteunt fabrieksinnovatie in de industriële automatisering met geavanceerde automatiseringstechnologie en -producten, en een uitgebreide klantenondersteuning. Op die manier wil het bedrijf bijdragen aan een betere maatschappij.
Meer over OMRON
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.